קציצות תפוחי אדמה עם בשר עיראקיות
דמיינו לעצמכם קציצות רכות ונימוחות שנמסות בפה, שמפיצות ריח מדהים של תיבול מזרחי שמתמזג עם תפוחי אדמה. כל ביס יהיה חוויה ממכרת שתרצו לחזור אליה שוב ושוב. אלו קציצות תפוחי אדמה עם בשר עיראקיות שהן לא סתם מנה – הן מסורת, חום משפחתי וחוויות מנחמות משולבות בכמה מרכיבים פשוטים ומפנקים. אם אמא שלכם הייתה עיראקית, אתם בטח מכירים את הקסם הזה, ואם לא, אתם מוזמנים לגלות אותו כאן. רשמו לעצמכם את המתכון הזה, כי הוא בהחלט אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להצליח להכין את הקציצות המדהימות הללו, נשתמש במרכיבים פשוטים, אך יחד ניצור מנה שנראית כמעט כמו קסם. הנה מה שנצטרך:
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגולענים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיניים של שום, כתושות
- 1 ביצה גדולה
- 50 גרם פאנקו או לחם קלוי מגורר
- תיבול: מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה
- שמן זית לטיגון
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אפשר לשדרג את המתכון בכל מיני דרכים. אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א במקום פאנקו. לחובבי הטעם החזק יותר, כדאי לשקול להוסיף כוסברה קצוצה לתערובת או אפילו לנסות את המתכון עם בשר טחון עגל, שייתן לקציצות טעם עשיר יותר.
שלבי ההכנה
וכך נתקדם כדי להכין את היצירות המשגעות הללו:
- שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שמתרככים. זה ייקח בערך 15-20 דקות.
- מועכים את תפוחי האדמה שהתרככו בעזרת מחית תפוחי אדמה או מכתש.
- מוסיפים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה, הפאנקו ותיבול לפי הטעם. עכשיו מתחילים לערבב היטב.
- מקצרים מכדורים בגודל של כדור טניס עם הידיים, ומעבירים לתוך אופן שטוח.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות מכל צד כ-4-5 דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב ומושך.
- מעבירים את הקציצות למגבת נייר לספיגת השומן המיותר לפני ההגשה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
הקציצות הללו מצוינות בפני עצמן, אבל למה לא לשדרגן אותן? אפשר להגיש עם:
- סלט ירקות טרי, שמוסיף רעננות ומשלים את הטעמים.
- תוספת של טחינה או יוגורט – תוספת מענגת שתשדרג כל ביס.
- מנה של חומוס – איזה שילוב מושלם!
- פיתה, לארוחה נוחה ונעימה.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כשיש להן צבע זהוב-חום מבחוץ והן יציבות למגע. אל תבינו אותי לא נכון, גם אם הן קצת רכות מבפנים – זה בסדר! כל ביס יהיה נימוח.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את הקציצות ולהקפיא אותן. אפשר להוציא מהמקפיא ולבשל במים או לטגן ישירות מהקפאה.
האם יש מרכיבים שאני יכול לשנות?
בהחלט! אתם יכולים לשחק עם הטעמים. אם אתם אוהבים חריף, נסו להוסיף קצת צ'ילי מתוק לתערובת.
סליחה, מתי אוכלים את הקציצות?
הקציצות טעימות גם חמות וגם בטמפ' חדר, מה שאומר שאפשר להגיש אותן בארוחות צהריים, חטיף ערב או אפילו לארוחת ערב חגיגית.
מה המרקם של הקציצות על פני החיך?
הן אווריריות, רכות, משגעות והכי טעים שיש. כל ביס זה נימוחות אמיתית.
האם יש אפשרות להכין אותן בגרסה טבעונית?
בהחלט! במקום הבשר, אתם יכולים להשתמש בטופו או בטחינה כמו תחליף. צריך לבחון את התיבול, כי המטרה היא לא לאבד את העושר של הטעמים.
האם יש תיבול ספציפי שאתם ממליצים עליו?
כמובן! הכמון כאן הוא המפתח. הוא הורס פה את כל השגרה. אבל, בשילוב עם פפריקה וטיפה מלח זה מה שמדגיש את כל מה שמדהים במנה הזו.
אפשר לטגן את הקציצות בזילוף שמן?
נכון! אם אתם רוצה טכניקת טיגון יותר קלילה, אתם יכולים לאפות את הקציצות בתנור על טמפ' גבוהה עם זילוף של שמן זית. הן תהיינה פחות שמנוניות וטעימות באותה מידה.
מה עושים אם התערובת נדבקת לידיים?
אם התערובת נדבקת, אפשר להיעזר קצת במעט מים או לשים את הידיים באבקת פאנקו כדי שהן לא יידבקו בעת הכנת הכדורים.
יש המלצות על קציצות משודרגות משהו?
בדיוק! שימו בפנים פרוסות של זיתים או פקאן קצוץ לתוך התערובת. זה פשוט יוסיף פרץ של טעם לקציצות שלכם ויעשה אותן אפילו יותר אגדי!
נשמע מושלם נכון? כל כך קל ונעים להכין את הקציצות האלה – אתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות! כדאי לשתף את המתכון המרגש הזה עם החברים, כדי שגם הם ייהנו מהקסם שנקרא קציצות תפוחי אדמה עם בשר עיראקיות. שיהיה בתיאבון!