קציצות בקר ברוטב מופלא של סבתא!
יש דבר מיוחד שמתחבא מתחת למשטח של כל מטבח. זה המקום שבו טעמים נפגשים, ריחות עולים וקולקטיב של זכרונות מתקיים. מי לא אוהב קציצות בקר ברוטב? אה, חכו רגע! זה לא כל כך פשוט. מדובר בקציצות בקר, שהן נימוחות, מתשוקות ומעלפות. כל ביס הוא מסע בזמן למטבח של סבתא, עם כל המתרחש מסביב. המנה הזו היא לא סתם מנה, אלא חוויה חושית מדהימה ששווה לפנק בה את המשפחה והחברים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המושלמות, אנו צריכים רכיבים איכותיים שיביאו איתם את כל הטעמים המיוחדים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- 1 שן שום, קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 פחית רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- ½ כפית סוכר (להסרת החמיצות)
מרכיבים חלופיים
כמובן, אם יש לכם הגבלות תזונתיות, אפשר לשדרג את המתכון הזה:
- לגרסה טבעונית: אפשר לשים תחליף בשר כמו עוף טחון או קציצות שקד.
- לגרסה ללא גלוטן: נשתמש בקמח תפו”א במקום פירורי לחם.
שלבי ההכנה
קדימה, בואו ניכנס לתהליך ההכנה של הקציצות, שלא רק משתפה כל ערב, אלא גם מתאימה לאירוחים חגיגיים שיכולות להשאיר כל אחד מהאורחים מדהים:
- נחמם את השמן זית במחבת על חום בינוני.
- נבשל את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו.
- בקערה גדולה, נוסיף את הבשר הטחון, הבצל המבושל, הביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל, פפריקה ושום.
- נעצב קציצות בגודל של כדור טניס.
- נניח את הקציצות במידת השמן במחבת ונשחימן מכל צד.
- במחבת אחרת, נוסיף את רסק העגבניות והמים.
- נזרוק פנימה את הקציצות לטבילה ברוטב למשך כעשר דקות על חום נמוך.
השלבים הללו הם ממש כמו חיקוי להוראות של סבתא – מומלץ להרגיש את החום של הבית כשמבשלים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף קצת "ערך מוסף" למנה, יש לא מעט אופציות מעניינות:
- ניתן להוסיף לתוך הרוטב קוביות קישואים או גזר שיתבשלו יחד עם הקציצות.
- ודאו שברוטב יש קצת חריף? אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ.
- לבינג'ה קלאסית? אפשר להתלוות עם אורז פריזאי לתבשיל, כאשר אורז ישאב את כל הטעמים.
שאלות ותשובות
איך יש לחמם את הקציצות ביום שאחר?
קציצות האלו מעולות גם ביום שאחר. פשוט הכניסו למיקרוגל לכמה שניות או לחמם על מחבת עם מעט רוטב.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! קציצות קרות ישמרו במקפיא עד 3 חודשים. הקפיאו אותן עם רוטב להקפאה מירבית.
נשארו לי קציצות! איך אני יכול להפוך אותן לחידוש?
צוות חכם: חימום שוב בג'חנון או קציצות פיצה – מצוין!
אילו תבלינים אפשר להוסיף?
אפשר לנסות עם הקורנית, רוזמרין ואפילו כמון לטאצ' מיוחד.
מה טווח הזמן של הכנת הרוטב?
כעשר דקות. ערבוב ומהר!
איזה סלט מתאים לצידה של המנה?
סלט פתוחות מתפיחות עם נענע, עגבניות ויוגורט – השילוב המושלם!
איך יכולה להיות המתכון הזה בריא יותר?
lze להחליף את הבשר בחזה עוף טחון, ובמקום פירורי לחם, להשתמש בקורנפלור.
אפשר להכין סתם כקציצות במרק?
בוודאי! משרים את הקציצות ברוטב מרק וצמצמים את זמן הבישול.
מה ההמלצה שלכם אם אני מקטין את הכמות?
פשוט פחות לשים, בוודאות תצא מנה טעימה לא פחות!
איזה עוד אפשרויות להגיש קציצות?
עם פיתה חמה, צ'יפס וטחינה או בממרח חביתה חמה – איך היה פיילוט!
אז כפי שאתם רואים, הכנת קציצות בקר ברוטב היא פשוט עסק משתלם! תשלחו את המתכון לחברים, שתפו ברשתות החברתיות, ובואו נשמור על מסורת הקציצות תמיד מתאימות לאירועים!