קציצות עוף עם אפונה ותפוחי אדמה – מתכון אגדי שלא תשכחו!
כשחושבים על אוכל שיש בו חום, ניחוח של בית ועד כדי קורעי לב, קציצות עוף תמיד תופסות מקום של כבוד. מתכון פשוט אך ממכר, שמשלב בהרמוניה בין מרכיבים שונים, ונראה כאילו נוצרה במטבח של סבתא. קציצות העוף עם האפונה ותפוחי האדמה הן שילוב מושלם, שמזכיר לכולנו את הילדות, את השולחן העמוס, ואת המנות המשגעות של אמא או סבתא. מי לא אוהב קציצות? אבל כשמדובר באלו מבינינו שלא רעבים רק לפחמימות אלא מחפשים גם חלבון איכותי – כאן נכנסות לתמונה. המשיכו לקרוא ותגלו איך להכין קציצות עוף מדהימות, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת כשהיה לנו הניתי על מה לצפות, זה הזמן לגלות מהם מרכיבי הקסם שזקוקים לכך!
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 כוס אפונה קפואה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פאנקו או פירורי לחם
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר заменить את חזה העוף בחתיכות טופו מרוסק. אפשר גם לגוון באפונה ולהשתמש בזיתים ירוקים או קונקנקשן של פטריות.
שלבי ההכנה
כעת, הגענו לחלק המרגש, שבו נלמד כיצד הפלא הזה נולד! טוב, כמעט…
- בסיר קטן, מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד שהן מתרככות, כ-10 דקות.
- בעוד הסיר עובד, במחבת גדולה, קולים את הבצל עם מעט שמן זית עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום הכהה, וזמן קצר לאחר מכן, את האפונה הקפואה ומערבבים.
- כאשר תפוחי האדמה רכים, מסננים ומועכים עם מועך תפוחי אדמה עד לקבלת פירה.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים את חזה העוף הטחון עם פירה תפוחי האדמה, תערובת הבצל והאפונה, הביצה, פירורי הלחם, הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל.
- מעבירים במכשיר מעבד מזון את התערובת עד שהיא אחידה (אם רוצים קציצות עוף אווריריות יותר).
- מגרדים את הידיים כדי לגלות איך זה שאתה שולי! משרים מים קרים על ידיים את כדי להימנע מדביקות, ואז יוצרים קציצות בגודל כף יד.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן מתערבבות לאלומות ויוצאות מתוחכמות.
- מניחים את קציצות העוף המושלמות על נייר סופג לספוג עודף שמן.
שדרוגים ותוספות אפשריים
למי שאוהב לגוון, יש אפשרות להוסיף לתערובת כוסברה קצוצה או פטרוזיליה כדי להעשיר את הטעמים. אפשר לשדרג את המנה גם עם טחינה מעל, לסחוט לימון טרי, או להגיש עם סלט ירקות מרענן בצד. אפשר גם להזמין בצד רוטב חריף או שום. כיד הדמיון!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום חזה עוף?
אפשר להשתמש בטופו מרוסק, טחינה או חלבון צמחי אחר. זה עשוי להיות שינוי מרענן.
האם אפשר לשמור את הקציצות במקפיא?
בוודאי! ניתן להקפיא את הקציצות במיכל אטום למשך עד חודש.
כיצד ניתן לדעת שהקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כאשר הן פריכות וזהובות בחוץ ורכות בפנים.
האם ניתן להכין על גריל במקום טיגון?
בהחלט! קציצות משגעות ניתן להכין גם על גריל, ואם אתם רוצים חוויה בריאותית יותר, זהו פתרון יופי!
מה ניתן להוסיף לתערובת?
שואלים את עצמכם? גזר קצוץ דק, קישואים, וגם עשבי תיבול טריים נוספים כמו תימין או רוזמרין יעשו את העבודה!
האם אפשר להכין את הקציצות עם רוטב?
כמובן! תוספת של רוטב עגבניות עשויה להעביר את המנה למקום חדש לגמרי!
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
לרוב ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר במיכל אטום.
האם זה חייב להיות עם תפוחי אדמה?
כמובן שלא! תוכלו לשים קישוא או בטטה כאופציה בריאה יותר.
האם אני יכול להפוך את המתכון לבריא יותר?
בהחלט! נסו לשים פחות שמן או טגן עם שמן זית בלבד!
מה השילוב המושלם עם הקציצות?
אצל רבים, סלט ירקות פר frisch מביא את השילוב המושלם.
אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. מי לא אוהב קציצות עוף בבית? יאללה, בבקשה, הכינו ושיהיה בתיאבון!