קלוריות בצ'יפס – כל מה שצריך לדעת על התוספת האהובה!
תשמעו, ידידיי, אם יש מנת נשנוש שמצליחה לגעת בלבבות של רבים בכל רחבי העולם, זו בהחלט מנת הצ'יפס. כשנדמה לכם שהשמש זורחת והכל טוב, פשוט שינו את הצבעים לשחור וצהוב ותגלו שהצ'יפס יושב בדיוק שם, ממתין לכם בחשאי. לבחירה בצלחת, ציפס, זה יותר ממזון; זה סיפור אהבה! זה מעניק לנו תענוג בלתי נגמר שלא משנה היכן אנו נמצאים, וכשאנחנו פותחים שקית צ'יפס, אנחנו יודעים שאנחנו בדרך לעונג וגילוי של טעמים מדהימים.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי של המתכון: קל
מספיק ל: 4-6 מנות
- הכנת תפוחי אדמה
- חיתוך לתבניות דקות
- טיגון בשמן חם
- ליווי ברטבים שונים
במתכון הזה נדבר על קלוריות בצ'יפס, אבל לא רק על זה – נעניק לכם זווית ראייה חדשה על האהבה שלנו לצ'יפס, תשקול לצלול לתוך עולם מרגש של טעמים, נתונים ותוספות מדליקות.
הרכיבים הדרושים
אם אתם כמו רובנו, אתם ודאי רוצים לדעת מה תוכן הקלוריות של מנת צ'יפס. לפני שנגיע לכך, נתחיל עם המרכיבים שיהפכו את אחינו המושלם הזה לארוחה בלתי נשכחת:
- 700 גרם תפוחי אדמה (הכי טובים הם תפו”א בעל קליפה דקה).
- 2 ליטר שמן לטיגון (שמן חמניות או שמן קנולה הם אפשרויות טובות).
- מלח לפי הטעם (מומלץ להוסיף גם עשבי תיבול).
- קמצוץ פפריקה מתוקה או חריפה, אם רוצים להעיר את המתכון.
עוד משהו שכדאי לדעת – ישנן גרסאות בריאות יותר לצ'יפס, כמו צ'יפס אפוי או צ'יפס מקטניות. כך שאתם לא מוגבלים לאפשרות השומנית בלבד!
שלבי ההכנה
כדי להכין את הצ'יפס המדהים והכחול הזה, כל מה שצריך לעשות הוא:
- מקלפים את תפוחי האדמה ומסרטטים אותם לאורך.
- חותכים את תפוחי האדמה לגזרי צ'יפס בעובי של כ-1 ס"מ – לא יותר מדי שימר את הטריות!
- אם רוצים, יכולים להשרות את הצ'יפס במים למשך 30 דקות, זה עוזר להם להיות פריכים יותר.
- מחממים את השמן בסיר עמוק על חום בינוני-גבוה.
- שמים את קוביות הצ'יפס בזהירות בשמן החם – והקפיצים נוהרים!
- מטגנים עד שיש להם צבע זהוב ויפה.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
- מפזרים את המלח והפפריקה בזמן שעדין חם, כך שהטעמים נמסים בו.
- מגישים בחום ולכף חסויה!
ויש לכם את הצ'יפס המושלם! אבל רגע, שנית!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
בכל הקשור לתוספות, יש הכל כלול! השדרוגים נותנים פן נוסף לצ'יפס שלכם:
- וספרו בצל ירוק קצוץ מעל לפני ההגשה, או עשבי תיבול כמו פריזאי או טימין.
- ליצירת רוטב לארוחה – יוגורט עם שום וסחוג מצטיין לעוד טעמים אהובים.
- אוהבים גבינה? צ'יפס עם גבינת פרמזן הוא משגע ברמות.
- אם אתם רוצים לקפוץ לעולם גינס, הוסיפו פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים.
- כמובן, אי אפשר בלי קטשופ קלאסי – אתם לא רוצים להחמיץ את זה.
- וגם, גבינת מוצרלה מרוחה סביב הצ'יפס במחשב המולקולות, למי שרוצה לחוות איכות נוספת!
שאלות ותשובות
מהי כמות הקלוריות ב-100 גרם צ'יפס?
לצ'יפס פוטנציאלי יש כ-300 קלוריות ל-100 גרם. כמובן שיש לקחת בחשבון נוספות אם מדובר בצ'יפס מטוגן בסגנון שונה.
איך להכין צ'יפס בריא?
לשימוש בשמן זית ולבישול בתנור, משדרג את הצ'יפס ועושה אותו בריא יותר.
האם אני יכול להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים?
ברור! צ'יפס מתפוחי אדמה מתוקים יוצר טעם מתוק וגוון צבעוני!
מה תואם לצ'יפס?
המועדפים כוללים המבורגרים, שניצלים, דגים ומגוון רטבים כמו רוטב צ'ילי!
איך יודעים אם השמן מוכן?
אם מוסיפים חתיכת תפוח אדמה והשמן עושה בועות סביבה, זה הזמן!
כמה זמן שמים את השמן?
שבת על חום בינוני, עצה זהירה – לשים לב כל רגע, זהו מידע חשוב.
יש לכם מתכונים נוספים לצ'יפס?
בוודאי, צ'יפס עם גבינו קוטג’, צ'יפס חריף או צ'יפס עם עשבי תיבול הם אפשרויות נפלאות!
האם יש חלופות ללא גלוטן?
כמובן, לא מכיל גלוטן! פשוט השתמשו בשמן מומלץ והשתעשעו בקיצורי דרך.
מהו הסוד לצ'יפס פריך?
החימום הנכון של השמן וטיגון בטמפרטורה מדויקת הם המפתחות.
האם ניתן להכין צ'יפס טבעוני?
בהחלט! צ'יפס מתפוחי אדמה הוא פלא טבעוני ומזין!
החיים קצרים, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם כל החברים שלכם! שתפו אותם ברשתות החברתיות והפיצו יחד את האהבה לצ'יפס!