רצועות חזה עוף ברוטב פיקנטי – מתכון משגע לכל אירוע!
למי מאיתנו לא מתחשק מידי פעם להכין מנה שיהיה פשוט מאוד לאכול ממנה, שתרגש את בלוטות הטעם שלנו, ותשאיר את כולם מסביב שולחן מלאים תחושת "וואו"?! במיוחד אם זה בא עם רוטב פיקנטי שלא נותן מנוחה למי שמעיז לטעום ממנו. זה הזמן לדבר על רצועות חזה עוף ברוטב פיקנטי – מנה מדהימה, מעלפת, מושלמת והשיטה המאסטרית שלנו להכין משהו שאי אפשר להתאפק מללקק את האצבעות! אז בואו נתחיל במנה הזו, שנוגעת בלבבות וגם בבטן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנ dive in למתכון המשוגע שלנו, חשוב להעיף מבט ברשימת הרכיבים. אנחנו הולכים לדבר על הרכבים פשוטים שכל אחד יכול למצוא במקרר שלו, ועדיין, השילוב ביניהם יוביל לתוצאה אגדי!
- חזה עוף פרוס לרצועות – 600 גרם
- שום קצוץ – 3 שיניים
- ג'ינג'ר מגורר – כף אחת
- צ'ילי חריף – כף (או לפי הטעם)
- רוטב סויה – 2 כפות
- שמן זית – 3 כפות
- מיץ מלימון – 2 כפות
- הדרים (לימון, תפוז) לקישוט – לפי הצורך
שימו לב, לאלו שרוצים לגרום למנה להיות בריאה יותר, אפשר להשתמש בחזה עוף טחון – ממש מצוין ומושלם!
שלבי ההכנה
בשלב הזה, אחרי שסידרנו את הרכיבים, אפשר להיכנס לדינמיקה של הכנת המנה. האמת היא שזה ממש פשוט, ולדעתי, כל אחד יכול! אז בואו נתחיל, ותראו כמה שזה קל!
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית על חום גבוה.
- מוסיפים את חזה העוף למחבת ומטגנים עד שהעוף מזהיב – כ-5 דקות.
- בינתיים, קוצצים היטב את השום ואת הג'ינג'ר.
- ברגע שהעוף מתחיל להשחים, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי.
- מערבבים היטב במשך 2-3 דקות נוספות, עד שהשום מתרכך.
- מוסיפים את רוטב הסויה ומיץ הלימון וממשיכים לבשל למשך 5 דקות נוספות.
- מגישים עם פרוסות הדרים לקישוט – משגע!
עכשיו לאחר שהכנו את המנה המעלפת הזו, חשוב להתעקש על תוספות או שדרוגים. למשל, מי שיאהב, יוכל להוסיף ירקות מוקפצים. כרובית, ברוקולי – כל מה שחשוב שיתבלב ויהיה בריא וזמין!
הכנה טבעונית ובריאה יותר
אם אתם חבר'ה שמחפשים גרסה טבעונית של המתכון, אפשר להחליף את חזה העוף בטופו! זה מוסיף לא רק טעם אלא גם פריכות, ששום דבר לא ישווה לה.
שדרוגים מעולים
ובכן, יש אפילו תוספות מדהימות שיכולות להפוך את המנה למנות קיץ קלה או ערב יום המשפחה! כאן דיברנו על שמן זית או שמע את רוטב הטריאקי. הכל הולך!
שאלות ותשובות
אפשר להחליף את חזה העוף בחלקים אחרים של העוף?
חד משמעית, כן! אתם יכולים להשתמש ברגלי עוף או בלקקוש – זה יוצא טעים לא פחות ואפילו עם יותר טעמים!
האם אפשר להכין את הרוטב מראש?
בהחלט! אתם יכולים לערבב את כל החומרים של הרוטב, לשים בצנצנת ולשמור במקרר עד שבוע. זה יכול להוות זמן נעים!
האם אני יכול להשתמש ברוטב סויה דל נתרן?
בהחלט! זה גם יוסיף טעם ויהיה בריא יותר למי שצריך.
כמה חריף הרוטב יכול להיות?
כל אחד יכול לשלוט ברמת החריפות לפי ההעדפה האישית שלו. קחו תמיד חלופה כמו חלב אם חריף עובד יותר!
אפשר להוסיף קמח לתערובת?
בוודאי! ככה אתם מקבלים רוטב סמיך יותר, למי שאוהב טעמים עזים.
האם אפשר להקפיא את העוף המוכן?
כן, בהחלט! בתוך פלסטיק סגור זה מצוין לשמור במקפיא.
מה ההמלצה שלכם על תוספות לצד המנה?
שימו על הצלחת אורז לבן או בריאה – זה קלאסי!
האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
בהחלט! השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן.
האם יש עונתיות עם החומרים ?
ישנם חומרים כמו ג'ינג'ר ושום שנמצאים לאורך השנה. אבל אתם יכולים תמיד להוסיף ירקות עונתיים!
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
מנה מוכנה תשמר עד 3-4 ימים במקרר!
אז עשינו את זה! עכשיו הזמן לתפוס את המנה המושלמת הזו, לשתף ברשתות החברתיות, ולא לתת לזה להיעלם מהעיניים! לחיים!