רוטב לרביולי בטטה ללא שמנת: מתכון אגדי!
שאלו את עצמכם, מה יכול להיות יותר מושלם מלחם חם ונעים ומלא רוטב מעליו? ובכן, יש דבר לא פחות מדהים מהשילוב הזה – רוטב לרביולי בטטה ללא שמנת! באווירה זו, הרוטב לא רק מוסיף לטעמו של הרביולי, אלא גם מרים אותו למחוזות חדשים של טעם ונוחות. כשחושבים על רוטב כזה, מתגנבת למחשבותינו גם תחושת געגוע לארוחות ערב משפחתיות, ליד שולחן ערוך היטב, כשסבתא מכינה את הכל באהבה לא מוכרת. מי יכול היה לדמיין ששתיים מהירקות האהובים עלינו – בטטה ועגבנייה – יהפכו לרוטב על חלל השולחן? תודו שאת המחשבה הזו לא חשבתם. אז קדימה, הגיע הזמן לגלות מתכון שיקח אתכם כמה צעדים קדימה.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קל, כמות מנות: 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
הרוטב הזה הוא פשוט מושלם וכאשר נרשות את הבטטה לחיי העסק, הוא הופך לאגדי. כל רכיב ברוטב הזה משלים את השני ומעניק לו טעם משגע וארומות ממכרות. אז מה אנחנו צריכים?
- 2 בטטות בינוניות (כמובן שהן יפות ועגולות מחוץ, אך בתוכן מסתתרת נימוחות!
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות (כי זה פשוט מדהים)
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר גם טריות, אבל מי שם לב?)
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית שטוחה של פלפל שחור
- 1/4 כפית סוכר – סוד הטריק לטעם מתוק!
- 1/4 כוס בזיליקום קצוץ (מזל טוב, עכשיו יש לכם ניחוח של טוסקנה בבית!)
נדרשת פחות לקנות שמנת כי המלכה, הבטטה, תעשה את העבודה! אפשר לשדרג את הרוטב עם קצת צ'ילי קצוץ אם אתם אוהבים יותר פיקנטי.
שלבי ההכנה
אז איך אנחנו עושים את היצירה הזו? רוטב שלוקח אתכם לגן עדן של טעמים, ממש תוך 30 דקות. לא נבזבז יותר זמן! קדימה, אל הרוטב!
- מניחים את הבטטות בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהן רכות (כ-15 דקות).
- בעודן מתבשלות, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא מתרכך ומשחים מעט.
- מוסיפים את השום הכתוש ולבשל עוד כשלוש דקות – אין כמו השילוב הנעים הזה!
- לאחר שהבטטות רכות, מסננים ומועכים אותן למחית חלקה.
- מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבטטה המועכת לתערובת, ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את התבלינים: אורגנו, מלח, פלפל וסוכר, ומערבבים.
- מבשלים עוד כ-5 דקות על חום נמוך כדי שהטעמים יתמזגו.
- בסוף, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים עוד מעט.
כשהרוטב משלב את כל המרכיבים בתבונה, אתם פשוט תצטרכו ללקק את האצבעות! אין מה לדבר על זה, פשוט תרגישו איך הבישול מעיף אתכם למקום אחר.
שדרוגים ותוספות מומלצים
יש מיליון דרכים לשדרג את הרוטב הזה! אולי אתם רוצים לפזר מעל את הגבינה שהמלכה זו צ'דר או פרמזן מגורר? אפשר גם להוסיף קוביות טופו פריזאי לקצת יותר חלבון, או גרגרי חומוס קלויים להגברת הטעם וגם הבריאות. ואם אתם כאן באווירת הבריאות, תמיד אפשר להחליף את שמן הזית באבוקדו או דקל.
לא משנה עד כמה תהיו יצירתיים, תזכרו שהבסיס שלו מדהים ומהמם בפני עצמו, ועדיין השדרוגים מתאימים לחשוב היטב! אחרי הכל, רק אתם יכולים להעניק לרוטב את הסטייל שאתם מחפשים.
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי בטטה?
לא נורא! תכינו את הרוטב עם דלעת, או אפילו עם קישואים. השומניות והמתיקות יתנו לרוטב את הטעם המיוחד.
האם אפשר להכין את הרוטב מראש?
בהחלט. ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר למשך שלושה ימים. החמיאו לחום לחדש את הטעמים.
האם הרוטב מתאים לפסטה אחרת besides רביולי?
כמובן! הרוטב הזה מושלם גם עם פסטה קוודרטיני או אפילו אטריות אורז.
מה אפשר לשים כדי להוסיף חריפות?
מומלץ להוסיף שיפודי צ'ילי חריף קצוצים או אפילו מעט פפריקה חריפה.
האם ניתן להקפיא את הרוטב?
כן! ברגע שהרוטב התקרר, ניתן להקפיא אותו. חשוב להכניס אותו לשקית או קופסה שמיועדת להקפאה!
האם חייבים לשים ביצים ברביולי?
לא, אפשר להכין רביולי טבעוני בעוד הרבה דרכים, כמו עם קמח חומוס או קמח שיבולת שטוחה.
מתי הכי כיף לאכול את הרוטב הזה?
בכל זמן! אבל שעה של ערב לצד חברים וארוחה חמה נותנים לו חיים חדשים.
האם יש אפשרות להשתמש בעגבניות כוסברה?
בוודאי, אך אני ממליץ על עגבניות מרוסקות איכותיות. אם תשתמשו בעגבניות משומרות, לבדוק שהן לא מתוקות מדי.
מה זה רוטב ממכר?
כל רוטב שהוא רגיל יכול להיות ממכר, אבל זה במיוחד! השילוב בין הבטטה והעגבניות יוצר טעמים אינסופיים ומהם קשה להתנתק.
האם מוסיפים עשבי תיבול נוספים?
כמובן! תוספות כמו רוזמרין או תימין יכולות להיות דרך נהדרת להוסיף עוד טעם פיגור מלא לערב שלכם.
שיהיה לכם תיאבון, ובבקשה שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות – אל תסתירו את הקסם הזה מהעולם!