קציצות פרסה עם בשר טחון – טעם שלא תשכחו
כשהריחות של קציצות פרסה עם בשר טחון מתפשטים בכל הבית, אפשר להבין שסיימנו עם יום רגיל והתחלנו את החגיגה! זהו מתכון מדהים, שמשלב בין טעמים רכים למרקמים נימוכים, והיא פשוט מתכון אגדי שתמיד מצליח לרגש ולהפתיע. זהו מתכון שנוגע בלב ובבטן של כל אחד ואחת מאיתנו, ואנחנו נדאג שגם לבן או בת הזוג ייהנו ממנו כמו שאנחנו.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל – בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המצרכים שאנחנו צריכים כדי ליצור את הקציצות המושלמות האלה כוללים את המרכיבים הפשוטים והטריים ביותר שיש. כשמתחילים להכין, יש לנו אפשרות לרגש גם את עצמנו וגם את הסובבים אותנו. אתם יודעים למה? כי זו מנה יש לה את כל מה שצריך להיות בה: טעם מרגש, ניחוחות משגעים ואפילו בריאות.
- 500 גרם בשר טחון
- 3 פרסות בינוניות של פרסה, קצוצות דק
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 ביצים בינוניות
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן קנולה לטיגון
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר טחון בגרגרי חומוס מבושלים מעוכים, וזה יוצא טעים לא פחות. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש במילים המיועדות לכך כמו קמח תפו”א או לחם ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
הכל מתחיל בהרבה השראה ובשלב הכנת התערובת, וכאן נכנסת היצירתיות שלנו. הקציצות האלה לנראות נהדרות, ואי לכך כיף להכין אותן.
- בצל קצוץ – קודם כל, אנחנו נטגן את הבצל עם מעט שמן במחבת עד שהוא מזהיב.
- נוסיף את הפרסה הקצוצה לטיגון עם הבצל לכמה דקות.
- בקערה גדולה, נניח את הבשר הטחון.
- נוסיף את הבצל והפרסה המטוגנים לתוך הבשר.
- נשבור לתוך הקערה את הביצים.
- נוסיף את פירורי הלחם והפטרוזיליה.
- נתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
- נלוש את התערובת בידיים, נוודא שהכל מתערבב היטב.
- ניצור קציצות בעובי של כ-2 ס"מ.
- נטגן את הקציצות במחבת עם שמן חם עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
- נניח אותן על נייר סופג לספוג שמן עודף.
- מוכנות. עכשיו זה הזמן לטעום!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם רעיונות לתוספות? אתם במזל! קציצות הפרסה עם הבשר יכולות להיות מצוינות עם רטבים שונים. אפשר לשדרג אותן עם רוטב עגבניות עשיר, יוגורט או אפילו סלט ירוק רענן. אם רוצים את הטוויסט האיכותי, נוסיף אפילו גבינת פטה מרוסקת מעל. זה משגע!
שאלות ותשובות
מה ניתן להגיש עם קציצות פרסה?
אפשר להגיש עם אורז צהוב, פירה או לחם פריך.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט! אחרי שהן התקררו, הכניסו אותן לשקית קפיצה והקפיאו.
איזה תיבול מומלץ נוסף לקציצות?
נשמע מגניב להוסיף כמון או קימל לתערובת – זה מוסיף אופי!
מה עושים אם התערובת יוצאת רכה מדי?
נוסיף עוד פירורי לחם עד שנגיע למרקם הנכון.
האם אפשר להכין קציצות אפויות?
ברור! העבירו לתנור על טמפרטורה של 180 מעלות לפרק זמן של כ-20 דקות.
כמה זמן אפשר לשים את הקציצות במקרר?
הן הכי טובות ביום ההכנה, אבל ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
למה הפרסה חשובה במתכון?
היא מוסיפה טעם רענן וייחודי, והקראנץ' שלה משלב בצורה מדהימה עם הבשר.
איך אפשר לחבר את הקציצות עם מנה נוספת?
אפשר לשלב עם סלט לפתן, זה שדרוג אגדי למנה!
האם יש גרסה ללא בשר?
כמובן! גרגרי חומוס, טופו או פטריות – כל מה שעולה על רוחכם.
מה הסוד לקציצות עסיסיות?
לשמור על פרופורציות נכונות של בשר ורוויה – כך הן יהיו נמסות בפה!
אז מה עושים עכשיו? מקבלים השראה, נכנסים למטבח עם חיוך ויוצרים משהו מעלף! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ולמשפחה, כי כולם deserve a taste! תיהנו ותהיה לכם חגיגה של טעמים!