תפוח אדמה במיקרו עם גבינה צהובה – מתכון אגדי!
לבישול פשוט ומהיר, תפוח האדמה במיקרו עם גבינה צהובה הוא המתכון המושלם שיגרום לכם לצרוח "מדהים!". מה שיפה במתכון הזה הוא שאין צורך בשום מאמץ מיוחד. עשרת דקות, אתם בדרך לארוחה משגעת, נימוחה וטעימה. תפוח אדמה, מה אתם יכולים לבקש יותר מזה? הגבינה מצטרפת אליו לריקוד טעים, והכל קורה בתוך המיקרו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קליל כקצת מלח
- מנות: 2 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה צריך כדי להכין את המנה המדהימה הזו? אתם תגלו שזו לא משימה קשה בכלל, ולמעשה רובכם כבר מחזיקים במצרכים האלה בבית:
- 2 תפוחי אדמה בינוניים (לא קטן ולא גדול – לשלמות יש חוקיות!)
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- מלח ופלפל שחור, על פי הטעם
- שום כתוש (לא חובה, אבל זה ממכר!)
- שמן זית או חמאה (כחצי כף)
כל רכיב פה מתאחד ליצירה מושלמת – תפוחי אדמה רכים וגבינה נמסה ששואלת "איפה אתה מסתובב כל החיים שלי?".
תפוחים או מזונות אחרים?
אנחנו יכולים לנסות לשדרג את המתכון עם מגוון רכיבים. אם אתם טבעונים, אפשר לשים גבינה צמחית. ולארוחת בריאות, במקום שמן זית אפשר להשתמש במעט מים.
שלבי ההכנה
ובכן, מאחר ואנחנו בעידן המהיר והקל, בואו נצא לדרך עם שלבי ההכנה!
- מניחים את תפוחי האדמה בסוויפט לתוך שולי המיקרו, אל תסמכו על האינסטינקטים – יותר טוב מכאן אין!
- חוררים את תפוחי האדמה במספר מקומות בעזרת מזלג. זה חשוב, שלא יתפוצצו לנו במיקרו.
- מניחים את תפוחי האדמה על צלחת שמתאימה למיקרו.
- מבשלים במיקרו במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים רכים מאוד.
- מוציאים את תפוחי האדמה בעזרת כפפות (מכירים את החום של המיקרו?)
- פשוט חותכים את תפו”א לשניים במרכז ומוציאים את התוכן בלבביות (בבקשה לא להותיר חלקים קטנים).
- מערבבים את התוכן עם הגבינה, השום, המלח והפלפל.
- ממלאים את קליפות תפוחי האדמה בתערובת המדהימה.
- מפיזרים גבינה מעל ומחזירים למיקרו לעוד 2-3 דקות, עד שהגבינה נמסה.
- יוצאים, נותנים לזה להתקרר טיפטיפה, ואז פשוט שוכחים על השולחן – שטח מחכה לכם!
והנה, כל כך פשוט, כך שאתם יכולים לאגור זמן לרגעים אחרים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, תמיד אפשר לשדרג את המנה! אם בא לכם, הוסיפו פטריות מטוגנות, בצל קצוץ או פלפל חריף קצוץ. רוצים משהו מתוק? תוספת של קוביות סוכריות מתוקות בתוך תערובת הגבינה תעשה את העבודה! אתם שואלים, מי שילוב כזה? כל אחד יכול!
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם תפוחי האדמה מוכנים?
הדרך הטובה ביותר היא לסטור אותם בעזרת מזלג. אם הוא נכנס באלגנטיות, אתם בדרך הנכונה!
מה אם אני רוצה להכין את המתכון הזה לילדים שלי?
בשמחה! בהחלט אפשר לגנוב את הגבינה ולהחליף אותה בגבינה רכה או מוצרלה שאפשר לחתוך לקוביות. הילדים יהנו מזה יותר ככה!
האם הגבינה לא מיותרת לתפוחי אדמה?
לא בכלל! גבינה היא מה שעושה את המאכל למושלם. זה נכון, אבל אפשר לקשט עם צמחי תיבול אם אתם בעד גרסה בריאה وطבעונית.
איך স্ট-Uncooked של תפוח האדמה?
אתם יכולים לשים את תפוח האדמה לסיר מים עם מלח. בישול קל ואחר כך שואלים מה לעשות עם זה!
מה אפשר לעשות עם השאריות?
כולנו יודעים ששום דבר לא מתבזבז. אתם יכולים להשתמש באותן שאריות להכנת פשטידה או למילוי של טורטייה.
האם המתכון חרא?
לא! הוא אכן מעולה! אם אתם אוהבים תפוח אדמה, אז זה המושלם עבורכם.
איך ניתן להוסיף יותר טעמים למנה?
שילוב של עשבי תיבול כמו רוזמרין, פטרוזיליה או תימין ייתן לטעמים רעננות משגעת!
האם יש הבדל אם אני מכין את זה בתנור?
אם אתם רוצים טעמים עשירים יותר, תכניסו לתנור! זה לוקח יותר זמן, אבל התמורה מדהימה.
מה אם אני רוצה גרסה קלה יותר?
ביעזרו במוצרים מוכנים – גבינה מגורדת וקנויה לתוספות מהירות על המנה.
האם יש הבדל בין גבינות שונות?
בוודאי! שימו לב לסוגי גבינות שאתם משתמשים בהם. יש גבינות שמוצאות מתוק יותר ויש שמצטיינות בטעמים עזים שיכולים להפתיע לגמרי.
אז לשף המתחיל ולשף המנוסה – מתכון זה חולק בין הפשטות לאופי. תפסו את המתכון הזה, שתפו אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות, ותגידו להם מה אתם חושבים! תהנו, תפרגנו, ואל תשכחו ללקק את האצבעות בסוף!