קציצות עוף ברוטב חמוץ מתוק – חגיגה של טעמים!
בין כל המתכונים שיש לנו בארסנל, קציצות עוף ברוטב חמוץ מתוק הן מהן שאי אפשר לעמוד בפניהן. מדובר במנה שמשלבת את כל מה שאנחנו אוהבים: תיבול עדין, חום משפחתי ורוטב שהופך כל ביס למשהו מדהים. נכון, יש את המתכון הקלאסי של אמא, אבל הנה גרסה שמשדרגת את הקלאסיקה ומוסיפה נופך מודרני, מעניין ואפילו קצת "משוגע". מדהים איך קציצות יכולות להיות גם פשוטות, גם עשירות בטעמים, וגם מצב רוח טוב לצלחות שלנו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נצלול לתוך רשימת המרכיבים. קפיצה לתוך המקרר ומעשית מרשימה שתשמח כל רווק או רווקה, ולו רק בגלל האופציה של "הכל במקביל". רגע, נלחץ על כפתור ה"אני רוצה!" לפני הכל. היכונו! קציצות העוף הרותחות באות!
- 500 גרם בשר עוף טחון (עוף קלאסי או קציצות שוק עוף)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום מעוכות
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית לטיגון
- הרוטב:
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס חומץ (חומץ אורז מצוין כאן)
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית ושום כתוש
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר (לא חובה, אבל משגע!)
- שומשום לקישוט
אפשרויות חלופיות
למי שמעדיף גרסה טבעונית, ניתן להכין קציצות מחלבון סויה או גרם (קטניות) מטוגנות בשמן זית. מדובר באופציה בריאה ודל פחמימיות, והטעם עדין ואגדי לא פחות! אם אתם סובלים מאלרגיות לגלוטן, הרי שפירורי הלחם יכולים להוחלף בפירורי לחם ללא גלוטן. נכון, זה כבר לא אוכל של סבתא, אבל גם כאן אפשר ללכת על העונג!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח, להעביר את המוזיקה בווליום גבוה, ולדאוג שהריחות שישגעו את השכנים יתחילו להיעשות. הנה כיצד להכין את הקציצות ברוטב חמוץ מתוק:
- מניחים בקערה את בשר העוף הטחון, הבצל הקצוץ, השום, הביצה ופירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל.
- לשים את התערובת בידיים (או עם כף, אבל זה לא משתווה), עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את כל הרוטב לקצת מים בסיר ונביא לרתיחה על להבה בינונית.
- בעזרת כף, יוצרים קציצות בגודל אחיד ומניחים בסיר עם הרוטב הרותח.
- מבשלים 20-30 דקות, עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מצטמצם ומסמיך.
- מגישים עם שומשום מעל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
והאמת? קציצות העוף עם רוטב חמוץ מתוק כל כך טובות שהן יכולות לעמוד לבד, אבל אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם או את בני המשפחה, כדאי לשדרג בכמה אפשרויות:
- לקשט עם בצל ירוק קצוץ למראה רענן.
- להוסיף לתערובת קציצות פטריות קצוצות למי שאוהב טעמים איינים.
- ליצור סלט צד אטרקטיבי של חסה וגזר מרענן עם רוטב סויה.
- להגיש עם אורז או נודלס כדי להוסיף פחמימות בשדרוג צבעוני.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי בשר עוף טחון?
במקום בשר עוף אפשר להשתמש בבשר הודו טחון, או אף לקצוץ במו ידיכם נתח עוף בשר מוחזק. אם אתם בעניין של אוכל צמחוני, אפשר להכין קציצות מחלבון סויה מטוגן!
האם אפשר להכין את הרוטב מראש?
בטח, את הרוטב אפשר גם להכין מראש ולשמור במקרר, כך שבבואך לבשל בקלות תוכל להוסיף קציצות לסיר מוכן עם רוטב מוכן.
איך לדעת שהקציצות מוכנות?
כי אין כמו ירקרק ושקוף שאפשר לראות אותם, ואם משהים קצה קציצה במים חמים היא לא מתמוססת, זה סימן ברור שהן מוכנות לאכול!
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט. ניתן להקפיא קציצות בלתי מבושלות או ישירות מסוטות מהסיר שהן קרות. פשוט עטפו בשקית אטומה והקפיאו.
מה עשו עם הקציצות שאינן נמכרות במרק?
לא באמת כואב הלב כשיש אופציה של עשייה: אפשר לאדות אותן במשך כמה דקות נוספות עם רוטב שומשום כמו מנגולר!
האם אפשר להוסיף עוד ירקות לרוטב?
בהחלט! פטריות, גזר קצוץ, או אפילו ברוקולי יתאימו בול למנה הזו וישדרגו אותה בטעמים נוספים.
מה מקרא לדבר על טעימות מיוחדות?
אפשר לנסות בהן קימצ'י או טחינה, והחמוץ כאן יהפוך אותם למשגעים!
האם משתמשים בטווס?
מומלץ להוסיף לחביבת טווס מתוק לקציצות לתת טעם יותר מעניין ועשיר!
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
בקרירות אפשר לשמור ימים ספורים ואפילו עד שבוע.
האם אוכל לנסות את המתכון עם בשר בקר?
בוודאי! עליך לזכור שהטעם שונה, אבל עדיין יקפוץ לשפתיים במהלך הארוחה!
אז עכשיו כשהתלהבתם ממנה מעוררת ההשראה, אם לא ניסיתם, אעשה את השירות לספונטניות שלכם. שתפו את המתכון הזה והעבירו אותו ברשתות החברתיות, כדי שגם חבריכם ייהנו מחוויית בישול מדהימה!