שקשוקה טופו – המנה המושלמת לכל זמן ביום
נהוג לחשוב ששקשוקה היא מנה של ביצים, אבל מה אם נגיד לכם שיש אפשרות לקחת את המאכל האהוב הזה לרמה חדשה, מדהימה ולקחת את בטעם שלו למקום חדש? בשקשוקה טופו אנו מגישים שילוב של טעמים, מרקמים ואתגר חדש במטבח – בריא, צבעוני וממכר. תדמיינו את הרוטב הרותח שמתהדר בבצל מטוגן, תיבול מושלם ואפילו קצת חריף, ששומר על שקשוקה קלילה, אבל גם מספקת את כל הנדרש לארוחה משגעת. עם נגיעה של טופו, אתם תגלו טעמים חדשים ומרגשים, ותהפכו את מה שהיה פעם מנה קלאסית לאגדי!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: בינונית
מנות: 4
- מ 30 דקות – התהליך כולל הכנה ובישול
- רמת קושי: בינונית – מתאים גם למתחילים
- מנות: המנה מספיקה ל-4 אנשים רעבים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, חשוב לדעת אילו מרכיבים אתם צריכים כדי לייצר את השקשוקה המדהימה הזאת. אני מבטיח לכם שאחרי שתכינו אותה, תתמכרו מחדש למנה הזו. ובינינו, מי לא אוהב ארוחה טובה ורוויה בטעמים?
- טופו קשה – 400 גרם
- עגבניות מרוסקות – 400 גרם (פחית אחת)
- בצל אחד גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- כף שמן זית
- 2-3 חריצים של פלפל חריף (או לפי הטעם)
- כפית כמון
- כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל טחון – לפי הטעם
- צרור פטרוזיליה קצוצה – להגשה
מעבר לרכיבים הבסיסיים, ניתן להוסיף גם מרכיבים כמו פלפלים צבעוניים, קישוא או אפילו פטריות לשדרוג טעמים. אם אתם צמחוניים או טבעוניים, המתכון הזה מתאים בדיוק לכם!
שלבי ההכנה
הכנה של שקשוקה טופו היא תהליך מהיר וקל. אנו נשתדל לעבור על כל שלב בבהירות, כדי שגם אם אתם מגלים את המתכון הזה לראשונה, תרגישו סבלניים ומסוגלים.
- מתחילים בחתיכת הטופו לקוביות בגודל בצנון. חשוב להניח את הקוביות על נייר סופג ל-10 דקות, כדי לספוג עודף נוזלים.
- סוחטים את הבצל הקצוץ על מחבת עם שמן זית על חום בינוני ומערבבים עד שהבצל הופך לשקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים בעוד דקה עד שהשום מתרכך.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
- מתבלים עם כמון, פפריקה, מלח ופלפל, בוחשים היטב ומשאירים להתבשל עוד 5-10 דקות.
- בינתיים מטגנים את קוביות הטופו במחבת נפרדת על חום גבוה – יש להטיגן עד שהן זהובות.
- מוסיפים את קוביות הטופו למחבת עם הרוטב ואחר כך את החרדל וחריצי הפלפל החריף. מערבבים.
- מבססים על רוטב מתובל עם ניחוח מדהים ומשאירים על חום נמוך 5 דקות על מנת להותיר גם על הסוסים וגם על גוף השקשוקה שלך!
- לפני ההגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה למעלה.
כל שלב הוא חוויה מספקת בפני עצמה, תחושה של טעמים שמתחברים יחד לכדי מנה מדהימה שמשמחת את הלב ואת הקיבה!
שדרוגים ותוספות
נתקלים לפעמים בתיאבון בלתי נגמר? יש מספר תוספות שאתם יכולים לנסות! תרצו גוון חדש למנה? תוסיפו פרוסות אברזנס או פלפל קלוי – התוצאה תהיה מופלאה. אפשר גם לשדרג עם קוביות של גבינת פטה מעל לשקשוקה. זה כמו לעטוף את האהבה שלכם בשמלה חדשה!
גם משקה שמתווסף לצד זה יוכל להיות מעניין – שייק ירוק עם תרד ואפונה ירוקה ישלים את הקומפוזיציה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין שקשוקה טופו קדמית?
כמובן! ניתן להכין את הרוטב ללא הטופו על מנת לשמור את המנה לקראת האורחים.
האם השקשוקה הזו מתאימה לטבעונים?
בהחלט! מתכון זה הוא טבעוני מהיסוד ולעיתים אף מתאים לתפריט דל פחמימות!
אפשר לשים פירות בשקשוקה?
לפי דעתי זו לא השקשוקה הנכונה! אבל אם בא לכם לקחת סיכון, אפשר לנסות להכניס קוביות של אבוקדו בשלב ההגשה.
מה ניתן לעשות עם שאריות השקשוקה?
שיחות התה יכולות להפוך למאני (מנה שנשארה!) ולטגן את המנה עם תוספות אחרות.
כמה זמן אפשר לשמור את השקשוקה במקרר?
אם תחכו ותשמרו שקיות פשטות, אפשר לשמור שלושה ימים במקרר.
האם אני יכול להוסיף גבינה שיישנה את המנה?
כדאי להוסיף גבינת פטה, אבל גבינות צהובות בכלל לא מומלצות – חבל שברגה יישארו!
האם זה צריך להיאכל מיד?
מומלץ לאכול את השקשוקה מיד כשהיא מתהדרת בעכברים, אבל אם חסר לכם זמן, זה גם בסדר!
מה עלי להגיש עם השקשוקה?
לחם טרי עם חמאה או חלה יכולות להתאים בהחלט.
האם אפשר להקפיא שקשוקה?
לא מומלץ להכין שקשוקה עם טופו, אלא אם נגמר לחלוטין – יש מתאים אחרת!
איזה תבלינים נוספים אפשר לשים?
אפשר להשתמש בעשבי תיבול כמו בזיליקום טחון או מנטה!
אם גם אתם אנשים שאוהבים לשתף מתכונים טובים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. זו ההזדמנות שלכם להציג את הכישרון הקולינרי שלכם! זאת מנילה, וליבי נופל לרגליים שלכם. שיהיה בתיאבון!