"`html
מתכון לממולאים עיראקיים מהבלוג של סבתא
אם יש מנה אחת שיכולה לחמם את הלב, להרעיד את החושים ולהחזיר אותנו לרגעים קסומים מהילדות, זהו המתכון הסודי הזה של הממולאים העיראקיים. הכי טעים שיש! מדובר בקסם של טעמים, ניחוחות ורכך שהכל מתחבר יחד למנה מדהימה ומעלפת שאפשר לשתף עם כל המשפחה והחברים. הממולאים האלה, שהיו תמיד על שולחן השבת, לוכדים את רוח המסורת והאהבה שיש במאכלים הביתיים. אל תתפתו לחשוב שזה קל להכנה – דרושה סבלנות, מסירות ואהבה רבה!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס אל תוך הסיפור המרעיש של הממולאים, הגיע הזמן להכיר את החברים שלנו למנה. מדובר במרכיבים קלאסיים, אלה שבלי שלהם חסר כל הקסם:
- 1 ק"ג קישוא או חצילים קטנים
- 1/2 ק"ג אורז (מומלץ אורז בסמטי)
- 400 גרם בשר טחון (עגל או כבש)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס פרחי נענע קצוצים
- תבלינים: מלח, פלפל, כמון, קימל
- 1 כוס רסק עגבניות
- 2-3 כוסות מים
הנה יופי: עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו קצוץ ולטגן אותו עם הבצל. לסוגי הממולאים הספציפיים כמו חצילים אפשר גם להשתמש באורז בר או קינואה, כך שזה נהיה בריא ולא משמין!
שלבי ההכנה
כעת אנחנו נכנסים לתהליך הקסום של הכנת הממולאים העיראקיים. שלב אחר שלב, תהיו מוכנים למנה אגדית!
- נסו לקלף את הקישואים או החצילים ולחצות את הקצוות.
- בשלב הזה, חותכים את הקישואים או החצילים בעדינות כדי להוציא את התוכן, אחרת הם יקבלו ראש גבה.
- שמים את התוכן שהוצאנו בקערה ומוסיפים אליו את האורז, הבשר, הבצל, הפטרוזיליה والنענע והתבלינים.
- מערבבים היטב עם כף או בידיים – להרגיש את כל הטעמים מתחברים.
- ממלאים כל קישוא או חציל בתערובת ומניחים בסיר שטוח.
- מכסים ברסק עגבניות ומוסיפים מים עד שיכסה את הממולאים.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה – מכסים עם מכסה כבד.
ואם כבר דיברנו על תוספות, תוכלו להוסיף סויה או פרוסות לימון מעל הממולאים לטעימה מעודנת. אפשר להגיש עם אורז בצד או סלט ירקות מרענן שיביא את הצבעים לשולחן.
שדרוגים ותוספות
כמובן, שדרוגים לתיבול זה דבר נפלא! כמה רעיונות?
- הוסיפו תפוחי אדמה קטנים בסיר על הממולאים כדי לשדרג את מנת התוספת.
- ממרח תמרים על שולי המנה יוסיף מתיקות שלא תצפו לה.
- תיבול עם רוטב סויה או צ'ילי לטיפה מתוקה-חריפה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הממולאים מבלי בשר?
כן, בהחלט! פשוט השתמשו בטופו או עדשים מבושלות. זה יוצא מדהים!
מה לעשות אם נשארו ממולאים?
תשמרו במקרר עד שלושה ימים. תחממו אותם עם מעט מים ושום טעם לא יפגע.
האם צריך לשים כל תבלין באופן מדויק?
אפשר להתנסות! תיבול זה حلم יצירתי. תנו לדמיון להסיע!
מה ההמלצה לארוחה שלמה?
שילוב עם סלט ירקות, חומוס או טחינה.
מה עם ללא גלוטן?
במקום אורז, אפשר להשתמש בקינואה או בבורגול ללא גלוטן.
איך אפשר לשדרג את המנה?
לנסות מוסיף רוטב חריף או טחינה מעל, זה יוצא משגע!
למה לפעמים הממולאים נמסים בסיר?
אם מוסיפים יותר מדי מים יש סיכוי שהמנה תהפוך לנוזלית.
כמה זמן אפשר לשמור את הממולאים במקפיא?
עד חמישה חודשים. יש לשים את הממולאים בכלי אטום.
מה כל כך מיוחד בממולאים העיראקיים?
הם נושאים את הידע של דורות, מתכון מסוגנן באהבה משפחתית.
איך אני יודע אם הממולאים מוכנים?
אם הנעימות במחשבה בהכנה – זה הזמן להכין קינוח!
זה המתכון שיזכיר לכם למה אוכל הוא חלק כל כך חשוב מהחוויה המשפחתית. אני ממליץ לכם לנסות אותו ותזכרו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים ברשתות החברתיות – למישהו מגיע ללקק את האצבעות!
"`