נסיכת הנילוס מטוגן – מתכון אגדי שאי אפשר להפסיק לאכול!
בתוך העמק המופלא של הקולינריה, לעיתים קרובות אנחנו פוגשים מתכונים שעליהם אנחנו שומעים הרבה, אך מעולם לא חשבנו לנסות. אחד מהמתכונים המיוחדים הללו הוא המתכון לניסיכת הנילוס המטוגן. ידוע לכל שמדובר במאכל עם היסטוריה עשירה ומכשף, שמעורר געגוע למטבח הביתי שלנו – זה של סבתא, זו שהייתה יודעת בדיוק איך לטגן דג ולהפוך אותו למשהו מדהים, ממכר, ומשגע.
אז לפני שנצלול אל העולם המדהים של הדגים המטוגנים, כדאי שנזכור שעלינו להיות פתוחים לכל עונג נפלא שהחיים מביאים איתם, והנה אנחנו כאן, בין שמן רותח לניחוחות שלא מתפספסים. האם אתם מוכנים ליופי הזה של המטבח? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נעבור לחלק המעניין – המרכיבים! אלו הם כמה מרכיבים קלילים ומעלפים שצריך כדי להכין את הסעודה הזו. אם תעזרו לי להצמיח דמיון, תחשבו על כל חלק מהמרכיבים כאילו הוא שחקן ראשי בהצגה שהולכת להתרחש במטבח שלכם.
- 800 גרם נסיכות הנילוס (או דג אחר לפי העדפתכם)
- 2 כפות שטוחות של מלח
- 1/2 כוס קמח תפו”א
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1 כוס מים קרירים
- 1/4 כוס קמח טפיוקה (לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- שמן טיגון – כמות מספקת
- לימון אחד, פרוס (לקישוט)
אגב, אם אנחנו בסגנון של בכורה, אפשר בהחלט להחליף את דג הנילוס בשכנים טובים כמו דג סלמון או דג טונה. כך תדעו ליצור מתכון ייחודי שיתמזג היטב עם המרכיבים שזמינים לכם. חוץ מזה, נסיכות הנילוס נחשבת לדג בריא, דל פחמימות, אשר עם טיפול נכון, יכולה להפוך למעדן נפלא.
שלבי ההכנה
שימו לב, עכשיו מתחילים לחמם את השמן כמו שהסבתא הייתה עושה, ומכל תהליך נוצר משהו מאוחד ויפהפה.
- שמים את נסיכות הנילוס בקערה ומפזרים מעל מלח. מסננים ל-10 דקות.
- מערבבים את שני סוגי הקמח עם הפפריקה החריפה בקערה נפרדת.
- מוסיפים מים לקמח בהדרגה עד שהתערובת מתמזגת בצורה אוורירית.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני גבוה.
- סוחטים פרוסות לימון ומוסיפים לתערובת הקמח.
- מניחים כל חתיכת דג בתערובת הקמח, ואז טורפים לתוך השמן החם.
- מטגנים את הדג כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהדג משנה צבעו לצהוב ומעט פריך.
- מוציאים מן השמן ומניחים על מגבת סופגת כדי לספוג שמן פ excess.
- מגישים עם פרוסות לימון והגשה לפלטה.
לאחר כל שלב, חשוב להכיר את ניחוחות המטבח, לדעת כמה כיף זה להכין את המנה הזו, ולמה כולם נוהרים אל השולחן שלך. הריח הכה לא עז של דגים והקראנצ'יות תחת הקבוצה שקוראת לנו ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
לא נותרנו כאן עם המתכון הקלאסי בלבד. אפשר להוסיף נגיסות עגבנייה, תוספת של תפוחי אדמה מתובלים, או סלט ירוק מרענן. ואולי תחליטו לשלב את המנה עם תוספת של טחינה חמאה? אפשר גם לנסות לתבל את הבצק בתוספות אחרות כמו חרדל או רוטב סויה, ולגלות עולמות חדשים בכל ביס!
שאלות ותשובות
איזה דג מתאים למתכון הזה? נסיכות הנילוס הוא דג מצוין, אבל אפשר גם לבחור דגים עם בשר עסיסי כמו סלמון או דג דניס. כאשר תבחרו דג, להקפיד שיהיה טרי!
איך שומרים על הדג ואז לא לטגן אותו? ניתן לשמור על הדג במקפיא. פשוט להפשיר אותו במקרר לפני הבישול.
מתי נכון להוציא את הדג מהשמן? הזמן הנכון להוציא את הדג הוא כאשר הוא משנה צבעו לצהוב וזהב ועסיסי.
האם אפשר להכין את זה ללא קמח? בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח טפיוקה לשדרוג צמחוני.
האם אפשר להכין זאת בתנור? אם אתם מעדיפים טיגון בתנור, אפשר להניח את דג על תבנית עם נייר אפייה, ולמרוח בשמן, לאפות במשך 20 דקות על חום גבוה.
איך ניתן להעשיר את המתכון בתבלינים? אפשר להוסיף תבלינים כמו קימל, כמון או פפריקה מתוקה לתערובת הקמח להנאתכם.
מהו הזמן הטוב ביותר לאכול את הדג המטוגן? הדג הכי טעים כשהוא חם, מיד לאחר טיגון.
האם מדובר במתכון כבד לאכול? לא, עם טיגון נכון והשימוש בשמן יחסית מספיק, אפשר להרגיש שזו מנה קלילה.
האם אפשר להגיש את זה עם סלט? בוודאי! סלט ירוק רענן עם רוטב לימון מצוין לצד הדג.
האם ניתן לשמור את השאריות? ניתן לשמור את השאריות במקרר ולאכול את זה בימות הקרובים.
אז לסיכום, זהו מתכון שפשוט אי אפשר לוותר עליו! אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להפיץ לחברים ומשפחה, ולשדר את הטעמים המדהימים למטבח שלכם. תזכרו, חיוך גדול והתלהבות מכל ביס – זה המתכון הקסום לחיים טובים!