קציצות עוף עם אפונה ותפוח אדמה – המתכון המושלם
ישנם רגעים בחיים שזוכרים את הטעמים של הילדות, וזה בדיוק מה שהתעורר בי כשחשבתי על מתכון הזה: קציצות עוף עם אפונה ותפוח אדמה. זה מתכון שמשלב טעמים מדהימים, איכויות של בית, וכמובן את היכולת לגרום לכל אחד להרגיש כמו שף במטבח. אז נכנסים לממלכה הקולינרית, מתאימים את הסינרים, ומתחילים להרכיב את אחד המנות הכי טובות שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להתחיל, נצטרך לאסוף את כל המרכיבים הנפלאים הללו. אל דאגה, זה לא יקח הרבה זמן, והתוצאה יהיה משהו פשוט אגדי!
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס אפונה קפואה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- ½ כוס פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כמון (אופציונלי)
- 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
- ½ כוס שמן זית
- קצת ירקות קצוצים (כמו פטרוזיליה או כוסברה) לקישוט
אמנם מדובר במתכון די קונבנציונלי, אבל לשדרוגים אפשריים יש הרבה מקום. אם תרצו, תוכלו להוסיף בתערובת הקציצות גם גבינת פטה קצוצה, או אפילו לתבל את התערובת עם כמה תבלינים שאתם אוהבים. זה משגע מה שאפשר לעשות עם המתכון הזה!
שלבי ההכנה
הכנת הקציצות לא מסובכת בכלל, והשלבים כאן הם פשוטים וקלילים. אני בטוח שתרגישו כמו שפים מקצועיים!
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהן רכים ( כ-15-20 דקות).
- בינתיים, מכינים את התערובת לקציצות: בקערה גדולה, שמים את בשר העוף הטחון, הביצה, האפונה, בצל קצוץ, שום קצוץ, פירורי לחם, מלח, כמון ופפריקה. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- לאחר שיכנו את הקציצות, עליכם לעצב מהם גופים קטנים, בגובה של כ-3 ס"מ.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מבשלים את הקציצות במחבת במשך כ-4-5 דקות בכל צד, או עד שהן מקבלות צבע שזוף ויפה.
- כשהתפוחי אדמה רכים, סוחטים מהם מים ומשפשפים אותם למחית חלקה.
- מניחים את קציצות העוף על מגש ומקשטים עם מעט ירקות קצוצים מעל.
- מועכים את תפוחי האדמה לאורחיים ומניחים צלחת מוגשת ליד הקציצות.
- הנה לכם מנה מושלמת- ומדהימה שהמכרים שלכם יתאהבו בה!
כעת, כשסיימתם את הקציצות, תוכלו לשדרג את המנה עם תוספות מעניינות. אפשר לנסות לרסק את האפונה עם מעט חמאה ולהגיש ליד. כמו כן, ניתן גם להוסיף רוטב ייחודי על בסיס יוגורט עם לימון כדי להעניק נגיעה של רעננות!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם קציצות העוף?
מומלץ להגיש עם תוספות כמו קינואה או אורז. תוספת של סלט ירקות מרענן בהחלט תשדרג את הארוחה!
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בטח שאפשר! ניתן להכין את הקציצות יום מקודם ולשמור במקרר עד לשימוש.
מה אפשר לשים במקום בשר עוף?
אפשר להחליף בבשר הודו טחון או להכין גרסה טבעונית עם קישוא וגזר מגורר.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
כאשר הקציצות מזהות צבע שזוף ויפה, והן ממש לוחיות מוחשות.
האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
כמובן! אופים על תבנית משומנת בחום של 180 מעלות במשך 25-30 דקות.
איך מחזיקים את הקציצות במקרר?
כדאי לשים בקופסה אטומה, והן יחזיקו במקרר 3-4 ימים.
יש חלופה לפירורי לחם?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א.
מה יקרה אם לא אשים ביצה?
הקציצות יכולות להתפרק – מומלץ לשים תחליף ביצה כמו פירה של בננה.
האם הקציצות מתאימות לילדים?
בהחלט! אלו קציצות חמודות וטעימות שהילדים אוהבים.
למה למלא את הקציצות באפונה?
האפונה מוסיפה מכה של טעם, מרקם ומקנים למנה צבע מיוחד.
אנו מקווים שהמתכון הזה יגרום לכם ללקק את האצבעות! הקפיצו אליו חברים, שתפו ברשתות החברתיות, ותנו לתענוג המלכה הנפלא הזה לפרוח בכל בית. השקעתם, נהניתם, ועכשיו הגיע הזמן לשתף! תהנו מהמנה ותזכרו, האוכל הוא חיבור בין אנשים!