שניצל בלי ביצה – מתכון אגדי למנה משגעת!
פצצת טעמים שמרעננת את כל הערב! מדובר במנה שעלולה להפוך במהירות למעין גירסה משודרגת למנה הקלאסית, מבלי להרגיש את החיסרון של הביצה. או כמו שהילדים שלי מתארים את זה – "שניצל הורס שאין כמותו". נהיה רגילים לשמוע על למילה במטבח, אבל הנה הגיע הזמן לגלות את הסוד לצלחת שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה. לשניצל שלנו יש את כל מה שצריך: פריכות, טעמים מרגשים, וציפוי שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אז אם אתם מחפשים את האפשרות הבריאה והטעימה – הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנקפוץ אל שלבי ההכנה, נתרכז בהכנות כוללות – נתחיל בבחירת המרכיבים. בלי פספוסים, רק דברים טובים שנמצאים בכל בית ואפילו לא נדרשים לרכישות מיוחדות. כך תוכלו להפיק את המקסימום.
- 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לפלחים בעובי דק (כדי שהשניצל יהיה נימוח וכשהוא יתבשל עד כדי בשר רך ומפנק)
- 1 כוס קמח טף (מושלם ללא גלוטן וטעים ברמות משגעות)
- 1 כוס פירורי לחם (אני אוהב להשתמש בפירורים תבלינים, חוויית טעם ייחודית)
- 2-3 כפות תיבול (מלח, כמון, פפריקה, שום גרוס, כל מה שאתם אוהבים)
- 2 כפות שמן זית (למלוח את השניצלים או לטגן על מחבת, מחליטים בעצמכם)
- קצת מים (למקרה שהעיסה לא הופכת ובכלל, זה תמיד טוב להחזיק על יד)
והכי חשוב, אם יש לכם אורחים רגישים לגלוטן, תוכלו להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפו”א או קמח פרדיות! אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את חזה העוף בטופו או בחצילים. השניצל שלנו לא חייב להיות רק מתוך עוף!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל חומרי הגלם מוכנים, הגיע הזמן להיכנס לתהליך. בואו נעשה את זה לא רק במדויק, אלא גם בכיף!
- מניחים את נתחי העוף בשקית אטומה ומניחים להכות היטב בעזרת פטיש בשר (כדי שהבשר יהיה רך ונימוח).
- מערבבים בקערה את הקמח טף עם התיבול שתבחרו, אפשר גם להוסיף קצת כורכום לשדרוג צבע.
- בקערה נפרדת שמים את פירורי הלחם.
- מניחים נתח עוף ראשון בקמח, מוודאים שהוא מצופה מכל הצדדים וכך מועברים לפירורי הלחם.
- מגלגלים היטב, שהכל יהיה נמכר (נסו לאכול למרות שהריח משגע אתכם ישר לשלב הבא).
- מחממים במחבת שמן זית על חום בינוני-גבוה.
- כששמן חם מאד, מניחים את השניצלים לטיגון משני הצדדים עד הזהבה (כ-3-4 דקות מכל צד).
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג את השומן העודף.
ועכשיו, אחרי כל ההכנות, הגיעה העת לגמור את זה. השניצל שלנו מוכן! הם יוקפצו ככה אל הצלחת עם סלט ירקות מרענן, פרוסות תפוחי אדמה בתנור או סתם לחם טרי. בלי שאלות, הכי טעים שיש.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לגיוון הטעמים, אנו יכולים לשדרג את השניצל עם כמה תוספות מדהימות:
- אפשר לשלב עשבים קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה או תימין לתיבול לתוספת טעם מרענן.
- מתכון עם גבינת מוצרלה צמודה לשניצל בהחלט יהלל טעמים – גבינא ממיסה ברוטב עגבניות תוצרת בית כל כך נפלאה!
- קצת מיונז או רוטב חריף בצד – ללקק את האצבעות!
- אפשר גם להכין שניצלים בגירסה אפויה – שמים בתנור עם שמן זית עד התייבשות המרקם.
שאלות ותשובות
האם ניתן לאפות את השניצל במקום לטגן אותו?
בהחלט! אם תרצו להכין את השניצל בגירסה בריאה יותר, פשוט חממים את התנור על טמפ' של 200 מעלות, מניחים את השניצלים על רשת עם נייר אפייה ומורחים עם מעט שמן זית. תראו איך הם משגעים!
מה עוד ניתן לשים במקום פירורי לחם?
אפשר בהחלט להשתמש בגרנולה קראנצ'ית, קמח תפו”א או טחינה, זה באמת תלוי בטעמים המועדפים עליכם.
אילו תיבולים מומלץ להשתמש בהם?
הכל הולך! תיבול אקזוטי כמו כמון, הל ופפריקה מחמיאים לשניצל וכל אחד מבחינתה יכול להיות שף במטבח!
כמה זמן השניצל נשמר במקרר?
השניצל נשמר במקרר עד 3 ימים. אבל מי באמת מטיל לחלוף יומיים בלי ללקק את האצבעות?
מה מתאימים לסלט בצלחת השניצל?
סלט ירקות קיץ, סלט חצילים עם טחינה או סלט תפוחי אדמה – כל סלט מרענן יעשה שמח!
האם אפשר להכין את השניצל עם חזה הודו?
כמובן! חזה הודו טעים מאוד בשניצל, רק שימו לב שמתבשל מהר יותר מחזה עוף!
האם טחינה תתאים כרוטב?
בוודאי! טחינה עם לימון תעשה עבודה נהדרת, תוספת נהדרת לרוטב הים תיכוני.
האם אפשר להקפיא את השניצלים?
כן! מרכיבים את השניצלים ומקפיאים במיכל אטום. הטעמים יישמרו!
האם אפשר להכין את המנה לילדים?
בוודאי! שילוב של טעמים מוכרים Adapt-able to tastes יגרום לכל הילדים לאהוב.
מה תהליך ההכנה עבור גרסה טבעונית?
יש אפשרות להחליף את חזה העוף בטופו שחתוך לקוביות, מכניסים לתיבול ואז לפירורי לחם – נפלא!
מצד אחד יש לנו את המנה הקלאסית הזו, ומצד שני באפשרותנו לשדרג את השניצל עם טכניקות טעמים חדשות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולפנק את כל מי שאתם אוהבים!