שטרודל תפוחים מבצק עלים מוכן – מתכון מושלם לכולם!
אני מאמין שכולנו זקוקים לעיתים בשעות המתה שלנו לקצת מתוק, ואם זה טעים ומדהים כמו שטרודל תפוחים, אז זה בהחלט יותר משגע. דמיינו את התפוחים הנימוחים, הקינמון המשגע והריח הממכר שיתפשט בכל הבית בזמן הכנת המאפה. המתכון שלנו היום מבוסס על בצק עלים מוכן, מה שהופך אותו ליהיה פשוט ומפליא כאחד. היכונו להתענג על טעמים אגדים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- לכמה מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
זה הזמן לדבר על התוצר הסופי המושלם. הנה מה שנחוץ לנו לשטודל התפוחים המדהים הזה:
- 2 מגשי בצק עלים מוכן (מותר לקנות קפוא, מי רוצה להתאמץ?)
- 4-5 תפוחים קראנצ'יים (גולדן, אם אפשר, אבל גם גרני סמית' עובד מצוין)
- 75 גרם סוכר חום (לרגעים מתוקים יותר)
- 1 כפית קינמון (או יותר אם אתם אוהבים את זה משגע)
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים (כשהם נמסים בפה, זה אגדי)
- 1 ביצה (כדי שהמאפה יבריק)
- אבקת סוכר (קישוט לסיום, ללקק את האצבעות)
מרכיבים חלופיים
לכאלה מכם שמעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בבצק עלים טבעוני, ולהחליף את הביצה ברסק תפוחים או במים עם תפוחי אדמה. על טיולים ללא גלוטן? אפשר למצוא בצק עלים ללא גלוטן, והלבישו אותו ברוטב של תפוחים ועשבי תיבול. זה יהיה פשוט מעלף!
שלבי ההכנה
כמובן, חשוב להכין את האווירה לפני שמתחילים, והכי טוב להתחיל כשכל המצרכים ביד. אז נתחיל בתהליך שהופך אותנו לאמנים במטבח.
- מחממים את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
- מקמחים משטח עבודה ומניחים את בצק העלים לפתיחה.
- קלופים וחותכים את התפוחים לקוביות לא גדולות מידי.
- במים עם סוכר קינמון, מכניסים את התפוחים ונותנים להם להתבשל 10 דקות עד שהם רכים.
- מסננים את התפוחים ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.
- פורסים את הבצק ל-2 מלבנים, ומניחים במרכזו מהמילוי.
- מכסים את הבצק, וחותכים צלעות בצדדים כדי שנוכל לסרוג כשאג אנחנו מקפלים את הבצק למצ'ול.
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מברשים את השטרודל בביצה מהולה במים.
- אופים במשך 25-30 דקות או עד שהשטרודל הזהב מתברר במלואו.
שדרוגים ותוספות
כמובן, מתכון זה הוא בסיס מדהים לשדרוגים! עבור חובבי שוקולד, אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ בין השורות של התפוחים. או אם אתם רוצים קצת חמצמצות, הוסיפו כמה פיסות דובדבנים חמצמצים.
ועוד, אפשר להגיש את השטרודל עם כדור גלידה איכותית או עם רוטב קצפת (מישהו הזכיר שמנת מתוקה?). אז יאללה, תעשו את זה משגע!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום התפוחים, אם אין אותם בבית?
בחורף, תוכלו להשתמש בתפוזים, אגסים או אפילו קוקוס טרי.
האם אני יכול להקפיא את השטרודל לפני האפייה?
בהחלט! תוכלו להכין את השטרודל ולהקפיא אותו לפני האפייה לכמה שבועות.
מה אם אין לי סוכר חום?
אפשר בהחלט להשתמש בסוכר לבן, או חצי חצי. טעמים התוצאה לא תשתנה בהרבה, אבל הסוכר החום מוסיף נגיעות שוקולדיות עדינות.
אילו אגוזים מומלצים לשימוש?
אגוזי מלך מצוינים, אבל אפשר גם לשים פקאנים, או שקדים קצוצים, שמוסיפים קראנץ’ טעים.
האם אני יכול להכין את המתכון מבלי למלוח תפוחים?
זה לא מומלץ, אך ניתן להשתמש בתפוחים מוכנים ומוכנים מראש, אך זה יכול לשנות את טעם המנה.
מה עדיף: כמתכון אישי או לחלוק?
שאלת השאלות! מתכון כזה הוא פשוט אגדי כשזה נוגע לחלוק עם אחרים.
איך לשמור על השטרודל טרי לאחר האפייה?
המלצה היא לשמור אותו בתוך קופסא סגורה במקרר. הוא יישאר בסדר יומיים-שלושה.
האם יש סוגים שונים של בצק עלים?
ישנם המון סוגים, ולכן תמיד מומלץ לבדוק את התווית, כדי לוודא שלא משנה איזה עוגייה שאתם רוצים.
איפה הכי טוב לקשט את השטרודל אחרי האפייה?
אתם בהחלט רוצים להוסיף אבקת סוכר למעלה, זה פשוט משייט את המנה.
כמה זמן השטרודל ישאר טוב?
השטרודל יישאר טוב בין יומיים לשלושה במקרר, אך הכי טעים ישר מהתנור או בחום של היום.
לסיכום, השטרודל הזה הוא לא רק מתכון, אלא חוויה כולה. תשתפו אותו עם משפחה וחברים, הם יכירו לכם תודה על הטעמים המהממים! נשבר כל שיא ההצלחה עם פינוקים מסוג זה, ואם הצלחתם להכין אותו, שתפו ברשתות החברתיות, שהמילים יפיצו את הטעמים הממכרים שבשטרודל!