קציצות משגעות עם שעועית ירוקה – מתכון מדהים שיכבוש את הלבבות!
מה אנחנו עושים כשיש לנו רבע שעה זמנית בין טיול קניות, לעבודה ולביקור אצל סבתא? לקציצות! ובכן, קציצות, ואיזה קציצות! קציצות עם שעועית ירוקה שנמסות בפה, מלאות בטעמים, והכי חשוב – הן גם בריאות! נשמע מדהים? זה רק תחילתה של מסיבת טעמים עולה ויורדת, שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. הקציצות האלו יכולות להיות המנה המרכזית בשולחן שלכם, והמוציא מהן כל כך הרבה טעמים, עד שיתקבלו התשואות שבזכותן נחשפנו לסוד הקולינרי המיוחד הזה.
זמן ההכנה, רמת קושי ומספר המנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין קציצות עם שעועית ירוקה, נזדקק למספר רכיבים זמינים ופשוטים. זה מה שהופך את מתכון זה למושלם עבור כל חובבי הבישול וגם לבשלנים המתחילים. מהנסיון שלי, להכין את כל הרכיבים מראש מאפשר לעבוד בצורה חלקה.
- 200 גרם שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
- 500 גרם בשר טחון (ייתכן עוף, בקר או תחליף צמחי)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פרורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
כדי להפוך את המתכון הזה ליותר נגיש, אפשר לשדרגו לבגרסה בריאה יותר:
- גרסה טבעונית: ניתן להמיר את הבשר בפירה כוסמת או חומוס.
- ללא גלוטן: השתמשו בפרורי לחם ללא גלוטן או בקמח תפו”א.
שלבי ההכנה
אז אחרי שהתלהבנו מהמרכיבים, הגיע הזמן לפעולה! נתחיל את שלב ההכנה שיביא את כל הפאזל הזה יחדיו.
- שמים את השעועית הירוקה בסיר עם מים רותחים ומתבשלים למשך כ-5 דקות.
- מסננים את השעועית ומניחים לה להתקרר.
- באותו הזמן, מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- קובעים את הבצל הקצוץ ומבשים אותו עד שהוא נהיה שקוף.
- מעבירים את השעועית הקרה, הבשר, הבצל, ביצה, פטרוזיליה, פרורי לחם, מלח ופלפל לקערה.
- מעבדים את כל המרכיבים היטב עם ידיים עד שהכל מתאחד.
- יוצרים קציצות בעובי שהכל למך נוח ולא דביקות.
- מטגנים את הקציצות בשמן החם במשך כ-5 דקות מכל צד או עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- מעבירים על מגבת לנייר לספיגה של עודף השמן.
הצעות לתוספות או שדרוגים
למתכון הזה יש אינספור אפשרויות לשדרוג, ואין דבר שמונע מכם לנסות לשדרגו. את הקציצות ניתן להגיש עם:
- רוטב יוגורט במיונז, שייתן טוויסט מעניין ומרענן למנה.
- סלט ירוק מרענן ליד, שיצור איזון טעים ובצבעים.
- עוף מתובל עם עשרות תבלינים, שיוסיף לסגנון האוכל המיוחד במנגל.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הקציצות?
ביכולתכם לשמור את הקציצות במקפיא בבקבוק אטום. כך תוכלו להציג את המנות האלה בכל זמן וליהנות מהטעמים.
מה אפשר להרגיש במנת קציצות כאלו?
הקציצות מעניקות תחושת חום, מינון גבוה של טעמים והרחקה מסטנדרטים של אוכל מהיר.
האם אפשר להכין קציצות מקדימה?
בהחלט! הקציצות יעמדו ללא בעיה לאורך כמה שעות במקרר.
מה ניתן להגיש עם קציצות שאותן הכנתם?
שילוב קלאסי יהיה אורז בסמטי או פירה תפו”א – כולם יצאו מהקופסה בטעמי השדה!
אילו תוספות יכולות להתאים לקציצות?
תוספת כמו גבינת פטה או אבוקדו מספקות שמן ואיזון מצוין.
איך אפשר לשפר את המרקם של הקציצות?
כן צריך לבדוק את התוספות שנוספות לקציצות, ולהשתדל לא להתפוס תחושה דביקה מידי.
האם אפשר לטגן את הקציצות בלי שמן?
אפשר בהחלט! ניתן לשים את הקציצות בתנור על טמפרטורה גבוהה עד שהן מקבלות צבע זהוב.
מה המשמעות שסוללים את הקציצות בשמן?
מנקודת מבט מערכית, השמן מעניק טעם נוסף ואיזון. טיגון גם מוסיף קונסיסטנטיות טובה.
למה אתם ממליצים על בצק סודכם?
הוא מהווה תורם קטן, אך משפיע על הכנה איכותית!
איך ניתן לשדרג את הטעם של הקציצות?
בידכם לשלב חריף, קימל ודברים נוספים מחוממים.
נהנינו לספר לכם על מתכון קציצות מדהים עם שעועית ירוקה. אם מתכון זה שיגע אתכם כמונו, נשמח אם תשתפו אותו עם חברים ברשתות חברתיות ותעתיקו לרשימת המתכונים שלכם!