מתכון מענג, משגע ומדהים – כבד עוף בעשבי תיבול ויין אדום
הגעתם למתכון שיפתח לכם את התיאבון ויספק לכם סעודת חג של ממש! זהו מתכון לכבד עוף בעשבי תיבול עם תוספת של יין אדום שמקנים לטעם איזון מדהים בין החומציות לטעמו רך ונימוח של הכבד. אנחנו מדברים פה על מנה שהיא פשוט אגדית וכזו שלא תשאיר לכם ברירה אלא ללקק את האצבעות! הכבד הזה כל כך טעים, משוגע וקלאסי, שפשוט קשה לעמוד בפניו. יש משהו במנה הזו שתמיד מדליק זכרונות מהמטבח של סבתא או של אמא, שאותם לא נשכח. בואו נצלול לתוך הפלאים של המטבח.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 400 גרם כבד עוף – טרי, אה? תבחרו כבד עם צבע טוב וריח נעים
- 1 בצל גדול – קצוץ דק דק
- 2 כפות שמן זית – נותן ניחוח עשיר
- 2 שיני שום – כתושות, זה מוסיף עושר מובנה!
- 1/2 כוס יין אדום – אל תתפרעו עם המותג, אבל תוודאו שזה מה שאתם אוהבים לשתות
- 1 כף דבש – נותן מתיקות מאוזנת
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה – שמוסיפה צבע וטריות
- 1/2 כוס לקצוץ כוסברה (אופציונלי) – זה נותן ערך מוסף בריאותי
- מלח ופלפל – לפי הטעם
שלבי ההכנה
כעת, נתחיל בהכנה של הכבד המדהים הזה. מוכנים? בואו נלך על זה!
- נחמם את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- שמים את הבצל הקצוץ במחבת ומטגנים אותו עד שהוא שקוף.
- נוסיף את השום הכתוש ונמשיך לטגן עוד כדקה.
- לוקחים את כבד העוף, חותכים אותו לחתיכות בגודל ביס ומוסיפים למחבת.
- מטגנים עד שהכבד משנה את צבעו לאפור מכל הצדדים.
- יושבים עם כוס היין האדום שלנו ומזגו למחבת.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים טוב את הכל.
- מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
- מבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות, עד שהיין אידה והכבד מתבשל ביסודיות.
- מסיימים עם פטרוזיליה וכוסברה קצוצה לפני ההגשה.
מרכיבים חלופיים
מעניין לשכלל את המתכון? יש לכם אפשרויות מעניינות! אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית – תוכלו להשתמש בפטריות פורטובלו, אשר יוצרות טעם עשיר ואישי שמזכיר את הכבד. ואם אתם רגישים לגלוטן, פשוט ודאו שהיין שאתם משתמשים בו הוא ללא גלוטן.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המנה הזו, אתם יכולים לשדרג את הכבד עם:
- שקדים קלויים או אגוזי מלך קצוצים – שהופכים את זה למרקם מעניין מאוד.
- כף חמאה בסוף הבישול – מוסיפה עושר שלא תשכחו!
- לימון סחוט לקישוט והגשה – מוסיף רעננות לסיום מדהים.
- לשלב עם לחם מחמצת או טוסט תוסס – תמיד תוספת מדהימה שתתמוך במנה.
שאלות ותשובות
איך מקבלים את הכבד רך ונימוח?
יתכן שאתם תוהים, "איך אני מאפשר לכבד להיות כל כך שמימי?" הסוד טמון בבישול על חום נמוך. כשיש לכם חום מתון, הכבד יתבשל היטב מבלי להתייבש.
אפשר להחליף את הכבד בכבד של תרנגולת?
בהחלט! כבד של תרנגולת יותר עדין ובעל טעמים קלים יותר. אך אל תשכחו להתאים את זמן הבישול, כי הכבד של תרנגולת עלול להתבשל מהר יותר.
האם אפשר לשמור את הכבד ליום המחר?
כן, תוכלו לשמור אותו במקרר למשך עד 2 ימים. חימום קל על מחבת עם קצת שמן ילחיץ את הטעמים.
מה אם אין לי יין אדום?
אין בעיה! אתם יכולים להשתמש ביין לבן, או במקרה הכי גרוע, מים עם מעט חומץ או מיץ לימון.
איך אני יודע מתי הכבד מוכן?
כאשר הכבד משנה צבעו מוורוד לאפור כהה ולשניכם יש מצב נעים, זהו סימן שהוא מוכן!
אפשר להשתמש בכבד קפוא?
כן, אבל כדאי להפשיר אותו לחלוטין לפני הבישול ולטפול בו היטב.
מה עדיף – להשתמש בכבד עוף או מוושט?
כבד עוף הוא קל לעבודה וטעים מאוד. עם זאת, אם יש לכם וושט, ניתן להכין מנה עשירה מאוד מיוחדת!
באיזה תבלינים כדאי להשתמש?
תבלינים כמו טימין, רוזמרין או פריסה של שום מוסיפים טעמים מדהימים!
מה מגישים לצד הכבד?
כבד מוסיף הרבה שמחה כאשר מגישים אותו עם פירה תפוחי אדמה, סלט ירקות רענן או אפילו פוקצ'ות.
האם לילדים זה מתאים?
באופן עקרוני, כן! אבל כדאי להקטין את כמות השום או היין כדי להתאים את הטעמים לילדים.
כשהאוכל עשוי, אתם יכולים להיות בטוחים שהחברים שלכם יזמינו אתכם שוב בקרוב! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ בנוסף גם את האהבה למקצועיות במטבח.