עוגת טחינה מדהימה בכמה דקות
האם אי פעם חלמתם על עוגה שתהיה גם בריאה, גם טעימה וגם תתמזג היטב עם כל חלום מתוק שלכם? אז אתם במקום הנכון! עוגת הטחינה שלנו היא התשובה שאתם מחפשים. מדובר בעוגה ממכרת בטירוף, שמוכנה בתוך 10 דקות, ובשום פנים ואופן לא תאמינו עד כמה היא יכולה להיות מעלפת. עם מרכיבים פשוטים שנמצאים כמעט בכל בית, תקבלו תוצאה אגדית שתגרום לכל אחד ללקק את האצבעות. תהיו מוכנים כי מדובר בחוויה חושים שלא תשכחו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: פשוט מאוד
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן להציג את המרכיבים, שהם קטנטנים ומופלאים, לא פחות. ההכנה היא קלילה ומהירה, אבל התוצאה? מושלמת!
- 1 כוס טחינה גולמית (מושלם לרוחניות ולבריאות)
- 1/2 כוס דחוסה של דחוס סוכר חום (לתוספת מתיקות טבעית)
- 3/4 כוס קמח (אפשר לשלב גם קמח ללא גלוטן)
- 1/2 כוס מים (על מנת להעניק לעוגה את הרכות הנדרשת)
- 1/2 כפית סודה לשתייה (לעלייה נפלאה)
- 1/2 כפית קינמון (גולת הכותרת של העוגה)
- 1/4 כוס שמן צמחי (למגע אוורירי)
- מעט מלח (אם בא לכם לדרוך על הטעים)
- 1/2 כפית תמצית וניל (לטוויסט קטן ומיוחד)
שלבי ההכנה
בצעו את השלבים הבאים כדי להגיע לעוגה המדהימה והנימוחה הזו. אל תגלו לאחרים איך הכנתם אותה כל כך מהר! 😉
- בצער רב, נתחיל בשילוב הטחינה עם הסוכר והמים בקערה גדולה.
- נוסיף את שמן הצמחי ותמצית הווניל ונערבב הכל יחד.
- נניח את שאר המרכיבים לקערה: קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- נערבב עד שהכינוי 'בטטה' לא יהיה תקף יותר. הכל צריך להיות חלק ואחיד.
- נשמן תבנית אפייה (כן, שימו לב, אנחנו מתכוננים לעוגה הגבוהה!).
- נזרק את הבלילה לתוך התבנית ונתפוס את עיני האורחים עם כל השפע!
- נשים את התבנית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות צלזיוס במשך כ-20-25 דקות.
- נוציא ונחכה שהעוגה תתקרר לפני שנחתוך. שתדעו, זה הולך להיות זמן מתסכל במקרה של תסמיני מתיקות!
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים צמחוניים או רגישים לגלוטן? אך זה לא אומר שאתם חייבים לעשות ויתורים! ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א לשיפור קלילות העוגה. גם טחינה מלאה יכולה להוסיף גוון מיוחד בטעם ובהכנה. לשדרג את העוגה בתוספות כמו אגוזים קצוצים או שוקולד מריר – פשוט לשגע את כולם!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אפשרויות השדרוגים הן בלתי נגמרות! אפשר להוסיף קקאו עבור גרסה שוקולדית. תוספת של פירות יבשים כמו תמרים או צימוקים תעשה פלאים, ועוגה צנועה זו יכולה בקלות להפוך לסופר סטאר באירוח הפעם שאתם מארחים. אתם תראו, הכל עשה באהבה מתוקה!
שאלות ותשובות
העוגה מתייבשת במהירות. מה לעשות?
כדי לשמור על הלחות, ודאו לא לאפות יותר מדי זמן. אם העוגה נראית מוכן אבל עדיין יש דחף לנסות, \באמת אפשר להכניס קיסם ולראות אם הוא יוצא נקי. חפשו את זה!
איך אני יכול לדעת אם השתמשתי בטחינה נכונה?
טחינה גולמית היא הטחינה שכדאי לבחור. בידקו שהטחינה אינה מכילה תוספות כמו סוכר או מלח מיותר.
אפשר לאחסן את העוגה במקפיא?
בהחלט! העוגה יכולה להחזיק כמה חודשים במקפיא. מספיק יש “כנה”, וכשאתם רוצים לצרוך, פשוט הוציאו מהקפיא והניחו לה להתפשט.
האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר תמרים?
כמובן! סוכר תמרים עובד נפלא ויש לו טעם עמוק ומיוחד שיכול להדגיש את טעמי הטחינה.
האם אפשר להשתמש בטחינה מתוקה?
כמובן, אבל אם אתם משתמשים בטחינה מתוקה, תנו פחות סוכר. זה אולי יגרום לכך שהטעמים לא יפריעו אחד לשני.
מה המנה המושלמת שתשלים את העוגה?
כוס קפה או תה חם, ואפשר לקשט עם שוקולד מומס מעל העוגה.
אפשר להכין עוגה ללא קמח?
בהחלט! אפשר להכין עוגת שוקולד עם טחינה מבלי להוסיף קמח. התוצאה תהיה עוגה ממש נימוחה!
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה תישמר 5-7 ימים במקרר בהנחה שהיא אוחסנה היטב ובקופסה סגורה.
מדוע עשיתי עוגה דחוסה? איך מתקנים?
אם העוגה דחוסה, ייתכן שתשתמשו בכמות רבה מדי של קמח. נבחן נוסחת הבלילה ואולי נוסיף מעט מים או שמן.
האם העוגה מתאימה גם לילדים?
בהחלט! הילדים יאהבו את הטעם המתקתק והטעים. זו עוגת ילדים שניתן ללקק את האצבעות אחרי כל פרוסה!
אז עכשיו זה הזמן שלכם לנסות את המתכון הזה, ולמלא את הבית בקסם ובטעמים מדהימים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ולהפיץ את האהבה בעזרת המנה הכי טעימה שיש!