רוטב פטריות כמו באולמות
תדמיינו את הסיטואציה: לילה קסום, שולחן ערוך לארוחת ערב, אורחים מתכבדים, וכפי שכולנו יודעים, הצלחת לא תהיה מושלמת בלי רוטב פטריות מדהים כמו באולמות. הרוטב הזה, עם הטעמים המופלאים שלו, מצליח לגרום לכל מנה להיות אגדה. זהו רוטב שביכולתו לשדרג כל מנת בשר, פסטה או אפילו ירקות. לא רק שזה קל להכנה, אלא הוא גם ממכר עד כדי כך שאפילו חתיכת לחם תיראה תוספת לאפשר להשאיר את הצלחת נקייה עד הסוף. נשמע מעניין? אז בואו נצא למסע הכנת רוטב הפטריות המושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- משך הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל תוך שלבי ההכנה, נחשוב על הרכיבים שיביאו לנו את טעם הפטריות המושלם. אני ממליץ להשתמש בפטריות טריות בעלות מרקם רך, כי זה מה שהופך את הרוטב לאוורירי ולנימוח. כמו כן, נשאל את עצמנו מה שנדרש לכל רכיב?
- 500 גרם פטריות שמפניון, קצוצות דק
- 2 כפות חמאה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קמצוץ מוסקט (אופציונלי)
כמובן שניתן לשדרג את הרוטב הזה עם פטריות נוספות כמו פטריות פורצ'יני או שיטאקי לקבלת טעמים מרגשים יותר. כמו כן, תאכלו את הרוטב הזה עם פסטה אגדי, בשר על האש או אפילו על סלט מעניין.
שלבי ההכנה
ואם כבר דיברנו על ללקק את האצבעות, אז עכשיו זה הזמן לפרט את שלבי הכנת הרוטב. זהו קל ודי מהיר, אז בואו נתחיל!
- מניחים סיר קטן על חום בינוני, ואז מוסיפים את החמאה ושמן הזית.
- ממתינים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהצבע שלו מתבהר.
- כשהבצל מתרכך, מוסיפים את השום הקצוץ ומשקעים עוד כדקה.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים, מבשלים עד שהן מתרככות.
- לאחר שהפטריות שחררו את הנוזלים שלהן, מוסיפים את השמנת מתוקה.
- מוסיפים מלח, פלפל ומוסקט אם רוצים.
- מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש נמוכה ומבשלים מספר דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים עוד טיפת מלח ופלפל לפי הטעם אם צריך, ומערבבים היטב.
- מסיימים בצלחת, משקים את המנה ברוטב הפטריות המעלף.
שדרוגים אפשריים
אני תמיד אוהב לשדרג מתכונים. כמה רעיונות שיעוררו בכם השראה:
- למוסיפים בשר טחון למתכון כדי לקבל רוטב בולונז עם טעם פטריות.
- לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמנת בשמנת קוקוס או טופו רך.
- להכין רוטב חריף? פשוט להוסיף קצת חריף קצוץ.
- אם אתם חובבי גבינות, למרוח פרמזן מעל.
שאלות ותשובות
מה כדאי להגיש עם רוטב הפטריות?
רוטב הפטריות עצמו מאוד מגוון. אפשר להגיש אותו עם פסטה, ממולאים, בשר בקר, עוף או אפילו על לחם קראנצ'י.
האם אפשר להכין רוטב פטריות עם פטריות קפואות?
כן, ניתן להשתמש בפטריות קפואות, אולם טעם המרקם עשויות להיות שונות. אני ממליץ על פטריות טריות להרגשה וביצוע מקסימליים.
האם ניתן להכין את הרוטב יום מראש?
בהחלט! שימו אותו בקופסה אטומה במקרר ופשוט חממים מחדש לפני ההגשה.
מה עושים עם שאריות הרוטב?
שאריות רוטב פטריות הן זהב! אתם יכולים להקפיא אותו או לשמור במקרר ולהשתמש בו בהמשך לשדרוג מנות אחרות.
האם אפשר להוסיף ירקות לרוטב?
בהחלט! קישואים, חסה, גזר או ברוקולי יכולים להוסיף גוון נוסף לרוטב.
למה מוסיפים מוסקט לרוטב?
מוסקט מעניק חריצות ועמקות לטעמים של הרוטב, הופך אותו למדהים יותר!
איזו שמנת הכי כדאי להשתמש?
אני ממליץ על שמנת מתוקה עם לפחות 30% שומן. זה מה שעושה רוטב קרמי ומעלף.
האם אפשר להכין רוטב לפסח?
כמובן! עם תחליפים מתאימים לרוטב שמנת אפשר לשמור על המתכון כשר לפסח.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן רוטב פטריות?
אחסנו אותו בקופסה אטומה במקרר. הוא נשאר טעים למשך 3-4 ימים.
האם יש אפשרות לעשות את הרוטב ללא שמן?
אפשר, פשוט להמיס את הבצל והפטריות עם בעזרת מים או ציר ירקות במקום שמן.
בסופו של יום, רוטב פטריות כזה הוא בהחלט לא רק עוד תוספת. הוא זה שמעביר את המנה לרמות חדשות של טעם! אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות עם החברים ואתם תפרסמו אותו אצלם לארוחת ערב מיוחדת!