תוספת מעלפת ופשוטה שתגניב את הארוחה שלכם!
אף פעם לא תשכחו את המקום הזה שבו אתם ממתינים בנעימות להגעת המנה העיקרית, ולפתע נכנסת אלכם תוספת מדהימה שמשלימה את כל הסיפור. אם חשבתם שהכנת תוספת זו משימה קלה, תנו לנו לאתגר אתכם! אנחנו הולכים להכין יחד תוספת שלא רק שאתם תתאהבו בה, אלא תגרום לכם ללקק את האצבעות ולחפש תוספות נוספות בפינת האוכל. אנחנו מדברים על תוספות שמתמזגות עם כל מנה, מעלים את הוויב של הארוחה, והכי חשוב – ממכרות ברמה כזאת שתתעוררו בלילה ותחשבו עליה…
זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4 אנשים
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מגוון מנות: כ-4 מנות!
הרכיבים הדרושים
אז מה יהיו הכוכבים של התוספת האדירה שלנו? מדובר ברכיבים פשוטים שיכולים להפתיע ולהניב תוצאה אגדי. בואו נתחיל!
- 500 גרם של פטריות טריות (שמפיניון או שיטאקי) – החיים עצמם!
- 2 כפות של שמן זית – כי שמן זית הוא המלך של המטבח!
- 2 שיני שום קצוצות – שהשום ייתן את הטעם הנפלא.
- 1/2 כוס חמאת צהובה מגורדת – לטעימות מרמקול של טעם!
- מלח ופלפל שחור טחון – לאזן את כל הטעמים.
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה – לטריות מרעננת.
- 1/2 כוס אטום לעבודה של מים
- 1/2 כוס פרסי מגורד (לא חובה) – תוספת שמתאימה למסיבת הקיץ!
כמובן שאתם יכולים לשדרג את הרכיבים על ידי הוספת גבינות נוספות, כמו גבינת מוצרלה – וגם כאן מדובר על תוספת מעניינת, טעימה ומשגעת!
שלבי ההכנה
וכעת, ניגש לעבודה! הכנת התוספת הזו היא כל כך פשוטה תוך דקות ספורות, וכשהיא מוכנה, היא פשוט תטמיע לתודעה שלכם טעם של בית.
- מניחים את הפטריות על מייבש ירקות או מגבת ומייבשים אותן היטב.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על חום בינוני.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך כשתי דקות, עד שהשום מתחיל לשחרר את ארומת המדליקה.
- מוסיפים את הפטריות למחבת ומערבבים, עד שהן מתרככות ומשתנות לצבע זהוב.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם המועדף עליכם.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין ומשתלבת עם הפטריות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, ולאחר מכן מכסים ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.
- סוף כל סוף, לקראת הסוף, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ופרסי, אם בא לכם ללוות!
- מגישים חם ומפזרים עוד קצת פטרוזיליה לקישוט.
| אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את החמאה בשמן קוקוס או מרגרינה טבעונית. עבור גרסה ללא גלוטן, פשוט וודאו שהשום הוא ללא גלוטן |
תוספות או שדרוגים אפשריים
אוקי, בואו נדבר על תוספות. המקום שבו הניסיון שלנו יכול לפרוץ גבולות ציבוריים! אפשר להוסיף לפטריות גם עדשים מבושלות או קוביות טופו כדי להפוך את זה למנה עיקרית מדהימה מתמחה. אם אתם רוצים לתת לתוספת טוויסט חריף, אפשר לפזר קצת צ'ילי קצוץ על התבשיל לקראת הסוף, כך שבכל ביס תוכלו לחוות טעם בלתי נשכח!
הנה עוד כמה רעיונות אפשריים: שדרגו עם אגוזי לוז קצוצים, תוספת של גבינת פטה לחובבי החלב, או פשוט רוטב סויה אם יש לכם נכונות לחוויות אסיאתיות!
שאלות ותשובות
מהי התוספת המומלצת ללוות את הפטריות?
התוספת המושלמת היא אורז בייני או פירה תפוחי אדמה, שזה ממש משגע ומשלים את הטעמים!
איך אפשר לגרום לפטריות להיות שומניות יותר?
פשוט הוסיפו עוד קצת חמאה – אין כמו קצת שומן כדי להעניק לממרח הזה טעם אגדי!
אפשר לאכול את התוספת הזאת גם קרה?
אכן, אפשר! התוספת המתוקה הזו מדהימה גם לאחר הקירור, ואפילו בתור סלט!
אם אני לא כך אוהב פטריות, מה האלטרנטיבות?
לגמרי אפשר להשתמש במקביל בירקות אחרים כגון קישואים או ברוקולי, אפשר גם לשלב בין הירקות ליצירת תוספת עשירה.
מה לדעתך החלק הכי משגע במתכון הזה?
הטעימות! האיזון בין השום לחמאה ופטריות פשוט לוקח את הכל לרמות אחרות.
איך לתבל את התוספת אם רוצים טעמים אסיאתיים?
המלח והפלפלים השחורים יכולים להתחלף ברוטב סויה וכן חתיכות של ג'ינג'ר מגורר, זה ישדרג את הטעם!
מה הדרך למנוע שימור טעמים?
ישנה שיטה קלה – אל תבשלו את הפטריות יותר מדי! זה רק יהפוך אותן למוזלות!
האם כדאי להוסיף לשום בתוספת?
בהחלט! כן, השום משדרג את הכל. לא לפחד מהכמות!
איך אפשר שדרג את הפטריות הממולאות?
מומלץ להוסיף שקשוקה לכדי למאכל טעים מאוד!
למה כדאי לשדרג את המתכון עם גבינות?
גבינות שונות כמו מוצרלה או גבינת פטה מוסיפות רכות וטעימה עזה מאוד!
אם אהבתם את המתכון הזה והאתגר שעצבנו יחד, אל תהססו לשתף אותו עם חברים, משפחה ולחבר את כל המי ומי! תנו להם גם את ההזדמנות לטעום תובנות חדשות ומדהימות במטבח!