בריוש צרפתי – לחם המתוק שמנחם את כולם
כשהשמש מתחילה לעלות, והאוויר מתחמם, שום דבר לא משתווה לניחוח המשגע של בריוש צרפתי בגן הפעמון הקרוב או במטבח הביתי. המילה "בריוש" עשויה להישמע לכם כמו שם של מאכל שמעלף מכל הבחינות. מדובר בלחם מתוק, בעל מרקם אוורירי ונימוח, שיש לו יכולת לשדרג כל בוקר ולהפוך אותו למיוחד ואגדי. וכשהוא מוגש עם ריבה או חמאה, האמת, לא משנה איפה אתם – אתם חווים את המושג "הכי טעים שיש".
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן תפיחה: 2–3 שעות (לא לדאוג, זה הזמן שבו אפשר לשתות כוס קפה)
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 12–16 פרוסות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בהכנה המרגשת, חשוב לציין כי המתכון שאני מציע לכם כאן הוא לא רק טעים, אלא גם מאוד מתגמל. מבחינת המרכיבים, מדובר בפריטים שכנראה כבר נמצאים לכם במטבח. אבל, אם במקרה, יתפסו אתכם מפתיעים, אל תדאגו. ניתן למצוא את כולם בקלות.
- 500 גרם (4 כוסות) קמח חיטה (אם אתם אוהבים לגוון, אפשר להשתמש בקמח מלא או ללא גלוטן)
- 75 גרם (1/3 כוס) סוכר (שיהיה מדהים, אני ממליץ גם על סוכר חום)
- 10 גרם (2 כפיות) מלח
- 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים (בבקשה, אל תשתמשו בשמרים שהתפסו בארון במשך שנים, אין כמו טריות!)
- 3 ביצים גדולות (כמובן, אפשר גם להשתמש בביצים ביצי חופש, זה משגע!)
- 200 גרם (חצי כוס) חמאה, רכה (ובבקשה, לא שומשום, זה פשוט לא ייראה טוב)
- 1 ביצה להברשה
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהמרכיבים כבר מוכנים להלכה, הגיע הזמן להכנסת ידיים לבצק! בריוש מצריך סבלנות והרבה אהבה, אז קחו נשימה ותתחילו את המסע המתוק הזה.
- נמיס את השמרים בכוס עם 100 מ"ל מים פושרים וסוכר. ניתן להם לעמוד כחצי שעה עד שהשמרים יתפח ויספקו את הניחוח המהמם.
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח עם המלח. נוסיף את השמרים המומסים, הביצים והחמאה הרכה.
- לש knead את הבצק היטב למשך כ-10 דקות, עד שיתקבל בצק חלק ומעט דביק.
- נשמן קערה גדולה, ונניח את הבצק בתוכה. כיסו בניילון נצמד והניחו לו לתפוח במשך שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר שהתפח, נעלם את הבצק מעט ונחלק אותו ל-6 פיסות שוות. כל פיסה נתרגם לגליל.
- נניח את כל הגלילים בשורה, ונסגור בצורה של עגלת אופנה (כמו נחש) בתבנית עגולה.
- נכסה בעטיפת ניילון ונהיה סבלניים במשך שעה נוספת.
- בסוף הזמן, נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נבריש את הבריוש בביצה טרופה ונכניס לתנור למשך 25 דקות, עד שהברישה משגעת היטב ומוזהבת.
- נחכה שיתקרר (רגע, קפה!), ואז נחתוך את הבריוש מצליח ונהנה מהטעם הנפלא.
חלקים ושדרוגים אפשריים
כפי שאתם יודעים, העולם מלא באפשרויות. בריוש הוא הבסיס לכל כך הרבה טעמים וסגנונות. תוספות כמו קליפת תפוז או לימון μπορούν לשדרגו את החוויה. תוכלו גם להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר או פירות יבשים. כל תוספת תנפץ למנה שלכם טעמים חדשים ומשוגעים. ואני מדבר על חלומות מתוקים.
שאלות ותשובות
איזה קמח כדאי להשתמש? את הקמח הלבן רוצים להשתמש, אבל קמח חיטה מלאה בהחלט יכול להיות אופציה מעולה לבריוש בריא יותר.
מה עושים אם הבצק לא תופס כראוי? אם הבצק לא מתפשט, ודאו כי השמרים שלכם טריים. גם חום הסביבה משפיע על התפיחה.
האם אפשר להכין את הבריוש יום לפני? בהחלט! כשתשמרו במקרר, תתפשו את כל התהליכים בצורה מושלמת.
למה לא לדלג על השלב של התפיחה? התפיחה היא מה שהופך את הבצק לאוורירי ומנתק אותו מנתיב הלחם. אתם רוצים בריוש מעלף, נכון?
האם אפשר להכין גרסה טבעונית? כמובן! פשוט החליפו את הביצים ברסק תפוחים או טופו רך, והשתמשו בחמאת קוקוס במקום חמאה.
מה אם אני רוצה להפוך את הלחם למופחת פחמימות? השתמשו בקמח שקדים במקום קמח חיטה. תהיה להם טעם עצמו משוגע!
האם אפשר להקפיא את הבריוש? בהחלט! הקפיאו את הבריוש חתוך. כשהוא מתקרר, רק חכו שיתפוס תרד, ותהיה מוכן להפרות.
איך לשמור על טריות הבריוש? מומלץ לשמור את הבריוש בשקית ניילון אטומה. הוא יישמר טרי למשך 3 ימים.
האם אפשר להכין את הבצק בלילה ואחר כך לאפות בבוקר? זה אפשרי, פשוט הכניסו אותו למקרר אחרי הלישה ושחררו בבוקר באוויר חם.
אחרי כל זה, למה אתם מחכים? שתפו את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות וגם בין שיחות על קפה. אני מבטיח לכם – בריוש שאף אחד לא יכול להפסיק לאכול.