ציפס הולנדי – הפחמימה שהולכת עם הכל
מאכלים מופלאים, כאלה שעושים טוב על הלב, תמיד יכבשו מקום מיוחד אצלנו. ציפס הולנדי הוא אחד מאותם המאכלים, שמצליח לגנוב את ההצגה בכל ארוחה ובכל מפגש חברתי. מי לא אוהב לחטוף ציפס פריך, איכותי, שנמס בפה? מדובר במנה שמזמינה אותנו לשוב ולחזור, ואין כמו ציפס הולנדי כדי ללוות את הבילוי עם חברים או משפחה. בשלב הזה, אנו ממליצים שתביאו כמה קופסאות נייר ותכינו לעשות חוויית ציפס מושלמת! ובכן, בואו נצא לדרך עם מתכון מדהים, אגדי ומעלף!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים עם הצעד הראשון, נספר לכם קצת על רכיבים חשובים שבלעדיהם אין מתכון לקלאסיקה זו. כמובן שציפס הולנדי מצריך את הפוטטוס, ואותם אנו נבצע בשיטות המדויקות כדי לקבל את התוצאה הכי טעימה שיש!
- 1 קילוגרם תפוחי אדמה (מומלץ לבחור בזן קמחי)
- 2 ליטר שמן צמחי (שמן חמניות או שמן רפה)
- מלח (לטעם)
- עשבי תיבול (אורגנו, טימין או רוזמרין, לפי ההעדפה)
- רוטב לטיגון (כמו רוטב מאיו או קטשופ)
מרכיבים חלופיים
במידה ויש לכם קרובי משפחה ששמים על ציפס פוקימון, אתם יכולים להכין ציפס תפו”א עם תוספות בריאותיות כמו קמח גרם או קמח חומוס. יש אפילו אפשרות להכין ציפס טבעוני, שזה תענוג אמיתי למי שמחפשים אלטרנטיבה בריאה.
שלבי ההכנה
בעזרת הכנה נכונה, האורחים שלכם ירגישו כאילו הגעתם היישר מהולנד עם הציפס הכי טעים שיש. כעת נתחיל את אמנות ההכנה!
- שוטפים את תפוחי האדמה במים קרים כדי להסיר לכלוך.
- קלפים את הקליפה ומעבירים לפרוסות עבות (כ2 ס"מ).
- מניחים את הפרוסות בקערה וממלאים במים קרים. יש להשרות לשעה לפחות, לסינון העמילן.
- מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים עם מגבת נייר.
- מחממים את השמן בסיר גדול על חום גבוה.
- כאשר השמן רותח, מוסיפים בעדינות את תפוחי האדמה ומטגנים במשך 6-8 דקות.
- מוציאים את הציפס ומניחים על רשת כדי למנוע מהם התייבשות.
- לאחר 10 דקות, מטגנים שוב למשך 4-5 דקות נוספות כדי לקבל פריכות מושלמת.
- מניחים על מגבת נייר כדי לספוג שמן עודף.
- מפזרים מלח ועשבי תיבול לפי הטעם.
- מניחים לציפס להתקרר מעט ומגישים עם הרטבים האהובים עליכם.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
אם אתם רוצים לקחת את הציפס הזה למקומות חדשים, ניתן להוסיף תבלינים כמו פפריקה או כמון למקלות הציפס לפני הטיגון. עוד אפשרות היא להכין רוטב גבינה כחולה – פשוט ולא פחות ממושלם! כשאתם מגישים את הציפס, שימו בתבלינים שונים כדי לקבל טעמים שונים בכל נגיסה. אל תהססו להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור על הציפס פריך?
אם בכוונתכם להכין כמות גדולה, הקפיאו חלק מהציפס לאחר הטיגון הראשון, ולאחר מכן טיגנו אותם שוב לפני ההגשה.
האם אני יכול להשתמש בשמן זית?
שמן זית מתאים, אך עדיף להשיג חום גבוה עם שמן נטרלי כמו שמן חמניות כדי לשמור על העדינות של הטעם.
כמה זמן יכולה להיות שמן לטיגון?
בדרך כלל ניתן להשתמש בשמן עד 3-4 טיגונים. כאשר הוא מתחיל להיות כהה או אם יש ריח לא נעים, יש להחליפו.
האם אפשר להכין ציפס באוויר פריג'ידר?
כמובן! חותכים את תפוחי האדמה, משרים ושמים באוויר פרידג'ידר – תקבלו תוצאה פחות שומנית, ואולי אפילו בריאה יותר.
מה אני יכול להגיש עם הציפס?
יש שפע אפשרויות – המבורגר, שניצל או סלט מרענן. רק זכרו שהצלחת חייבת להיות מתמחה בטעמים!
האם הציפס מתאים לילדים?
בהחלט! ציפס הולנדי הוא אחד המעדנים שילדים מאוד אוהבים. הם יכולים גם להשתעשע עם הרטבים!
מהו הסוד של ציפס הולנדי מדהים?
סוד הקסם הוא הטיגון הכפול! כן, כן, הוא עושה את כל ההבדל מבחינת פריכות.
כמה זמן לוקח להכין את הראטים?
כ-5 דקות נוספות לאחר טיגון הציפס מצריך טבילה לרוטב מועדף כדי שיתמזגו.
האם אני יכול להכין ציפס בתנור?
בהחלט! חותכים תפוחי אדמה ומרססים בשמן זית ואופים בתנור על טמפ' גבוהה – עדיף לחכות שהטמפרטורה תגיע ל-220 מעלות.
האם ציפס הולנדי כשר?
במידה ומשתמשים בשמנים, רטבים וצדדים כשרים, בהחלט מדובר במנה כשרה. אל תשכחו לשים לב לכל פרט!
לאחר שסיימנו עם המתכון המצוין הזה, אני ממליץ לכם לשתף את ציפס הולנדי המושלם הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים יהנו מהטעמים המשגעים בידיים שלכם!