מתכון למרק צ'ורבה רומני עם כדורי בשר
יש משהו במרק צ'ורבה רומני שמעורר בזיכרונות את הטעמים המופלאים שסבתא הכינה. בשילוב עם כדורי הבשר שהוסיפו את החמימות והאהבה, מדובר במנה שנשארת איתנו לאורך זמן. המרק הזה הוא פשוט קרם התהילה של המטבח הרומני, ובכל לגימה בו אנחנו מרגישים את הניחוחות והטעמים המדהימים שמשתלבים יחד לתת לנו חוויה בלתי נשכחת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המושלם הזה, אספנו את כל המרכיבים שצריך. לפני שתתחילו במלאכה, קחו רגע לחשוב על כל ההנאות שהמרק הזה יביא לכם לאורך הדרך. נכון, זה לא רק אוכל – זה מסע בזמן, זה זיכרונות ילדות, זה קשר עם המשפחה והחברים.
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזר, קלוף וחצוי לאורך
- 1 פנץ' סלרי, קצוץ
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 ליטר מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- כדורי בשר (מהמרכיבים הבאים)
המרכיבים עבור כדורי הבשר
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית שום גרוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
למי שמעוניינים במתכון בריא יותר, אפשר להשתמש בבשר עוף טחון דל שומן או להכין את הכדורים מהתערובת עם טופו גרוס עבור גרסה טבעונית. הסוד כאן הוא להתעקש על טעמים טובים – השמיים הם הגבול!
שלבי ההכנה
כעת ניגש למלאכה! נתחיל בהכנה של המרק, ולאחר מכן נעשה את הכדורים. יש כאן לא רק מתכון, אלא חוויה שממלאת את הבית בריחות משגעים.
- חממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהשקוף.
- מוסיפים את הסלרי והגזר ומבשלים יחד 5 דקות נוספות.
- יוצרים מעגלים קלילים יחד עם תפוחי האדמה והמים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמרק רותח, מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מבשלים את המרק על חום נמוך במשך כחצי שעה.
- בזמן שהמרק מתבשל, מכינים את כדורי הבשר.
- ב bowl, מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר עם הידיים, מה שהופך את זה אפילו ליותר מהנה!
- יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
- מוסיפים את הכדורים למרק בעדינות, מבשלים עוד כ-20 דקות.
- בטרם מביאים את המרק לשולחן, משפרים עוד עם פטרוזיליה קצוצה.
ואוו, כבר איזה חוויה! ברגע שתפכו את האש, המתכון הזה יתממש למראת של טעמים מופלאים.
שדרוגים ותוספות
אם אתם מרגישים נוסטלגיים, תוכלו לשדרג את המרק באמצעות תוספות כמו קוסקוס או אטריות. מדובר בשדרוגים מהירים שיכניסו עוד טעמים וטקסטורות. אפשר גם לטעום את האגדי של המרק עם לימון סחוט או יוגורט, זה מוסיף מלחמה של חמיצות שמתמזגת מושלם עם המורכבות של הטעמים.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום כדורי הבשר?
יש כאן אפשרות להשתמש בגרסה טבעונית עם טופו או לגרסאות ללא גלוטן עם קמח מקנות. גם חלבון צמחי נעשה מוצלח מאוד במתכון הזה!
האם אפשר להכין את המרק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המרק יום קודם ולאחסן במקרר. כשמחממים, הטעמים רק מתעצמים.
האם אפשר להוסיף ירקות נוספים?
בהחלט! כל ירק שתרצו יכול להיכנס למתכון הזה. ברוקולי, קישואים או אפילו פטריות יעשו עבודה נהדרת.
מה טווח הזמן להחזקת המרק במקרר?
המרק הזה נהדר גם אחרי כמה ימים. לְשמור במקרר ולחמם לפי הצורך. אבל אל תתפלאו אם הוא נגמר במהרה!
האם המרק מתאים לילדים?
בוודאי! מדובר במרק מאוד קליל ומזין שכל בני המשפחה יכולים לאהוב.
איך אני יודע מתי הכדורים מוכנים?
כשכדורי הבשר צפים על פני המרק, זה סימן מצוין שהם מוכנים!
האם המרק הזה יכול להיות קפוא?
נכון, אפשר להקפיא את המרק. רק רצוי להקפיא בלי כדורי הבשר, כדי שישמרו על המרקם שלהם.
מהי דרך ההגשה הטובה ביותר?
אני ממליץ להגיש עם כף גדולה של יוגורט או שמן זית מעל, זה מוסיף טעמים חדשים.
אילו לחמים מתאים לצד המרק?
ללחמים פריכים, כמו בגט או לחם שיפון, יש מקום של כבוד כאן.
מה אם אני רוצה יצירה חדשה?
תוסיפו קמצוץ של כלי עשבים כמו תימין או קימל, זה נותן נגיעה מדהימה!
אנו מקווים שהמתכון היבט הרבה הנאה, ותמיד מומלץ לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שעוד אנשים ייהנו מהחוויה המופלאה הזו!