אורז עם בשר טחון ותפוחי אדמה
אין ספק שהמנה של אורז עם בשר טחון ותפוחי אדמה היא לא סתם מקרה, היא ממתקים מהמטבח האמהי! כל ביס טומן בחובו טעמים מנחמים, נוסטלגיים וממכרים. יש משהו במנה הזו שגורם לנו להרגיש כמו ילדים שוב, לשאול את אמא למה היא לא הכינה את זה היום. זהו תבשיל חמים שמחבק אותנו מכל צדדיו, והמטבח שלנו מתמלא בניחוחות משגעים שגם השכנים יתחילו לשאול מה קורה פה! בינינו, אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכם להתאהב שוב באוכל הבית, הגעתם למקום המושלם! אז בואו נשחף עם המתכון המדהים הזה! צאו לדרך, כי בקיץ ובחורף – מנה הזו היא היא המנה הכי מושלמת!
זמן הכנת המתכון: 90 דקות | רמת קושי: קלה | לכמה מנות: 6 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- מתאים למשפחה, חברים או סתם סשן סרטים בבית
הרכיבים הדרושים
אז שימו לב כל הטעמים המדהים האלה, מביאים לאורז עם בשר טחון ותפוחי אדמה את אפקט ה"איפה הייתם כל החיים שלי?". הכינו אתכם את המצרכים הבאים:
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף – הבחירה בידכם)
- 1 כוס אורז (לבן או מלא לפי ההעדפה)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כוסות מים או מרק עוף
לפעמים שואלים אותי אם אפשר לשדרג את המנה. בהחלט! אפשר להוסיף גזר קצוץ, או אפילו בורגול שיביא טעם אגדי נוסף למנה. תרגישו בנוח להיות יצירתיים!
שלבי ההכנה
המצאנו עניין! זה הזמן להיכנס למטבח, לחמם את לבנו ואת הטעמים שחותכים לנו את הסרדינים. אז בואו נתחיל עם השלבים הפשוטים הבאים:
- מחממים סיר על חום בינוני, מוסיפים שמן זית ובצל קצוץ. מטגנים עד לבישולם.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל.
- כאשר הבשר משחים, מוזגים פנימה את השום הכתוש ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כך שהוא יספוג את כל הטעמים.
- מוסיפים 2 כוסות מים או מרק עוף, מביאים לרתיחה ומערבבים שוב.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- בינתיים, מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך והכנה.
- לאחר 20 דקות, מסירים את הסיר מהכיריים ומניחים לו לנוח כחמש דקות.
- פורסים שיפוטי את תפוחי האדמה ומערבבים יחד עם האורז והבשר.
- מגישים חם, עם סלט מרענן בצד או רגולר על טחינה – הבחירה שלכם!
במהלך ההכנה, כסו את הסיר בזמן הבישול על מנת לשמור על כל האדים הדחוסים – ככה האורז ייצא אוורירי ונהלך.
שדרוגים ותוספות
יש אינסוף אפשרויות לשדרוג מתכון הזה שאחריו לא תיראו בטפרו יותר! שימו לב לעניין המשגע הזה:
- תוספת של עדשים – בי דל פחמימות משגע, אך עם פרופורציות שמתאימות לבריאותכם.
- גבינת פטה קצוצה מעל – סמיך וקצת מלוח, טעם שמתמזג מושלם.
- קצת פטרוזיליה קצוצה מעל – תוספת מצוינת שבאמת מוסיפה צבע.
שחקו עם המתכון כמו שאתם רוצים, אפשר להוסיף אפילו יותר תפוחי אדמה ולקבל את הגרסא האגדית של "תפוחי אדמה עם בשר".
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את המנה ללא בשר?
אפשר בהחלט להחליף את הבשר באורז עם ירקות מתוצרת בית. זה יכול להיות קישואים, גזר ואפילו חצילים. התוצאה תהיה בריאה, דל פחמימות ומושלמת!
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! ניתן לאחסן שלא אוכלים וסגורים בקופסה מכוסה במקרר וכך לשמור על הכנות למקרים חיצוניים.
איך אני יכול להוסיף חריפות למנה?
אם אתם אוהבים חריף, אדריכל ים קצוץ או קפצוצים חריפים מתאימים בהחלט. תוסיפו בשלב בו אתם מוסיפים את השום!
האם אפשר לעשות את המתכון עם אורז בראון?
נסו להתרגל! אורז בראון יכול להוסיף טעם אגדי נוסף ולשדרג את הבריאות.
איך אני יודע מתי הבשר מוכן?
הבשר יהיה מוכן כאשר צבעו משתנה ורקמותיו מתפרקות. זה הזמן להוסיף אורז!
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה שומרת על טריות למעלה מ-3 ימים במקרר, אז בואו להתענג על כל השאריות.
האם אני יכול להכין את המנה בסיר לחץ?
בהחלט! סיר לחץ יכול לקצר את הזמן ולסחוף את הטעמים על ידי הבישול המהיר.
מה אם אין לי שמן זית?
שמן רגיל בהחלט בסדר. אז תנסו מה שיש לכם בבית!
האם לפעמים מתבלים בצמחי תיבול?
כן! יגעו עם כורכום, או תבלינים כאלה גם בטח ישדרגו רבות.
איך אני יכול להגיש את המנה בצורה יפה?
חתכו ירקות בצורת פרחים והניחו מסביב למנה או שימו כף שמן זית! תוספת טחינה ריחנית עוטפת את הצלחות!
שתפו את המתכון הזה עם החברים והמשפחה שלכם! אורז עם בשר טחון ותפוחי אדמה הוא לא סתם מאכל, זה אוכל של אהבה שמחבק את הלב!