מתכון אגדי לגבינת קממבר בתנור
חושבים על דרך מושלמת לפתוח את הערב? רוצים להפתיע את האורחים שלכם בשוס קולינרי שלא ישכחו? גבינת קממבר בתנור היא התשובה המושלמת! זו מנות אוכל כזו שאפשר ללקק את האצבעות על כל ביס. לא רק שהיא תקפיץ את הטעמים לחוויה מעלפת, היא גם מציעה שילוב בין קרם לנימוח, אשר ישדרגו כל ערב פשוט לערב ברמה גבוהה. ואם אתם בעניין של להרשים, המתכון הזה יעשה את שלו, כי הגבינה הזו בעיקרון היא כוכבת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר סועדים: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, מה דעתכם שנרענן את הזיכרון על מה אנחנו צריכים? גבינת קממבר היא הגבינה שנמצאת במרכז העסק כאן, אבל יש עוד רכיבים מדהימים שישדרגו את המנה!
- 1 גבינת קממבר בינונית (300 ג' בערך)
- 2 כפות דבש טבעי
- 2 ענפי רושם (או תשכחו מהיכן זה הגיע – אבל זה בריא)
- 1/2 כוס אגוזי לוז (קצוצים גס), או אגוזי מלך – תלוי מה יש בבית
- 1 שן שום קטנה (כתוש או קצוצה)
- לחם טוב מאוד, להנאה מושלמת
יש לכם גבינת קממבר קרמית ודחופה הזאת, ואתם בוודאי תוהים אילו תוספות מיוחדות אפשר להוסיף. אז תרשו לנו לספר שבעולם הקולינרי יש מקום לשדרוגים! אתם יכולים להוסיף פירות יבשים כמו תאנים או שזיפים, או אפילו כמה פרוסות של תפוח חרוץ. אפשר גם לשדרג עם תמצית וניל למגע אלגנטי.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, אפשר להתחיל את המסע הקולינרי המענג הזה!
- מחממים את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- לוקחים את גבינת הקממבר ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- שמים את השום הקצוץ על גבינת הקממבר.
- שופכים מעל גבינת הקממבר את הדבש הטבעי באופן שווה.
- מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים על הגבינה.
- בעזרת שוליים של כפית, מבצעים חור קטן במרכז הגבינה כדי שהטעמים ייכנסו פנימה.
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לאפיה של 10 דקות.
- לאחר 10 דקות, מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות במשך 5-7 דקות נוספות עד שהגבינה מתחילה להשתחרר ולנזול.
- בעדינות, מוציאים מהתנור ואי מספר דקות כדי שיתייצב.
- מגישים עם לחם טעים, פירות ולחם חם.
חשוב לזכור! לא לאכול את הגבינה ישר מהתנור, תנו לה להתקרר טיפה אחרת תסיימו עם לשון בוערת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, שזו לא רק הגבינה שנותנת את הטעם כאן! אנחנו ניתן לכם כמה תוספות מדהימות שעלולות להשאיר את הסועדים שלכם משוגעים, כמו:
- תוספת תבלינים כמו תימין או רוזמרין – תוספת מרעננת סופר.
- תוספת חמאת שום למי שאוהב את הסטייל יותר עשיר (ולחמם בלחם!).
- רוטב בלסמי לקבלת גוון חמצמץ שמאד מקבל רמיזות טובות.
- לגרסה מעט יותר מתוקה, הוסיפו כמה פירות טריים כמו תפוחים או תמרים שמתווספים בתיאבון.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את הגבינה בתנור גם עם גבינות אחרות?
אפשר בהחלט! גבינת ברי או אפצ'ר גם יכולות לעשות עבודה נהדרת.
האם ניתן לשדרג את המנה לכדי מנה דלת פחמימות?
כן, כמובן! אפשר להחליף את הלחם בירקות צלויים או בשר בשרי ולאכול את הגבינה עם ירקות טריים.
מההיכן ניתן לקנות גבינת קממבר באיכות גבוהה?
לבדוק אצל הספקים המקומיים שלכם, סומך עלכם למצוא חנויות גבינות טובות באזורכם.
מה כדאי לעשות עם שאריות?
הגבינה נשארת טעים גם למחרת, כסלט או במילוי לאורז. מתכון פלאש!
האם ניתן להכין את המנה הזו כמה ימים מראש?
לא מומלץ, הגבינה טובה ביותר כשפשוט הכנתם אותה.
מתי הכי טוב לשתף את המתכון הזה?
אני ממליץ לחלוק אותו כשיש לכם אורחים של חברים או משפחה. הם יאהבו אתכם על זה!
האם אפשר להוסיף פירות מיובשים?
בטח, פירות יבשים כמו צימוקים או אגסים מיובשים מוסיפים ממד נוסף של מתיקות שתשלים את המאכל.
מהו הזמן המדוייק לאפיית הגבינה?
באופן כללי, בין 10 ל-15 דקות, תלוי בתנור. כדאי להסתכל אבל שהגבינה לא מתייבשת מדי.
האם השום שווה את זה?
יודע שמהנסיון שלי, כן! הוא מוסיף מורכבות ומרענן את הטעמים של הגבינה.
האם מתאים למי שיש רגישות לגלוטן?
כמובן, פשוט להימנע מלחם. להגיש בצורה של ירקות או אפילו עם ביסקוויטים ללא גלוטן.
אז יקרים, עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את המנה המושלמת הזו, אני מזמין אתכם להתרשם ולהכין בכל הזדמנות. שתפו את המתכון עם חברים וספרו לנו איך יצא!