איך להכין גלידה בלי חלב מרוכז
אתם עומדים על הקצה של עולם מתוק וממכר, במקום בו שוקולד, פירות ותמציות פוגשים בדרך יצירתית את הכשרה המושלמת לגלידה שיש קטנה, אך אפשרית, כזו שתשאיר לכם טעם של עוד. Today, נפצח את כל הסודות והטריקים לגידול הגלידה הביתית שלכם, אך ללא חלב מרוכז! אמנם אנחנו כאן כדי להרגיש את החופש, אבל אני מבטיח שאם תצלחו את המתכון הזה, התחושה תהיה כמו להיות במאפיה של סבתא שבאה עם מתכון אגדי. אתם מוכנים? זה הולך להיות מדהים, מעלף, והכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 4-6 שעות (או עד שהגלידה קפה)
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנעמוד במטבח ונתחיל לערבב ולערבב, בואו נכיר את החברים שלנו למתכון, או כמו שאומרים, את "הפירות" (והחלב, ובעצם גם את המתוק). אז ככה, מה אנחנו צריכים:
- 200 גרם שמנת מתוקה להקצפה (אפשר גם דלה במיוחד!)
- 200 מ"ל חלב קוקוס (או חלב אחר לפי רצונכם)
- 100 גרם סוכר או דחוס סוכר קלוריות
- תמצית וניל (או כל תמצית שאתם אוהבים)
- מבחר פירות קפואים: תותים, בננות או פירות טרופיים – בדיוק כמו שאתם אוהבים
- קונפיטורה או רוטב שוקולד לקישוט (אם מתחשק לכם)
אם אתם סובלים מאלרגיה ללקטוז או שמעדיפים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את השמנת בחלב קוקוס נוסף, או להשתמש באלטרנטיבות אחרות, כמו שמנת סויה או שקדים.
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן למבצע הגדול. בשיטת "שמים את המבצע על גלגלים", כך תכינו את הגלידה הכי מדהימה:
- מניחים קערה גדולה במקפיא למשך כ-10 דקות כדי להתקרר.
- מקציפים את השמנת המתוקה בקערה הקפואה עד שמתקבל קצפת רכה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלב קוקוס עם הסוכר ותמצית הווניל.
- מאחדים את תערובות השמנת והחלב יחד – כאן מתחילה העבודה המשגעת!
- מוסיפים פנימה את הפירות הקפואים ומערבבים בעדינות עד שהתערובת הופכת ליציבה.
- מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון או תבנית מתאימה אחרת.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 4-6 שעות, או עד שהגלידה מתייצבת.
- כשהגלידה מוכנה, הוציאו אותה מהמקפיא ותנו לה לשבת כמה דקות לפני החיתוך.
תַּכְרִיזוּ: בעלי גלריית הגלידות, אתם יכולים להתארגן על כמה קונוסים ולהרגיש כמו שף הגלידות שלכם!
שדרוגים ותוספות אפשריות למתכון
עכשיו כשאאתם יודעים כמה קל להכין גלידה מושלמת, הגיע הזמן להחפיר את השחח רואי השוטים ולהוסיף את התוספות המשגעות.
- אפשר להוסיף למתכון שוקולד קצוץ או נוגט קצוץ שיהפוך כל כף לחוויה אגבית.
- במקום פירות קפואים – השתמשו בכל מיני מחית פרי טרי שתבחרו – זה ייצא מרענן ובצבעים משגעים!
- רוצים מספרים? הוסיפו קצת נענע או עלי בזיליקום מגורדים בשביל נגיעה של תמציאות.
שאלות ותשובות
איך הגלידה תצא כשתהיה מוכנה?
הגלידה תצא נימוחה ואוורירית, בדיוק כמו אספרסו אחרי חומץ. תתפלאו כמה קל זה לאכול את הקסמים האלה!
האם אפשר לשמור את הגלידה עד שבוע?
בהחלט! הכינו כמות כפולה והניחו אותה במקפיא עד שבוע, אך תחפשו קופסה אטומה! זה הכרחי.
מותר לשלב שוקולד הידוע לטפילי הגלידה?
אכן, שוקולד תמיד בא בחשבון! מסמרי דומדמנית משגעים יוסיפו עוד קאמפינג לחלום שלכם.
עובדים עם ילדים – האם זה מתכון מתאים?
בהחלט! הם יכולים לקשט עם פירות, שוקולד או כל דבר שמתוק – זה מאמרנגל בגלידה!
מה אם אני רוצה טעמים מיוחדים?
אל תהססו להוסיף תמציות כמו תמצית תפוז, אגוזי לוז, או אפילו קפה! העולם הוא הלובי שלכם!
איך אפשר לשפר את המתכון הזה?
חשבו על משתנים כמו קרם עבודה של אגוזים קצוצים או קקאו בברווזים. אם זה ידרוש יותר זמן, זה ישתלם.
אני אוהב פריזאי – אפשר לטפח את הגלידה במדביר?
כמובן! הוסיפו מעט קקאו ואולי כאב על מגירת התה. מדהים!
כמה קלוריות יש בגביע?
תלוי בכמה מתוקים נכנסו לתוך הקופסה, אבל ברוב המקרים זה מפתיע מתמיד.
אני אוהב גלידה מסורתית – אפשר החליף את הסוכר בסוכר דל קלורית?
עבור המתכון הזה, סוכר דל קלוריות יעבוד מעולה – רגיל אך שונה!
כמה זמן המתכון לוקח להכנה?
כ-20 דקות בהחלט, וגם קון נוסף עבור ההתבשלות!
אם הגעתם עד כאן, אני עודד אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. ביום של גלידה בבית, אתם רוצים שכל העולם ידע! ההכנה היא חויה, והטעמים כל כך אגדיים, שהחיים מתוקים יותר כשהם מופצים. תהנו!