"`html
פוטטוס בתנור כמו במקדונלדס
בתוך עולם המטבח, ישנם כמה מתכונים שמצליחים להפתיע אותנו בכל פעם מחדש. ולא, אני לא מדבר כאן על הכנת לחם קונץ או עוגת שוקולד ממולאת. אני מתכוון לאחת המנות הכי מיוחדות, האהובות והמשגעות – פוטטוס בתנור. כן, כן, אותם פוטטוסים שמעוטרים בתיבול מגרה וממכרים, ואנחנו לא מצליחים להפסיק לאכול מהם, ממש כמו שמציעים לנו במקדונלדס.
המתכון הזה הוא פשוט מדהים! הוא קל להכנה, והפוטטוס יוצאים עם מרקם אוורירי ונימוח מבפנים ועם קרמול משגע מבחוץ. אין דבר יותר כיף מאשר לשבת עם חברה אחרי יום ארוך, ולגמוע פוטטוסים פריכים עם רטבים טעימים. אז אם אתם מעוניינים במנה שתכבוש גם את אוהבי הפסטוק וגם את הטבעונים בגלל שכל כך טעים שיש, זה המתכון שלכם!
זמן הכנה: 15 דקות, זמן אפייה: 40 דקות, רמת קושי: קל, מספיקה ל-4 מנות
- 15 דקות הכנה
- 40 דקות אפייה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
- 1 קילוגרם תפוחי אדמה (ההמלצה היא על תפוחי אדמה מסוג "אדומה")
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- 1/2 כפית טימין או אורגנו יבש
- רוטב כרוטב שום או רוטב צ'ילי (אופציונלי להגיש בצד)
למה תפוחי אדמה אדומים? בעיקר בגלל שהם מצליחים לשמור על מרקם מושלם גם אחרי הבישול, מה שהופך אותם למושלמים לפוטטוס. ואם אתם לא אוהבים שיהיה חריף, אתם יכולים לשדרג את המתכון ולהשתמש בעשבי תיבול שונים כמו רוזמרין או פטרוזיליה, שיכניסו סופר טעמים למנה שלכם.
שלבי ההכנה
וזה הזמן הכי מעניין – שלבי ההכנה! נשים את הפוטטוס בתנור ונהפוך אותם לכל כך מיוחדים שאפילו סבתא לא תאמין שאפינו אותם בבית.
- נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- נשטוף את תפוחי האדמה היטב במים קרים כדי להוציא מהם את הלכלוך.
- נקלף את תפוחי האדמה (אם רוצים אפשר להשאיר את הקליפה לחוויה פריכה יותר).
- נחתוך את תפוחי האדמה לרבעים או לשמיניות – תלוי בגודל, אבל שימו לב שמומלץ לשמור על גודל אחיד.
- בקערה גדולה, נוסיף את תפוחי האדמה החתוכים ונ pour את שמן הזית.
- נפזר מעל את הפפריקה, המלח, השום, הפלפל והטימין ונערבב היטב עד שהפוטטוסים מצופים באופן אחיד.
- נניח את הפוטטוסים במגש אפייה, על נייר אפייה (ככה הם לא ידבקו).
- נאפה את הפוטטוסים במשך כ-40 דקות, עד שהם זהובים וריחניים – את הפוטטוסים נהפוך חצי מהזמן כדי לקבל טקסטורה מושלמת.
- הנה, הם מוכנים! עכשיו רק נשאר לשים את הרוטב צד, ולגלות שהמתכון הזה הוא מושלם.
תוספות מרעננות
אם אתם רוצים להוסיף למנה טעמים נוספים שאנשים יזכרו לנצח, כדאי להוסיף גבינת פרמזן מגוללת אחרי האפייה למשך 5 דקות, או חרדל שהשקעתם עליו מחשבה לפני. פשוט בא לכם לשדרג? תנסו לשים על הפוטטוס קוביות גבינת פטה ומעט קרם פרש.
שאלות ותשובות
מה עדיף – קלוף או עם קליפה?
חסרי מאמץ! אם בחרתם להשתמש בקשיים, אתם תקבלו פוטטוס עם יותר Crunch – ממש כמו בטבע.
האם אפשר להכין את הפוטטוס לפני ואחר כך לאפות?
בהחלט. אתם רשאים להכין את הפוטטוסים כ-3 שעות מראש, לשמור במקרר ולפני האירוח לאפות עד שהזהב פוגע בהם!
האם אפשר גם להשתמש בשמן אחר?
בוודאי! שמן קוקוס או חמניות יעשו עבודה טובה גם כן.
מה אפשר להגיש בצד?
רוטב צ'ילי מתוק, או אפילו רוטב שום – מתכון של סבתא, תמיד מתאימים!
האם פוטטוס בתנור בריא יותר מפוטטוס בטיגון?
חד משמעית! פוטטוס בתנור פוגע פחות בבריאות כי הוא דורש הרבה פחות שמן.
כמה זמן אפשר לשמור פוטטוס אפוי במקרר?
בערך יומיים, אם תצליחו לא לאכול הכל מראש.
אפשר לצלות הרבה פוטטוסים בבת אחת?
כן! אם אתם משתמשים בתבנית גדולה או במערך של פיזור רשתות, הכל אפשרי.
אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית, האם זה בסדר?
לגמרי! כל המתכון יכול להתאים ללא בעיה מהותית.
האם ילדים יאהבו את המנה הזו?
תופתעו! פעמים רבות ילדים מתלהבים מהצבעים והטעמים – אין בהחלטה של פוטטוס.
למה זה עדיף על פוטטוס קנוי?
כי זה טעים, מדהים, משגע – ובסופו של דבר, עשוי בדיוק לפי הטעמים שלכם!
עד כאן חברים, אתם הגעתם לסיום המתכון. אני ממליץ בחום לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. בואו נגרום לעוד אנשים לגלות את הפוטטוסים המדהימים האלה! בתיאבון!
"`