קציצות עוף ברוטב ללא טיגון – המנה המושלמת למפגש משפחתי
אף אחד לא אמר שזה קל להיות בחסד של המנגלים, מכיוון שכשמדובר במנה עיקרית, קציצות עוף ברוטב יכולות להיות הכוכב הבלתי מעורער של כל ארוחה משפחתית! זה הזמן להפסיק לטגן את הקציצות במלא שמן, ולהתענג על מתכון *מדהים*, *ממכר* ושווה במיוחד, שיתן ליהנות מהמנה האהובה עלינו בצורה בריאה וטעימה. מההכנה הפשוטה שלה ועד הרוטב הסוחף ששוזר את כל הטעמים יחד, מדובר במתכון *מעלף* שיחשוף אתכם לעונג בלתי נגמר בכל ביס! אז מתכוננים? יאללה, בואו ניכנס למטבח.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
קודם כל, נעשה סדר ברשימת הרכיבים שצריך כדי ליצור את המנה *המדהימה* הזו. נדרשות מעט רכיבים פשוטים, אבל הטריק טמון בשילוב שלהם!
- 500 גרם עוף טחון
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית קימל
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 1 כפית סוכר
- חצי כפית כמון
- 1 כף שמן זית
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמוצרים מורכבים, הבה נצלול לתוך עולם ההכנה!
- נחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא מתרכך.
- נוסיף את השום ונבשל לעוד דקה.
- בקערה גדולה, נערבב את העוף הטחון, הבצל והשום המטוגנים, הביצה, פטרוזיליה, כמון, קימל, מלח ופלפל.
- נוסיף את פירורי הלחם, ונערבב הכל היטב עד שהתערובת אחידה.
- ניצור קציצות בגודל כף יד.
- נניח את הקציצות על נייר אפייה.
- באותה מחבת, נוסיף רסק עגבניות, מים, סוכר וכמון ונטגן עד שהרוטב מוגן קצת.
- נסדר את הקציצות ברוטב, ונבשל על חום נמוך במשך 20 דקות.
- נגיש עם אורז, פירה או סלט רענן.
מרכיבים חלופיים
על מנת להתאים את המתכון לכל אחד, אתם יכולים לשקול את האפשרויות המדהימות הבאות:
- עוף טחון אפשר להחליף בטופו או עדשים קצוצות עבור גרסה טבעונית.
- כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן, ניתן להשתמש בפירורי לחם נטולי גלוטן.
- אם אתם אוהבים את התיבול החריף, הוסיפו גם קצת חריף לקציצות ואפילו ברוטב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אני לא יודע אם ידעתם את זה, אבל קציצות עוף הן בסיס מצוין לשדרוגים! לכל אחד יש את הטאץ' הייחודי שלו, והאפשרויות הן אינסופיות.
- מומלץ להוסיף גבינת פטה קצוצה לתערובת הקציצות למגע מלוח.
- לבשל ירקות כמו זוקיני או קישוא ברוטב כדי להוסיף צבע וטעם למנה.
- למעדיפי הספייס – טפחו על כף של פפריקה או כמון לקציצות להעצמת הטעמים.
- אפשר לשדרג את המנה עם יוגורט עיזים ונענע מעל – זה משגע!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור את הקציצות לאחר הבישול?
אחרי שהכנתם את הקציצות, תשמרו אותן בכלי אטום במקרר למשך 3-4 ימים. אם תרצו להקפיא אותן, תוכלו לשים בשקיות מזון ולשמור במקפיא עד לתשעה חודשים.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הקציצות ולשמור אותן במקרר עד יום למחרת. זה חוסך זמן ומאפשר גם למערכות הטעמים להתפתח.
האם ניתן לשנות את הבשר לקציצות?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בקלות בבשר טחון אחר כמו הודו או בקר. כל בשר יתן טעם שונה, אבל עדיין יהיו לכם קציצות רכות ומספקות.
האם ניתן להשתמש ברוטב אחר?
כן! אתם יכולים לגוון עם רוטב פסטו או רוטב חמאת בוטנים, אם יש לכם את האומץ.
מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
תשקלו להגיש עם ירקות קלויים, פירה, או אפילו פסטה. זה יכול להיות *טעים* מאוד!
האם אני יכול להשתמש בעוף ממולא במקום טחון?
נכון! זה יכול להוסיף טעמים חדשים, ונותן לכם אפשרות לשדרוג נהדר!
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! ביתרונות על פני המתכונים הקלאסיים, הנמכרים במסעדות, הוא בלא טיגון וכמות שמן מועטה.
איך אני ידוע אם הקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כשבהן מבחינים בצבע הזהוב היפה בהן, והן מבחינות עם ותוך בישול 20 דקות.
האם ניתן לטעום את הקציצות לפני הבישול?
מומלץ להימנע. הכלל הוא לא לנסות את הבשר החי ישירות.
באיזה תנאים אני יכול להכין רוטב ללא עגבניות?
כדי להזרים לגמרי, שימו שמן זית, טחנה עם חומץ בלסמי, שום קצוץ ועשבי תיבול, זה פרח טעים!
והנה, סיימתם להכין את הקציצות האגדיות האלה, שהתבררו ככה *מושלמות*! אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם האנשים האהובים עליכם, ולראות כל ביס ועונג אצלכם במטבח!