קציצות עוף במעגל הזמן – המנה שתשנה את חוויית הבישול שלכם!
כשהשמש זורחת ומתחילה להיווצר תחושת רעב קלה, עולה השאלה – מה נבשל היום? ומה אם הייתי אומר לכם שיש מנה מדהימה, ממכרת ועד שצריך להכין אותה רק ב-10 דקות? קציצות עוף מוגשות בכל מטבח, אולם אנו כאן להציע לכם גרסה מעלפת שלא תשאיר לכם מקום לספקות. מדובר בקציצות עוף עסיסיות, רכות ונימוחות נמסות בפה. הקציצות הללו, שלוקחות בין מיטב המסורת לבין חדשנות, הן פתרון מצוין לכל מי שמחפש מנה מהירה, בריאה אך גם טעימה להפליא.
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: פשוטה
- מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי לעשות את הקציצות האגדה הזאת, אנחנו צריכים להכין את כל המרכיבים מראש, כדי שהכל ילך חלק ובלי תקלות. תאמינו לי, כשאתם מוצאים את עצמכם מכינים את הקציצות, לא תפסיקו ללקק את האצבעות!
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה גדולה
- 3 כפות פירורי לחם (אפשר גם ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תיבול נוסף: כמון, פפריקה, או כל תיבול אהוב עליכם
- שמן זית לטיגון (או טיגון קל בשמן חצי עבה)
כמובן, אתם יכולים לשדרג את הקציצות גם עם תוספות כמו קמצוץ גבינת פטה או אפילו קישוא קצוץ דק! כשמדובר בקציצות של עוף – גבול הדמיון הוא רק השמיים.
שלבי ההכנה
עכשיו עם כל הרכיבים ביד, נתחיל בתהליך הכנת הקציצות. בשנים האחרונות הפכתי למקצוען בבישול מהיר, אז אני יכול לומר בביטחון מלא – זה באמת פשוט!
- שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
- מערבבים היטב בידיים או עם כפית, עד להיווצרות תערובת אחידה.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- לוקחים כדור מהתערובת ויוצרים קציצה שטוחה.
- ומניחים את הקציצה במחבת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
- מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות ומשגעות.
- מניחים על צלחת עם מגבת נייר לספוג את השמן.
- מגישים עם סלט מרענן או עם פיתה חמה, פשוט ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים
אם אתם מעוניינים לשדרג את המנה, ישנם כמה רעיונות מגניבים שאפשר לנסות. למה לא להכין רוטב יוגורט פשוט עם שום ולימון? או אולי לספק קציצות אלו עם חצילים קלויים בתנור? כל שינוי יכול להוסיף טוויסט מדהים למנה.
שאלות ותשובות
איך לדעת אם הקציצות מוכנות?
כשהקציצות משנות צבען וזהובות, ובמרכזן כבר לא נראה חלק חי, הן מוכנות! בשום אופן אל תדלגו על בדיקת טעם – זה ההתרגשות האמיתית.
האם אפשר להכין קציצות אלו על גריל?
בהחלט! אם אתם מחפשים גרסה דלת שומן, טיגון על גריל ייתן לכם טעם ייחודי ואחלה ברור של קציצות.
אפשר להכין את התערובת מראש?
בהחלט! אפשר לשמור את התערובת במקרר למשך יום ולבשל כשמתחשק, המתכון נותר אגדי.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
כמובן! פשוט טגנו את הקציצות והניחו להן להתקרר, ואז הכניסו לשקית פלסטיק והקפיאו.
מה ניתן להגיש לצד הקציצות?
סלט ירוק, טחינה או רוטב יוגורט מסכם את החוויה במושלם. אל תשכחו פיתות טריות!
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! מדובר בקציצות דלות פחמימות ואפשר להפוך אותן לטבעוניות על ידי שימוש בעוף בסויה.
האם ניתן לשדרג עם חריף?
אם אתם חובבי חריף, הכניסו קצת צ'ילי קצוץ לתערובת והרגישו את העוצמה!
לא מצאתי פירורי לחם. אפשר לשים מה זה?
אם אורז רצוי לכם, אפשר לקצוץ אורז או שקדים קצוצים להעברת טעמים ומרקם מעניין.
למה לשלב פטרוזיליה?
פטרוזיליה לא רק מוסיפה צבע לקציצות אלא גם טעם טבעי, שמעשיר את המנה.
להוסיף גבינת פטה?
כמובן! גבינת פטה הופכת את הקציצות לרכות ואפילו מעניינות יותר במרקם.
בואו ושתפו את המתכון המופלא הזה עם החברים שלכם! אני בטוח שהם גם ישמעו עליו בכל מקום! הקציצות טובות מדי להישאר סוד! בואו ניחד לשבת לארוחת ערב الجميع!