קציצות עוף ברוטב עם תפוחי אדמה – מתכון אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
האם ישנה מנה יותר משגעת מהקציצות הללו? קציצות עוף ברוטב עם תפוחי אדמה הן כמו נשיקה של סבתא, חלבית ונפלאה, שנמסות בפה וממלאות את הבית בניחוחות מבשלים! המנה הזו היא סימן ההיכר של שבת בצלחת ובשולחן המשפחתי, וכשכל אחד מתיישב, שומעים את הרעשים של הליקוק פרוסות הלחם, שאפשר להרטיב ברוטב הנפלא. לוקחים לתשומת הלב את כל העונג והאהבה שיש במנה הזו, והקציצות פוגשות את הקרמיות של הרוטב שמביא לכל Bite תמצית של “ככה זה עושה לי טוב”.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי לנצח במנה הזו, אנחנו נשתמש בכמה רכיבים בסיסיים אבל יעילים, שיהפכו את הקציצות למדהימות, ממכרות ואפילו בריאות! כדאי לשים לב שאת תפוחי האדמה נבחרים בחוכמה, כי הם אלו שמוסיפים את הטוויסט הנפלא.
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 ביצה
- 3 כפות קמח מצה (או קמח לפסח)
- 1/2 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1 קופסה (400 גרם) רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אורגנו (אופציונלי)
המרכיבים הללו יכולים להיכנס בקלות לגרסה טבעונית על ידי החלפת חזה העוף בתחליף עוף מבוסס תפו”ח או אף בסויה עם תוספות חרוצות כמו קימצ’י – על מנת לייצר ומרקמים שונים שיגרמו לכולם לשאול “איך עשיתם את זה?”
שלבי ההכנה
כעת נעבור לתהליך הכנת הקציצות – בעצם מדובר בסוג של חגיגה בישול מעורבת שלא תשכחו זמן רב. היגיון פשוט, ככה זה מקסים! נתחיל במלאכת היד והלב.
- מניחים את עוף המולקע בקערה גדולה יחד עם הבצל הקצוץ, פטרוזיליה, ביצה, קמח מצה, כמון, מלח ופלפל וערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מכינים קציצות בגודל כף, מגלגלים אותן בידיים ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות מכל צד למשך 3-4 דקות, עד שהן מזהיבות ומעט מתקשות.
- מעבירים את הקציצות לצלחת ומניחים בצד.
- בסיר שבו טיגנו את הקציצות, מוסיפים את השום המטוגן ומבשלים למשך דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מים, סוכר והפפריקה. מערבבים היטב.
- מוסיפים את תפוחי האדמה לחוויית הבישול ומאפשרים להכל להתבשל עם מכסה למשך 10-15 דקות.
- כשהתפוחי אדמה רכים, מניחים את הקציצות בתוך הרוטב, מכסים ומבשלים למשך 30-40 דקות נוספות על חום נמוך.
- במהלך הבישול, מוודאים שהרוטב לא מתייבש. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
- מגישים עם לחם טרי או אורז לבן – תתכוננו לשמוע את צליל הלסינים!
תוספות ושדרוגים
אז מה עוד אפשר להוסיף למנה המדהימה הזאת כדי לקחת אותה למקומות חדשים? אם בא לכם לצאת מהמסגרת של קציצות עוף פשוטות, אפשר לנסות להוסיף:
- מעט צ’ילי קצוץ, לאהבה חריפה
- מיץ מלימון, שיביא חמצמצות נהדרת
- יין אדום – והופ, נוספה נגיעה של יהודית אקזוטית
- שום קלוי לאהבה יותר סלסה וטעימה!
- לגרסה מבושלת עם טעמים של תפוחי עץ או אגסים
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום בצל בקציצות?
מצוין, אפשר לשים שאלוט או אפילו שום אם אתם אוהבים את הטעם החזק יותר. יש גם אפשרות לשים פרוסות קטנות של גזר לקצת מתיקות.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! יש לעטוף את הקציצות היטב בניילון, שימור הטריות מבטיח שהן יחזרו בדיוק כמו שהיו כאשר תחממו אותן.
איך רוצים את הרוטב בעצם?
אם אתם מעדיפים רוטב סמיך יותר, בסיום הבישול אפשר להוסיף קצת קמח מעורבב במים ולתת עוד כמה דקות בישול לשדרוג!
האם מתכון זה מתאים לילדים?
כמובן! מתכון קל ואפשר גם להוריד את כמות התיבול שילדים עוד לא שמו לב להם.
איך אפשר להגיש את הקציצות?
הקציצות נפלאות וזוכות להכרה על מצע אורז, פירה, ולחם טרי.
האם זה בריא?
על מנת שהוא יהיה בריא ומכיל פחות פחמימות, אפשר לשים יותר קציצות עם פחות פחמימות, כמו קינואה במקום לחמים מעל או פירה בריאותי.
מה הטריק לדעתך להצלחת הקציצות?
הכי חשוב זה לערבב את הכל עד שיתמזגו ולא לפספס את הבישול הנכון, לא להתחיל לתפוס טרחה!
איך אני יכול לשדרג את המנה עם תבלינים נוספים?
ובכן, אפשר לשים טימין, רוזמרין או ג׳ינג’ר לקצת חריפות מזרחית.
מה ההמלצה שלך על שילוב עם סלטים?
סלט ירקות טרי עם שמן זית, בצל וחרדל יהפוך את המנה למושלמת!
באיזה ימים המנה הזו הכי נכונה להכנה?
שבת נהדרת, כי כולם מצפים בקוצר רוח לרגע הפתיחה. אפשר גם לסיים את העניינים לחג.
אז אתם מוכנים להכין את הקציצות הללו שהן מגניבות, בריאות וגם כיף מאכלים לכל המשפחה? שתפו את המתכון עם כל החברים ותנו להם להתנסות בחוויה המדהימה הזו!