שעועית לבנה ברוטב עגבניות שימורים
כשהשמש שוקעת, והריחות המשגעים של הבית מתמזגים עם תחושת החום והנחמה, מגיח מתכון שהיה קלאסיקה בכל בית. כל ביס בשעועית הלבנה ברוטב עגבניות שימורים מאפשר לנו ללקק את האצבעות ולהרגיש את המזון האגדי הזה, ממש כמו בבית של סבתא. החוויה הנימוחה והאווירית של השעועית, יחד עם העגבניות המתוקות, הופכת כל ארוחה לחוויה מדהימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספיקה
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המעלפת הזו, נדרשים כמה רכיבים פשוטים, שניתן לרכוש בכל סופרמרקט. מדובר בשעועית לבנה, שהיא מלאה בחלבונים, ובשלב שלאחר מכן, רוטב עגבניות שמוסיף מליחות מתוקה למנה, מה שהופך אותה לממכרת.
- 400 גרם שעועית לבנה (מוכנה או מבושלת)
- 2 קופסאות (400 גרם כל אחת) עגבניות מרוסקות בשימורים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה (למגע עם טעמים נפלאים)
- חופן כוסברה קצוצה לקישוט
כמובן, אם אתם רוצים לשדרג את המנה ולתת לה טוויסט מרענן, אפשר להוסיף חריף, פרוסות זיתים או אפילו גבינת פטה בפסגות הטעמים. כולנו יודעים שהאוכל הממכר הזה לא מכיל פחמימות רבות, כך שהוא מתאים גם לתפריטים דלי פחמימות.
שלבי ההכנה
אני זוכר את הפעם הראשונה שהכנתי את המנה המדהימה הזו. כשכל המרכיבים נפגשים והטעמים מתערבבים, התוצאה היא עבודה מענגת שלא תשאיר לכם ברירה אלא לרצות עוד ביס. אז, בואו נצא לדרך!
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא שקוף ואדמדם.
- מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
- כשהשום מתחיל להריח מצוין, מוסיפים את העגבניות המרוסקות יחד עם הסוכר.
- מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מבשלים את כל התערובת על חום נמוך במשך כ-15 דקות, עד שהעגבניות מתבשלות ומרכיבים טעמים נפלאים זה בזה.
- מוסיפים את השעועית הלבנה המבושלת ומערבבים בעדינות עד שהשעועית מצופה ברוטב.
- מבשלים יחד במשך כ-10 דקות נוספות כדי שהטעמים ייספגו.
- מקרם לאש, ומעבירים את המנה לצלחות. קשטים בכוסברה קצוצה.
אחרי שסיימתם את כל השלבים, אני ממליץ לחכות כמה דקות לפני ההגשה, כך שכל הטעמים יתחברו זה עם זה – זה פשוט מושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, יש כמה דרכים לשדרג את המנה הזו ולהפוך אותה לעוד יותר משגעת! אתם יכולים להוסיף לתוכה טבלין כמו כמון או כורכום, שייתן לה ניחוח מזרחי מרתק. ואם אתם אוהבים את הרטבים שלכם חריפים, כמה פרוסות של פלפל חריף בהחלט יוסיפו רמה חדשה של חום. ואם אתם רוצים נגיעות מתוקות, תוסיפו כמה גזר קצוץ. כל האפשרויות האלו לא ישאירו אף אחד אדיש למאכל!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום שמן זית?
אני ממליץ להשתמש בשמן קוקוס או שמן חמניות. שניהם עובדים נהדר וישדרגו את המנה!
האם אפשר להכין את המנה עם שעועית יבשה?
בהחלט! אם אתם בוחרים בשעועית יבשה, חשוב להשרות אותה לילה קודם ולהביש אותה עד ריכוך לפני ההכנה.
איך ניתן לשמור על השעועית לאורך זמן?
אפשר לאחסן את השעועית במקרר עד 3 ימים. אם רוצים, ניתן גם להקפיא אותה!
אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
המנה הזו טבעית ללא גלוטן, כך שהיא מתאימה לכל אחד!
האם יש תחליף לבת פרפר?
אפשר להשתמש במוצרים אחרים כמו טופו או עוף, אבל אז המנה לא תהיה צמחונית.
עגבניות המרוסקות – האם יש חלופה?
בוודאי! אפשר להשתמש בעגבניות טריות מרוסקות, או גם רוטב פיצה אם רוצים טעם אחר.
האם זו מנה שמתאימה לפיקניק?
בהחלט! היא קלה להעברה וטעימה גם בטמפ' חדר.
איך ניתן לחמם מחדש את השעועית?
פשוט מחממים על חום נמוך בסיר עם מעט מים כדי שלא תתייבש.
מה מגישים לצד השעועית?
תוספות כמו אורז, פיתה או סלט ירוק מוסיפות כריזמה לכל ארוחה!
האם יש עונות מסוימות בהן כדאי להכין את המנה הזו?
המנה מתאימה לכל עונה! זה פשוט מרגיע לחיך בכל זמן – ככה זה עם אוכל טיפולי.
המתכון המדהים הזה יגרום לכם לספר לחברים שלכם ולהשאיר את כולם בתור לחוויתן של טעמים. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי מתכון כמו זה, צריך להיות על שולחן כל אחד!