תבשיל בשר עם בצל מרוקאי – שמחה ושוקולד בצלחת!
דמיינו לעצמכם ערב חורפי, אתם חוזרים הביתה לאחר יום ארוך ומעייף. הריח המופלא של תבשיל בשר עוטף אתכם, והשפתיים שלכם מתחילות להרטיב. זהו הרגע שאתם מבינים – הגיע הזמן לפנק את עצמכם במאכל מדהים, ממכר, שמח ומלא טעמים כמו תבשיל בשר עם בצל מרוקאי. מדובר במנה שמשלבת טעמים מזרחיים עם אהבה ובישול שמגיע היישר מהלב. אינכם יכולים לחכות לגלות את התהליך המרגש של הכנת המנה הזו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6 ספיישל
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נשמח להציג בפניכם את המרכיבים שיגרמו לתבשיל שלכם להיות פשוט אגדי!
- 1 ק"ג בשר בקר (רצועות, נתח לס) – ניתן לשדרגו עם נתחי טלה!
- 5 בצל צהוב, פרוס דק – אלו יהיו חלק מהקסם!
- 4 שיני שום, קצוצות – הוספה שהופכת את הצורך בהזמנה למסעדה לחלום
- 2 כפות פפריקה מתוקה – למרירות המדויקת
- 1 כפית כורכום – תתנו צבע מרהיב למנה
- 1/2 כפית קינמון – להפתיע את הטעמים!
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם – אתם יודעים את זה
- 3 כפות שמן זית – שמנוניות מדהימה שתשדרג כל ביס
- 1/4 כוס מים – כדי ליצור את הרוטב המושלם
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה – תוספת מרעננת בסוף
לחלופין, אם תרצו גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בעוף צמחי במקום בשר, ולהוסיף פטריות שנותנות עושר ועמקות.
שלבי ההכנה
וכעת, החלק הכי מרגש – נתחיל לבשל! בשלב הזה, כן, כדאי אולי להפעיל את המוזיקה האהובה עליכם ולתת לדמיון שלכם להתרחש.
- לחמם שמן זית בסיר כבד על חום בינוני.
- להוסיף את הבצלים ולטגן עד שהן שקופים ונוטים להזהבה.
- להוסיף את השום ולטגן עוד כ-2 דקות.
- להכניס את נתחי הבשר ולהשחיש את הנתח מכל הצדדים.
- לפזר את התבלינים – פפריקה, כורכום, קינמון, מלח ופלפל שחור.
- לערבב היטב על מנת שהבשר יכניס את כל הטעמים לתוך עצמו.
- להוסיף כמון ולערבב שוב.
- לתת לבשר להתבשל עם התבלינים במשך 5 דקות נוספות.
- להוסיף מים לכיסוי קל של הבשר.
- להביא לרתיחה, ואז להנמיך את הלהבה ולכסות את הסיר.
- בהצלחה, לשכוח מהתבשיל לערך שעתיים כשאתם מתלבטים אם לאכול משהו קטן, רק כדי לגלות את הטעמים בעת הכנת המנה!
- לסיים את הבישול עם פטרוזיליה קצוצה מעל ולהגיש.
למי שרוצה לתת לעושר של טעמים טיפול נוסף, כדאי לנסות להכין בצד תוספת של אורז עם עשבי תיבול, או פיסות של חלה טרייה שיכולה לשכשך ברוטב המושלם.
שדרוגים ותוספות אפשריים
יש יתרון ראוי לכל מנה: אפשר לשדרג ולהתנסות! חילוקי הרעיונות תמיד באים טוב. כמה רעיונות לרשותכם:
- להוסיף זיתים ירוקים בתום הבישול – הרעיון יביא אתכם חוויה של ים תיכונית במלוא עוצמתה.
- לשלב קוביות של פטריות שמפיניון – צבעים וטעמים משגעים!
- להוסיף מעט חומץ בלסמי בסוף הבישול לאיזון מתוק-חמוץ.
- אפשר לשדרג לתבשיל קדרה מהשאריות שנשארו בסוף ההכנה – למה לא לשדרג ולהפוך ערב מדהים לאורח באירוח!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבשר מתבשל כמו שצריך?
אתם תרגישו את הריח המדהים עוטף אתכם, והבשר יהפוך רך ונימוח.
האם יש מחליף על הבשר?
אפשר בקלות להשתמש באיזו שהיא צמחונית כמו טופו או דמוי בשר.
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! הילדים ייהנו מכל ביס וירצו עוד ועוד!
איך אני שומר את המנה במקרר?
אם נשאר לכם, פשוט סגרו אותו בכלי עם מכסה – ישמור לכם את הטעמים.
איך למנוע מהבצל להישרף?
כדאי לטגן אותם על חום בינוני ולבחון את הזמן בעזרת עין חדה.
מה ניתן להוסיף גם במשרד?
נשמע קצת מוזר, אבל אפשר להכין שליחת מנה לעבודה בצורה מוקפאת!
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי, אפילו רק מרוויח את כל הטעמים!
מה הקצב שצריך להרגיש כשמבשלים?
עליהם להיות משוגעים ונודדים כאשר הבצלים והבשר משדרים קול חם!
יש לכם מתכון לסלט ללוות?
בדיוק! סלט ירקות מרענן עם רוטב לימון ושום יעבוד מצוין.
מה ההמלצה הנלווית?
לא לשכוח לשתף עם החברים על מתכון מדהים ושיהיה לכם טעים גם בבישול!
בסופו של דבר, אם גם אתם הרגשתם את התשוקה לתבשיל הזה, אל תשמרו את המתכון לעצמכם, שתפו אותו ברשתות החברתיות ועשו גם לחברים שלכם מתכון שיגרום להם להזיל ריר!