קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש
האם יש משהו יותר ממכר מקציצות עוף חמות וריחניות, עם טעם חמצמץ של לימון כבוש, שמענגות את החיך? לא נראה לנו! כשמכינים קציצות עוף קלות לשף מול קהל, כל אחד ימצא את עצמו מתאהב מחדש בטעם הנפלא והמושלם של המנה הזו. ברגע שתתחילו להתעסק עם המצרכים, תבינו כמה שהמנה הזו פשוט אגדי. כל ביס שלכם קורס לתוך עולם של טעמים, והלימון הכבוש פשוט מרים את המנה לרמות שלא חשבתם שאפשריות! לא מדובר רק בחווית טעם, אלא גם בכיף שבלהכין! האם אתם מוכנים לצלול לתוך זה?
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המדהימות הללו, נצטרך כמה רכיבים פשוטים אך עם טעמים שיגרמו לכולנו להתעלף מחדוות טעימה. להלן המרכיבים:
- 500 גרם עוף טחון (אפשר גם לשלב עם בתחילה של בשר בקר)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2-3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס זיתים ירוקים כבושים, מגולענים וקצוצים
- 1/4 כוס לימון כבוש, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן ראשון לטיגון (שמן זית או שמן קנולה)
- 1 כפית כמון (אפשר גם תרמילים לתוספת טעם)
אם רוצים לשדרג את המתכון הזה, ניתן להוסיף 1/2 כוס צנוברים קלויים או אגוזי פקאן קצוצים, וזה בהחלט יוסיף עושר למנה!
שלבי ההכנה
הבשלנות המצליחות כבר הכריזו על זה, שלב ההכנה הוא קל אך דורש קצת תשומת לב. לאחר שנסיים, תוכלו לקחת את הקציצות הללו למסיבה או לשבת ליד שולחן עם המשפחה, ואולי תכינו כמות כפולה כדי לא לדאוג לשעות ארוכות! והנה השורות שלנו:
- מניחים בקערה את העוף הטחון, הבצל הקצוץ והשום הכתוש.
- מוסיפים את פטרוזיליה, זיתים ולימון כבוש.
- שמים פנימה את הביצה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מתבלים במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים שוב.
- אם התערובת דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד קמח עד שמתקבל מרקם גמיש ונעים לעבודה.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- לוקחים כף מהתערובת ומעצבים קציצות עגולות.
- מניחים את הקציצות למחבת ולטיגון עד שהן זהובות בכל הצדדים.
- מוציאים את הקציצות מהשמן ומניחים על ריצה עם מגבת לספיגת השמן.
- מגישים חם עם מטבל יוגורט או צ'אטני.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים דרכים לשדרג את המנה, יש כמה רעיונות שאפשר לנסות. למשל, להוסיף קמצוץ של פפריקה מתוקה או חריפה לתערובת הקציצות להענקת טעם עז יותר. תוכלו גם לשדרג עם מחית חצילים או קישואים מגורדים להענקת טעם נוסף. ואם אתם אוהבים חריף, הוספת פלפל חריף קצוץ לא תזיק!
שאלות ותשובות על המתכון
האם אפשר להכין אותם בתנור במקום לטגן?
בהחלט! ניתן להכין את הקציצות בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לחמם ל-180 מעלות ולמעוך עם מעט שמן. כ-30 דקות – עד שהן מושחמות.
מתי כדאי להשתמש בלימון כבוש?
לימון כבוש מכניס את תחושת החמיצה וגם את הקסם הים-תיכוני למעלה! הוא יכול לשדרג כל מרק, סלט או אף מנה עיקרית. אבל, אם אין לכם, אפשר להחליף בלימון טרי, רק חשבו להוריד ממליחות המנה.
האם ניתן להכין קציצות עוף קפואות?
אין בעיה! פשוט מכינים את הקציצות ומניחים במקפיא. כאשר אתם רוצים להכין, הוציאו ממקפיא ותנו להן להתאדות כמה שעות במקרר לפני בישול או חימום.
מה לעשות עם פירורי לחם?
אפשר להוסיף לפירורי לחם לתערובת והם יתנו קיבוע נוסף לקציצה. אם רוצים שיהיה פריך, תוכלו גם לקבל אותם כתוספת לקציצות לפני הטיגון, פשוט להניח אותם על השולחן לצד היישומים.
האם יש מתכון טבעוני לקציצות?
בהחלט, אפשר לשדרג עם חומוס טחון, טופו או קטניות וכמובן להוסיף גם ירקות קצוצים.
מה להגיש עם הקציצות?
מתבלים מצויינים יכולים לכלול טחינה, סלט ירקות טרי, פסטה ומותר גם לסאג' עם חלה. כולם מבשלים ביחד!
למה אני צריך להוסיף קמח?
הקמח עוזר לקציצות להתייצב במוליכות, זהו גם חומר שייבש על השפות ואין להחמיץ אותו.
האם להשרות את הזיתים לפני השימוש?
לא חובה, אך כדאי לבדוק את תכולת המלח ולעשות את ההכנות בהתאם.
מה טווח הזמן שמתאימות להן?
קציצות עוף מוכנות ישמרו במקרר כשבוע, אך עם הטרה זה קצת יותר.
האם אפשר לשתף את המתכון?
בודאי! נשמח אם תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות, תתגאו ביצירתכם!
אז אל תעצרו! תתחילו להכין קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש, וההנאה תגיע עם כל ביס. שתפו את המתכון עם חברים וברשתות החברתיות, כי הדווקא הכל מעולה פה!