איך מכינים כרוב כבוש כמו בפלאפל
כשהחלטתם להכין פלאפל מקומי עם כל התוספות המובילות, אין ספק שהכרוב הכבוש הוא אחד המרכיבים המדהימים שיכולים לקחת את המנה שלכם לרמות חדשות. זה לא סתם כרוב כבוש – זה כרוב כבוש שמשגע את החושים, נמס בפה, והכי טעים שיש! ברגע שתשבו ליד השולחן ותקחו ביס, תוכלו לחוות את התענוג המיוחד שהכרוב הכבוש הזה מביא. כרוב כבוש הוא אחד הקלאסיקות של המטבח, אבל כאן אנחנו שמים את הטוויסט המושלם והמקורי שנדרש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן כבישה: 3 ימים (אבל זה שווה את ההמתנה!)
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הכרוב הכבוש המושלם, אתם תצטרכו כמה רכיבים פשוטים שלכולם יש זיקה נעימה למתכון. כל רכיב מביא עמו את הסיפור והטעם שלו, ומכל אחד מהם אפשר ללמוד דבר או שניים. הכרוב עליו מדובר יכול להיות כרוב ירוק נפלא או כרוב סגול מרגש, ויחד עם שאר המרכיבים זה יוצר את התמונה המושלמת.
- 1 כרוב קטן (הכי טרי שיש לביתכם)
- 2-3 גזרונים בינוניים
- 4-5 כפות מלח גס (כזה שמעודד כבישה)
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית כמון טחון (תשימו לב – הכמון נותן את הפאנק!)
- 1/2 כפית כמון שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שטוחה של סוכר (באמת שזה לא מלוח)
- מים חמים, כמה כוסות (שיהיה ברחבי המטבח שלכם מזמין)
מרכיבים חלופיים
חושבים ושואלים את עצמכם – מה עם גירסאות אחרות? ועכשיו יש לנו הצעה עבורכם. במידה ואתם טבעוניים, אתם יכולים לחילופין להשתמש בתחליף למלח, או בקורט של שמן זית. כל שינוי יגרום להרגיש את הייחודיות שלכם במנה!
שלבי ההכנה
בליבה של כל מתכון קיים איזשהו קסם. והנה, בדקנו את הקסם של כרוב כבוש. למרבה הפלא, השיטה די פשוטה, אז נקפוץ מראש אל השלבים! הנה הם, שלב אחרי שלב:
- נחתוך את הכרוב ל-4 רבעים, ולרבעים נפרוס את הכרוב לסיבים דקים.
- נתפוס את הגזר, נקלף ונגרר אותו באביזר חמוד לסלטים.
- נמזוג את הכרוב בעזרת גבעולי שום קצוץ, כמון, פפריקה, סוכר ומלח.
- נערבב את כל הדברים ביחד (כן, תוכלו ללעוס ובסוף גם לנשום מבסוט).
- נכניס את התערובת לצנצנת זכוכית עמידה (לא נבהלים מהזכוכית, בהחלט לא).
- נמלא את הצנצנת במים חמים עד שהכל מכוסה.
- נלחץ מעט על הכל, כדי שכל הכובש יכנס לתוכה בצורה מסודרת.
- נכסה את הצנצנת בעזרת בד רטוב ועל כך נוסיף מכסה רפוי (שיהיה לו אוויר!)
- נעמיד במקום חמים למשך שלושה ימים, ונפתח לראות כיצד התהליך מתפתח.
שדרוגים ותוספות
אין גבול לשדרוגים כשמדובר בכרוב כבוש. אתם יכולים להוסיף לתערובת פרוסות צנון, קמצוץ של צ’ילי חריף, או אפילו קצת חומץ בעבודת יד. ממש חגיגה של טעמים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהכרוב מוכן לאכילה? לאחר שלושה ימים, טועמים ומבינים – אם יש טעם חמצמץ, אז הגעתם למקום הנכון!
מה אפשר לשים במקום הגזר? אם אין לכם גזר, גם פלפל חריף או צנון יעשו עבודה לא פחות טובה.
מה התווספה שקצת מתאימה? ניתן לשים על המנה כוסברה קצוצה – זה מוסיף מרענן.
מתי הכי כדאי לאכול את הכרוב הזה? כל קאצ’ סנדוויץ’ טעים ירגיש פליאס עם כרוב כבוש עלייו.
אני רוצה לגוון – מה אפשר לשדרג? איך על הקוסברה ולהוסיף כמה חוויות של פלפל חריף?
אפשר לשמור את הכרוב לכמה זמן? הכבוש נשמר לחלוטין גם עד שבועיים במקרר.
אם יש לי בעיה עם מלח – יש פתרון? אפשר לשים את המלח בתחליף חריף – ולקבל טעם שונה.
האם מדובר במתכון דל קלוריות? נכון, מדובר בכרוב כבוש בריא ודל קלוריות שמרכז טעמים וטקסטורה!
אני אוהב מתוק – יש פתרון? הוסיפו סילאן בכמויות קטנות אחרי הכבישה – וחכו להנאה משלימה!
חייבים לסנן את המים? אם אתם אוהבים את הקראנצ'יות – אל תהיו מנצלים את שינויי המרקם!
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! כל פיסת כרוב כבוש היא חוויה נהדרת וטעימה שאין להחמיץ. ברגע שתכינו אותו, תבינו את הקסם של כרוב כבוש שמשגע ומדבר של סבתא! שתפו את ההנאה שהגעתם אליה וכמובן, לא לשכוח ללקק את האצבעות!