קציצות עוף ברוטב צהוב עם בצל: הסיפור הממכר של אמא
לפעמים, כשאתם מתיישבים לארוחת ערב עם המשפחה או כאשר חברים מגיעים לביקור, הרצון להרגיש את חום הבית מתגלם במנה מנחמת. קציצות עוף ברוטב צהוב עם בצל מביאים בדיוק את התחושה הזו! זו לא סתם מנה, זו מסורת שהולכת עם רובנו עוד מן הילדות. ריח הבצל המטוגן משתלב עם התיבולים, בעוד קציצות העוף נמסות בפה ומשאירות טעם מתוק של געגועים.
אם אתם מחפשים מתכון שיפנק אתכם ויהיה מדהים בכל ביס, אתם במקום הנכון. המנה הזו אינה רק מאוד טעימה, אלא היא גם משברת שיאים בתחום קלות ההכנה. בעזרת כמה מרכיבים פשוטים תוכלו להכין ארוחת ערב מושלמת. אז בואו ונצא למסע להכנת קציצות העוף המושלמות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והכמות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כמובן שכדי להפוך את הקציצות לאגדה, נצטרך לשלב את כל הרכיבים הנכונים. הכינו את עצמכם, כי מדובר בתערובת עסקית של טעמים ומרקמים. כל רכיב תורם את חלקו ויוצר מנה על חלל:
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 1 ביצה
- מיכל קטן של שמנת מתוקה (200 מ"ל)
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית קימל טחון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- 2-3 כוסות מים או ציר עוף
- כוס קצוצה של כוסברה בשביל המלכה (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
כמובן, תמיד יש מקום לשדרוגים! אם אתם מחפשים גרסה דלת פחמימות, תוכלו להחליף את פירורי הלחם בקמח שקדים. לשוחרי הטבעונות, אפשר להשתמש בטחינת פופני – ומי צריך חלף חלב? עיברו על המתכון עם טופו מפורר מקשוח. המילים המושלמות בעבורכם הן "בריא" ו"טעים".
שלבי ההכנה
ואחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל! עכשיו נשאלת השאלה, איך מבשלים את הקציצות הדברים הכי טעימים שיש?
- קוטעים את הבצלים ומוזגים מעט שמן לסיר גדול על חום בינוני.
- מטגנים את הבצלים עד שהם שקופים וזהובים.
- בבקשה, אל תתקמצנו – תעבירו אותם עם הלשון. זה יהיה משגע!
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצלים, ביצה, פירורי לחם, כמון, קימל, מלח ופלפל שחור.
- לשים את התערובת בידיים כדי שהתבלינים ייכנסו לתוך הבשר כמו שצריך.
- מרכיבים קציצות בגודל של כדור טניס.
- מטגנים את הקציצות משתי הצדדים עד שהן משחימות (כל צד לוקח כ-5-7 דקות).
- לאחר מכן, מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים יחד עד שהתערובת מתמזגת.
- ממלאים את הסיר במים או ציר עוף כך שהקציצות יהיו צוללות בתבשיל.
- מבשלים על חום נמוך למשך 20-30 דקות מוסיפים עוד תיבול במידת הצורך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול למה שאתם יכולים להוסיף ולשדרג! ניתן להוסיף ירקות כגון גזר או קישוא לתבשיל, לסחוף לתוכו טעמים של שום או להוסיף חריף למי שאוהב את החריפות בשלב הקציצה. גם סכום של חומוס מבושל יוסיף את העשירות שלו למנה. ולא לשכוח את הכוסברה – היא שם בשביל לפאר את המנה שלכם!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי שמנת מתוקה?
יש אפשרות להחליף בשמנת חמוצה או ביוגורט עבה. זה ייתן מעט חמצמצות שיכולה להיות מדהימה.
האם המנה מתאימה לקפאה?
בהחלט! קציצות קרות תמיד זוכות להצלחה אחרי הקפאה. הקפיאו אותן בשקיות אטומות, וכשהדחף יגיע, פשוט חימום במיקרוגל!
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות זהובות בחוץ ומבושלות במרכז. אם אתם מבחינים בצלילה פנימה בעזרת מספריים, זה סימן לזה.
אני אוהב מתוק, אפשר לשים סוכר ברוטב?
בהחלט! סוכר ייתן איזון לטעמים וישדרג את המנה – מלוח ומתוק זו דרך מלחמת הגלוטן הנכונה!
האם אפשר להכין את הקציצות עם בשר טחון מסוג אחר?
בהחלט! בשר הודו או אפילו בקר יכולים להשתלב במנה. בבית שלי, עושים זאת לפעמים בשילובים שונים ולא הבנו את זה עד שניסינו.
מה להגיש לצד קציצות עוף?
עבורנו, אורז לבן הוא הבחירה המושלמת, אך אתם יכולים גם להכין פירה או סלט מרענן.
איך נכון לשמור על קציצות שנותרו?
אחסנו את הקציצות במקרר בקופסה אטומה. הטעם שלהם יתמזג ויתפשט לכל אורך החיים!
לא הבנתי את השלב של שלב הכנת הסמכה, מה צריך להוסיף?
אתם יכולים כמובן לשדרגו עם תוספת של חלב קוקוס לטעם אגדי – יתחיל מגניב אבל יהיה מאוד טעים!
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
אפשר לשמור את הקציצות עד 4 ימים, אבל אני ממליץ לשחזר כמה שיותר מהר – הן הכי טובות כשאתם לא ממתינים!
האם ניתן להכין את המנה באינקובטור?
מאוד מעניין לעצב את המנה באינקובטור! זה יכול להיות רעיון עליון –
אז עכשיו, כשאתם עם המתכון המושלם הזה בידיים, אתם יכולים להרגיש חופשיים לספר לחברים שלכם. שתפו, הכינו, והרגישו את הטעם המדהים של קציצות העוף ברוטב צהוב עם בצל! אתם לא תצטערו!