חזה עוף קפוא בנינג'ה גריל – חוויה קולינרית שלא תשכחו
עשו לכם טובה והכינו את עצמכם: אנחנו הולכים להכין כאן מנת חזה עוף קפוא בנינג'ה גריל, שתשאיר אתכם אובדי עצות מהמדהימות שלה! והנה, תודו שמדובר במתכון של בית, כזה שסבתא שלכם אולי היתה מתגאה בו, אבל אני מבטיח לכם שגם לאמא לא יהיה קל להתחרות בו. מה שהכי מעניין במתכון הזה, זה שכשהעוף זוכה לקריספיות מדהימה מבחוץ ורכות נימוחה מבפנים – אין למה לחכות יותר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כעת, הגיע הזמן לרשום את המרכיבים. חשוב לי לציין כי אתם יכולים לשדרג את המנה על ידי תוספות שונות וכך לקבל גרסאות מגוונות.
- 4 חזות עוף קפואות – איכותיות וטריות.
- 3 כפות שמן זית – כדי להבטיח שהעוף ייצא מושלם.
- 1 כפית מלח – ולהגביר את הטעמים.
- 1/2 כפית קימל – מוסיף נופך מעניין למנה.
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה – צבעוניות וחריפות מדודתה.
- 1/2 כפית כמון – להידרש לטעם מזרחי.
- 2 קלעי לימון סחוטים – כדי להוציא את החמצמצות המתוקה.
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה – או פטרוזיליה, למי שאוהב.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן לשלב את כל המצרכים שהכנו ולהתחיל בתהליך ההכנה המרגש! בואו נצא לדרך!
- לפני הכל, תוציאו את חזות העוף מהאריזות שלהן ותניחו להן להתאושש בטמפרטורת החדר למשך 10-15 דקות.
- בזמן שהעוף מתאושש, הכינו ישיבה גדולה. מיהו המאסטר שיכול לערבב את כל התבלינים ששמנו? הכניסו את שמן הזית, מלח, קימל, פפריקה, כמון ולימון לקערה.
- ערבבו את כל התהלים לתערובת אחידה שתרגיע את העוף. אתם יודעים, אנחנו רוצים להיות יפים.
- כשהעוף מתאושש, חיתכו אותו לנתחים בגודל סביר. לא חסר לנו ממד כדי להגעיל את החזה שלכם. קחו כל נתז ועטפו אותו בתערובת התיבול שלנו.
- חממים את נינג'ה גריל על טמפרטורה גבוהה – 200 מעלות. זה הזמן לגריל האגדי.
- סדרו את הנתחים במגש הגריל באופן כזה שלא יחפפו אחד על השני. וואו, ניתן להתמקד.
- נסו להיות מינימליים – אחרי כ-15 דקות, הפכו את הנתחים כדי שהקרמול גם יקבל צד שני משוגע!
- במהלך הזמן הזה, תתחילו לריחת את הבית עם ריח מענג של חזה עוף גריל שיגרום לכולם לרצות את המנה המושלמת שלכם.
- בשיטה זו, נניח ש15 דקות נוספות ותהיו בשלב הסופי. הקפיצו את הדלתות.
- הוציאו את חזה העוף, והניחו לו לעמוד ולספוג את כל הטעמים למשך 5 דקות נוספות. זה הזמן לשתף את כל האורחים.
שדרוגים וגרסאות חלופיות
הגעה לשדרוג הבלתי נגמר – אתם יכולים לשדרג את המנה בכמה דרכים מדהימות:
- להוסיף חריף – אם אתם אוהבים את התשוקה, הוסיפו פלפל חריף קצוץ.
- גרסה טבעונית – החליפו את העוף בחתיכות טופו או עוף סויה.
- לגרסה יותר יוקרתית – הוסיפו פירות יבשים או אגוזים קצוצים מעל.
- להוסיף ירקות – פקחו למעט ברוקולי או קישואים, שיתהפכו למוקפצים מדהימים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טרי במקום קפוא?
בוודאי! שני סוגי העוף ייצאו טעימים, אולם שימו לב שהזמן ההכנה עשוי להשתנות מעט.
איך להבטיח שהעוף ייצא עסיסי ולא יבש?
המפתח הוא טמפרטורה גבוהה והכניסו אותו בזמן הנכון לנינג'ה גריל. כמו כן, חשוב לא לבצע הרבה סיבובים ולא לייבש אותו יתר על המידה.
מה לעשות אם אין לי נינג'ה גריל?
אתם יכולים להכין את המנה בתנור עם טמפרטורה גבוהה (הקפידו להפוך את הנתחים).
האם אפשר להקפיא את העוף לאחר הבישול?
בוודאי! העוף ניתן להקפאה, ואם תרצו לאכול אותו מאוחר יותר, פשוט החזירו אותו לתנור.
מה התוספות המומלצות ללצידו?
תוספות פשוטות כמו סלט ירקות, אורז פרסי או פירה תפוחי אדמה יעשו עבודה נפלאה!
האם אני יכול להשתמש בשמן אחר במקום שמן זית?
כמובן! שמן קנולה או שמן קוקוס הם דוגמאות מצוינות.
איך לבצע חזה עוף בנינג'ה גריל ללא שום תיבול?
אם אתם אוהבים את טעם העוף הטבעי, תוכלו פשוט לא לתבל עם שום דבר ולהשתמש באלמנט החום.
האם אפשר להכין מנה זו על גריל רגיל?
אכן, להכניס את העוף לגריל רגיל יעבוד, אך הישארו ליד כדי להבטיח שהעוף לא יישרף.
מה זמן הבישול הכולל?
סה"כ הכנה וניקוי לא ייקח יותר מחצי שעה, תלוי האם אתה מיהרת או לא.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! עם המרכיבים שנבחרו, זה מתכון בריא, דל פחמימות, והחזה עצמו הוא ממרכיבי החלבון הנפלאים.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם או פשוט להרגיש שהכנתם משהו מושלם במטבח, זה בדיוק המתכון בשבילכם. תהנו, והכנה מוצלחת!