רולדת בצק עלים במילוי גבינות
דמיינו את זה: אתם נכנסים הביתה אחרי יום ארוך, ומתמכרים לריח המדהים שעולה מהמטבח. כן, זאת רולדת בצק עלים במילוי גבינות, שנאפתה ויוצאת מהתנור ברגע המושלם. מדובר במנה שהופכת כל ערב פשוט לאגדי, כל ארוחה לאחד מהחיים. כל Bite ממנה הוא כמו פרץ של אושר – אגדי, מושלם, מעלף. ברור שאתם לא יכולים לעמוד בזה, נכון?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25-30 דקות
- רמת קושי: קל-בינוני
- מספיק ל-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לרולדה המושלמת והכחולה, אנחנו זקוקים ללא ספק למגוון רכיבים שיביאו את הטעמים המהממים אל שולחן האוכל שלכם. כך שבעצם, כל ביס יהיה מה שנקרא – ללקק את האצבעות!
- 1 חבילה של בצק עלים (375 גרם), מפשיר במקרר
- 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
- 100 גרם גבינת פריזר (או גבינת שמנת)
- 1 ביצה, להברשה
- 2-3 כפות שמן זית
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחונים, או סתם רוצים לגוון, תמיד אפשר לשדרג את המילוי! כך למשל, אפשר להשתמש בגבינות בטעימות שונות כמו גבינת רוקפור או גבינת טוב טעם. מצב רוח בריא? בחרו גבינות דלות שומן. ואם יש לכם רגישות לגלוטן, אפשר להכין את הבצק עלים עם קמח תפו”א או קמח אחר שמתאים למטרה הזו.
שלבי ההכנה
אז יש לכם את כל המרכיבים? מצוין! עכשיו נתחיל להכין רולדת גבינות מדהימה שתשאיר אותכם ממכרים.
- חממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מניחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים אותו מעט.
- מניחים את גבינת הפטה, גבינת המוצרלה וגבית הפריזר בקערה ומערבבים היטב עם כף.
- מתבלים את המילוי במלח, פלפל ושמן זית ובוחשים עד שהכל מתאחד.
- שמים את תערובת הגבינות במרכז הבצק ויוצרים צורת רולדה על ידי קיפול הצדדים.
- בעזרת ביצה, מברישים את הבצק למעלה ולצדדים.
- אופים בתנור במשך 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב ואתם שומעים את הצמשגו של הציפוי נוגע בגב עם קרקוש על קצה השיניים, ככל שמדובר!
ועכשיו? מחכים בסבלנות שיתקרר לפני שחותכים פרוסות בעובי של כ-2 סנטימטרים. המילוי הנימוח של הגבינות ייתן לכם את ההרגשה הנעימה של 'דווקא עכשיו', בדיוק הזמן לרחף לארץ הגבינות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו, כשאנחנו כבר כאן, יש לכם שפע אפשרויות לשדרוג. הוספת תרכובות של ירקות כמו פפריקה קלויה או זיתים יכולה להביא את הרעיון שלכם לכאן! תוספת של עשבי תיבול כמו בזיליקום או רוזמרין תיתן למנה טוויסט מרהיב. ואם אתם רוצים להפוך את זה למשהו מתוק, תוספת של חמאת אגוזים לתוך גבינת רוקפור תעשה את הטריק – השדרוג המושלם.
שאלות ותשובות
1. יכולים להשתמש בגבינות אחרות?
שאלה נהדרת! כן, אפשר להשתמש בסוגי גבינות שונים. ככה אפשר להתאים את המילוי לטעמים האהובים עליכם. גבינות קשות כמו פרמזן או גבינות שמנת שונות – כל שינוי הוא שינוי מטריף!
2. האם זה מתכון פרווה?
זה תלוי! אם תשתמשו בגבינות פרווה, בהחלט אפשר להפוך את זה למנה פרווה טעימה.
3. מה קורה אם נותרו שאריות?
אל דאגה! הבריאה, חימום קצר בתנור או במיקרוגל, והן יחזרו להיות מדהימות כמו ביום הראשון – ללקק אצבעות!
4. האם ניתן להקפיא את הרולדה?
בהחלט! אחרי האפייה, אפשר להקפיא את הרולדה בחלקים ולהשאיר אותה על מנת לאכול בהמשך. זה מושלם לאירועים בלתי צפויים.
5. מה אם רגישים ללקטוז?
מומלץ להשתמש בגבינות מותאמות ללא לקטוז. תוספת של טופו דרוך יכולה להיות אלטרנטיבה נהדרת.
6. מה ניתן לשים בצד עם המנה?
המלצה שלי היא על סלט קיץ מרענן או סלט ירקות קצוץ. זה משדרג את חווית הטעימה ומוסיף צבע לשולחן.
7. איך לשמור על הטריות?
כדאי לאחסן את הרולדה במיכל אטום במקרר, היא תישאר לארוחה טעימה. הקפידו יותר על בישול עם מרכיבים טריים!
8. האם זה יכול להיות מוגש כתוספת?
בהחלט, רולדת הגבינות היא תוספת אידיאלית לארוחות משפחתיות ואירועים. זה מספק פלא לחיך!
9. איך אפשר לשדרג את המנה?
אם אתם רוצים לרשום טוויסט, הוספת בצל קצוץ לפני הקיפול תשדרג את המנה למשהו מעבר לדמיון.
10. האם תוכלו להכין את זה עם ילדים?
בהחלט! מדובר בפעולה קלה ומהנה לילדים, הם ייהנו לעזור וללכלך את הידיים. כך אפשר לחבר אותם למטבח!
אז מה עושים עכשיו? זה הזמן לאפות ולהתענג על מלוא הטעמים שהרולדה הזו יכולה להביא. שתפו בקרב משפחתי וחברתי את המתכון המדהים הזה, ובואו נכריז יחד על חגיגה קולינרית שלא תשכחו! אבן יסוד בחיים הביתיים – רולדת גבינות שכולנו אוהבים!