תפוחי אדמה עם בשר טחון: שאפו לארוחה מהפנטת
אם יש מנה שיודעת לגרום לכל בן משפחה להרגיש בבית, זו תפוחי אדמה עם בשר טחון. המנה הזו היא לא רק פשוטה להכנה, אלא גם עשירה בטעמים ומזכירה לכולנו את הארוחות של סבתא. מדובר במנה מדהימה, ממכרת ואגדית שלא ניתן להפסיק ללקק את האצבעות אחריה. כשאתם פותחים את המכסה ובוחשים במרק הזה, ריח המשגע של הבשר והפירות המשגעות ממלא את הבית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נiscב את כל הדברים הטובים שצריך כדי להביא את המנה המושלמת הזו לידי ביטוי:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים
- 500 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש גם בבשר הודו בשביל עיבוי דל פחמימות)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 גזר בינוני, קלוף ומגורד
- 1 קופסת רסק עגבניות (בערך 200 גרם)
- שמן זית (בערך 3 כפות)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס מים
- אבקת שום, כמון, עגבניות מיובשות קרועות (לפי טעם לפי הנטייה שלכם)
שלבי ההכנה
תופים בבקשה, כי עכשיו מתחילים במלאכה המיוחדת!
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם עם מזלג או מגרדת עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ והגזר המגורד וטועמים לערבוב של 2 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים, התבלינים והמלח. מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
- משמנים תבנית שמתאימה לאפייה, ומניחים בתוכה שכבת תפוחי אדמה מעוכים.
- יוצקים מעל את תערובת הבשר ומבצעים תנועה מוחלטת למדי!
- לסיים עם שכבת תפוחי אדמה נוספת מעל, ואפשר לגרר גבינת מוצרלה מעל אם רוצים.
- אופים בתנור ב-180 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות עד שהמנה משגעת ומעט חומה זהובה.
אפשרויות חלופיות
במקרה ואתם רוצים לשדרג את המנה ולהפוך אותה לטעימה יותר, אפשר להוסיף ירקות שורש כמו קישואים או פטריות. בנוסף, עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו או בפטריות קצוצות ולעצב את הרוטב לפי הרכב הטעמים המועדף עליכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול ליצירתיות! אם אתם רוצים לשדרג את המנה המושלמת הזו, הוסיפו שכבת גבינת פטה מעל לפני האפייה והיא תתמזג עם יתר החומרים למרקם נימוח.
כמובן שאפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, תימין או אורגנו לסיום, שיביאו רעננות לכל ביס. יש חברות שאפילו מוסיפים קמצוץ של קינמון לשדרוג טעמים.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת אם תפוחי האדמה מוכנים?
תפוחי האדמה מוכנים כאשר הם רכים ומתרככים כאשר נוגעים בהם עם מזלג.
האם אפשר להכין את המנה יום לפני ולהקפיא?
כן, אפשר להכין את המנה יום לפני, אבל ממליצים להקפיא אותה ללא האפייה. כאשר תרצו לאכול, חיממו אותה בתנור עם מעט מים.
מה אפשר לשים במקום בשר טחון?
אפשר להשתמש בטופו קצוץ, פטריות קצוצות או תפוחי אדמה נוספים לקבלת מנה עשירה ופיקנטית.
כיצד ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר?
אפשר להחסיר חלק מתפוחי האדמה ולשלב ירקות כמו קישואים, ברוקולי או גזר במקומם.
מה לעשות אם המנה יוצאת לי יבשה?
אם המנה יוצאת יבשה, מומלץ לצקת יותר רוטב, כמו ציר בשר או רוטב עגבניות, שיעשירו את הטעמים.
אפשר לשים פירות במנה הזו?
אכן, תוספת של צימוקים או קוביות של פרי כמו תפוחים יכולים לתת טוויסט מעניין וטעים.
מתי הכי מומלץ לאכול את המנה?
המנה המדהימה הזו היא מושלמת לארוחות ערב, ויכולה להיות מפתיעה גם לארוחת שישי חגיגית.
איך ניתן לשדרג את המנה עם רטבים?
כדאי לשלב רוטב יוגורט או רוטב שום ליד, שינותן למנה מראה חסר תקדים.
מדוע המנה הזאת מסקרנת את האורחים?
המנה הזו משגעת את החושים עם הטעמים המטורפים שלה, והשילוב בין המירקם הנימוח לטעמים הרפלקטוריים הוא משהו שלא ניתן לעמוד בפניו!
האם אפשר להכין את המנה גם בסוטאז'?
בטח! סוטאז' יתן למנה את השחמת הבשר המושלמת ויטמיע את הטעמים בצורה שאין דומה לה.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, ולעזור לחברים שלכם לגלות את העולם המופלא של תפוחי האדמה עם בשר טחון! יש להם סיכוי לגלות ארוחה גבוהה באמת, עם ריחות שימשכו אותם למטבח. בואו להמשיך ולבשל ביחד!