אסאדו עגל – הטעם שיגרום לכם להרגיש בבית
בואו נתחיל מכך שאין דבר יותר משגע מאשר בשר אסאדו רך ונימוח שמתמוסס בפה, עם טעמים כבושים שמציפים את החושים. אם אתם אוהבים לבלות עם חברים או משפחה, אין כמו להכין אסאדו עגל על המנגל או בתנור, ולראות איך כולם מתאגדים סביב שולחן מלא כל טוב. כשבוחרים את המנה הזו, אתם למעשה בוחרים בשילוב של מסורת, טעמים עשירים, ואווירה שגורמת לכולם להרגיש בבית. מדובר במנה אגדי, שניתן להכין אותה בכמה רמות של מורכבות – תלוי בכמה זמן פנוי יש לכם, אבל התוצאה תמיד תהיה מדהימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 אנשים
אסאדו עגל הוא לא סתם מנה – זו חוויה שלמה, עם טעמים ומרקמים שעושים חשק לעוד!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המושלמת הזו שתכבוש את לבבות כולם, יש כמה מרכיבים עיקריים שתרצו לדאוג להם:
- 1.5 ק"ג אסאדו עגל, חתוך לרצועות בעובי 3-5 ס"מ
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון טחון
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית קימל טחון
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 1/4 כוס דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, פרוס
- 1 כוס מים
- אוכמניות או עגבניות שרי לקישוט (אופציונלי)
אם אתם נתקלים בקשיים במציאת אסאדו עגל, אפשר לשדרג את המתכון עם נתחי בשר אחרים כמו צ'אק או בריסקט. זה יהיה משגע לא פחות!
שלבי ההכנה
כעת ניגש לשלב הכנת המנה המרגשת. הדברים הולכים להיות מעלפים!
- נחתוך את נתחי האסאדו לעובי הרצוי ונתבל אותם בשום, פפריקה, כמון, מלח, פלפל, קימל, חומץ ודבש. נוודא שהנתחים מצופים היטב בתבלינים.
- נשמן את התבנית עם שמן זית ונניח בתוכה את הנתחים המומלצים.
- נוסיף לתבנית את הבצל והגזר ויצק עליהם מעט מים.
- נכסה את התבנית בניילון נצמד או בנייר כסף ונשאיר במקרר למשך 2-12 שעות, כדי שהטעמים ייספגו.
- נחמם טוסטר או מנגל על חום גבוה ונניח את הנתחים על הגריל (או בתנור ב-160 מעלות צלזיוס אם אתם מעדיפים זאת).
- נבשל ביקש כ-2-3 שעות, עד שהבשר רך ומתקבל מרקם נימוח.
- נגיש את האסאדו על צלחת מרשימה עם התוספות המועדפות עליכם!
כשאתם מבשלים, תבחנו את הבשר מדי פעם כדי לוודא שהוא לא מתייבש. אם צריך, הוסיפו עוד מים לתוך התבנית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
במידה ואתם רוצים לשדרג את המנה המדהימה הזו אפילו יותר, יש כמה תוספות שאפשר לשלב:
- תוספות של ירקות קלויים כמו דלעת, בטטה או תפו”א – אלו יהפכו את המנה למושלמת!
- פטרוזיליה קצוצה מעל, להתרענן!
- סלט ירקות טרי בצד – ידרבן את כל הכיוונים!
- רוטב צ'ימיצ'ורי – תענוג של טעמים!
כל תוספת נוספת תוסיף עניין למנה ותגרום לכל טועם להרגיש כאילו טעמו בפסגת הקולינריה!
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין אסאדו עגל לנתחים אחרים? אסאדו עגל הוא נתח בעל טעמים עשירים ומרקם רך יותר בשל תכולת השומן. נתחי בשר אחרים כמו צ'אק ובריסקט יכולים להיות מעט קשים יותר ודרושים זמן בישול ארוך יותר כדי להתמוסס.
האם ניתן להכין את המתכון בטכניקת בישול אחרת? בהחלט! ניתן להשתמש בשיטה של בישול בוואקום, שהיא מושלמת לבשר, ומספקת טעמים עשירים ומרקמים נימוחים.
האם יש צורך להשרות את הבשר? מאוד מומלץ! ההשריה במרינדה יכולה להעצים את הטעמים ולעזור לבשר להיות יותר רך.
איך יודע אם הבשר מוכן? כדאי להשתמש במד חום בשר. בשר אסאדו מוכן כשחום הליבה מגיע ל-85 מעלות.
האם ניתן להקפיא את המנה? בהחלט! ניתן להקפיא את שאריות האסאדו לתקופה של חודשיים ולהפשיר בהקפאה. הוא ישמור על רוב טעמיו.
מה מתאים לצד האסאדו? מלבד תוספות הירקות, תוספות של פחמימות כמו אורז, תפוחי אדמה או פסטה גם תוכלנה להשלים את המנה.
האם ניתן להפוך את המנה לטבעונית? כן, אפשר להשתמש בחלבון צמחי כמו טופו או סייטן, ולשמור על התבלינים והמרינדה המתוארת.
מה אם אני רוצה קונספט אחר? אפשר לכין את הנתח ברוטב מרינדה אחר כמו סויה, חמאת בוטנים וטעמים אסייתיים שיביאו לטעמים שונים ומיוחדים.
כמה זמן אפשר לשמור את האסאדו במקרר לאחר הבישול? ניתן לשמור את האסאדו במקפיא עד שבוע לאחר הבישול, תוך דאגה שהוא יהיה בתוך מיכל אטום.
איך ניתן לחמם את האסאדו אחרי שהקפאתי אותו? הכי טוב להפשיר במקרר במשך הלילה ולהחמם בתנור על חום נמוך.
אז מה דעתכם? מתכון זה הוא מנצח לכל אירוע, ויוסיף טעמים מיוחדים לשולחן שלכם. אם אתם נהנים מהמתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולספר לחברים על הרגעים המיוחדים שהכנתם לבד! לכל שאלה נוספת, אנחנו כאן! שתהיה לכם מנה מאוד מוצלחת!