בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה
מה שאתם עומדים לגלות כאן הוא לא סתם מתכון. מדובר במנה שמשגעת את החושים, כזו שאי אפשר לעמוד בפניה! כשמכינים בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה, אפשר להיות בטוחים שתקבלו משהו מעלף ומדהים. זהו מתכון שיש בו הכל – באלם של טעמים, מרקמים, ותחושות כאלו שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. תארו לעצמכם בליל שישי, כל המשפחה סביב השולחן, והבצק הזה מוגש עם איזה קפה, או אפילו בפיקניק בשמש. הכל מלבד שעמום! אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מניחים בין 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
הבצק עלים הוא הבסיס, ואנחנו לא הולכים להתפשר כאן. ביחד עם קרם הווניל הפרווה, תקבלו כאן שילוב אידיאלי של עשייה ואיכות. אז הנה מה שאתם צריכים:
- 500 גרם בצק עלים (אפשר לקנות קפוא צמוד להנחיות היצרן)
- 200 מ"ל קרם קוקוס
- 100 גרם סוכר חום
- 30 גרם קורנפלור
- 1 מקל וניל
- 1/2 כוס מים
- קורט מלח
בין אם אתם טבעוניים או סתם רוצים לגוון, ניתן להחליף את הכה חלופי הבצק במילוי אחר כמו אגוזים קלויים או שוקולד מריר, והתוצאה תהיה משגעת!
שלבי ההכנה
ואחרי שהכנו את כל המצרכים, הגיע הזמן להיכנס לעניינים ולראות איך נוצר הקסם הזה!
- ראשית, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מניחים את בצק העלים על משטח מקומח מעט כדי שלא יידבק.
- בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
- נחזור למילוי: בסיר קטן, מבשלים את קרם הקוקוס עם הסוכר והמים על חום נמוך.
- מוסיפים את הקורנפלור שפתחנו בכוס עם מעט מים, מערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
- חותכים את מקל הווניל לאורכו ומקפיצים את הקטנים למילוי.
- עם כף, מניחים ממילוי הווניל על כל ריבוע.
- או אז, מקפלים את קצוות הבצק כדי ליצור צורת פחזניה.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת מברשת, מברישים את כל פחזניות העלים בביצה טרופה (אם רוצים גרסה צמחונית) או במעט מים לחלופה.
- אופים בתנור שהכנו מראש ל-20-25 דקות, עד שהן זהובות ואווריריות.
אופציות שדרוגים ותוספות
רגע, חשבתם שסיימנו? ניתן בהחלט לחדש! אתם יכולים להוסיף לתוך הקרם גם מעט קינמון, או שוקולד מריר קצוץ לקסם נוסף. אגב, אם רוצים להוסיף פירות כמו פטל או תותים, זה ממש משוגע! מומלץ להגיש עם דובדבנים מסוכרים או רוטב שוקולד למי שרוצה להיות אגדי!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבצק שלי מוכן?
אם הבצק עלים שלכם הזהיב היטב, הריח שיש לכם באוויר הוא ריח של הצלחה. אחרי האפייה הוא יתפוס עוד יותר מרקם פריך ואוורירי.
אפשר להכין את הבצק עלים בבית?
בוודאי! להכנת בצק עלים ביתי יש טכניקות רבות, ובסיסו הוא קמח, מים, חמאה (או שמן) ומעט מלח. עם טכניקת הקיפול, קומפוזיציה מדהימה נוצרה.
האם אפשר לשמור את המנה לאחר ההכנה?
כן! ניתן לשמור את הנפלאות בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים, אבל מי יודע אם הם יחזיקו מעמד כל כך הרבה זמן?
מתי הכי טוב לאכול את זה?
בוודאי כשזה עדיין חם! מתוק יותר ומשגע יותר. אבל גם קר זה מצוין לשעות הקטנות של הלילה.
האם ניתן להחליף את הקרם קוקוס במשהו אחר?
שמנת מתוקה או תחליף צמחי בהחלט יעבדו כאן, אבל קרם קוקוס מוסיף את הקסם המיוחד.
האם המתכון בריא?
זה תלוי באילו רכיבים תבחרו! שימוש בקרם קוקוס הוא נהדר, אבל מומלץ לא להגזים בכמויות אם אתם בעניין של בריאות.
מה לעשות אם התערובת שלי לא מתייצבת?
אם התערובת לא מתייצבת, אפשר להוסיף מעט יותר קורנפלור או להרתיח אותה דקות נוספות. זה ייתן תוצאות טובות!
האם אני יכול להחליף את הסוכר בסוכר בן זוג מצליח?
נכון, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס, סוכר בננה או תחליפים אחרים. עם זאת, הטעם והמרקם עשויים להשתנות.
האם ניתן להקפיא את הפחזניות?
כן! אפשר להקפיא לאחר האפיה. לפעמים זה יכול ליצור מרקם שונה, אבל זה שווה את זה.
האם יש עוד מסורות סביב בצק עלים?
בהחלט! במקומות שונים בתרבויות, בצק עלים יוצר פרסומות לא כל כך מתוקות, כמו במילוי גבינה או בשרים. זה קסם עולמי!
זכרו, כמו כל מתכון, ניתן לשפר ולגוון. אז אל תהססו לבדוק תוספות שונות ולמצוא את השילוב המושלם עבורכם. אני מבטיח שהתוצאה תגרום לכם לאהוב את הבצק עלים יותר מתמיד!
אם אהבתם את המתכון, מוזמנים לשתף אותו ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם בקסם הזה!