קציצות עוף ברוטב אדום עם אפונה – מתכון אגדי!
אין כמו לשבת לארוחת שישי עם קציצות עוף מדהימות, ברוטב אדום, כשהאפונה מתפרצת על הצלחת. הרוטב החם והטעים מחבק את הקציצות בצורה שמסבירה למה כולנו מכורים למתכון הזה. קציצות עוף הן למעשה אחד מהמאכלים הכי טעימים שיש. כל ביס מקנה הרגשה של ביתיות, נוחות ואפילו קצת נוסטלגיה. אם אתם חושבים על איך להביא את התחושה הזו לנימודים שלכם, אתם במקום הנכון! כמה נפלא שזה ארוחה שכל המשפחה אוהבת, ואם יש לכם ילדים – תכינו אותם לשחק את המשחק "האם תצליחו לא ללקק את האצבעות?".
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
אז בואו נדבר קצת על קציצות עוף. כשמתכוננים להכין קציצות כאלה, יש לחשוב גם על התיבול. מתכון קלאסי יש בו שמן זית, פטרוזיליה, שום ובצל, אבל אתם יכולים לשדרגו אותו как שאתם רוצים. יצירתיות היא המפתח! מהנסיון שלי, אל תתביישו להוסיף תבלינים שלא חשבתם עליהם, זה יכול לשדרג את המנה ברמות.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 3/4 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי טעם
- 1/2 קופסת רסק עגבניות (כ-200 גרם)
- 1/1 כוס מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 כפית סוכר (למתק תהליכים)
- תיבול נוסף: כמון או פפריקה (לגיוון היפי)
רגע, יש לכם טבעונים בחברה? רוצים להכין גרסה ללא גלוטן? תמירו את החזה עוף בטופו טחון או היטיבו את המתכון עם קמח שקדים במקום פירורי לחם. זה מדהים!
שלבי ההכנה
הנה עד כמה פשוט להכין את הקציצות האגדי האלה. אל תדאגו, זה לא מסובך!
1. קחו את החזה עוף וערבבו אותו עם הבצל הקצוץ, השום, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל.
2. ערבבו הכל היטב עד שהתערובת תהיה אחידה והכל יתמזג בצורה מושלמת.
3. ממלאים סיר בשמן זית מחממים על להבה בינונית.
4. מתחילים ליצור קציצות בידיים ומניחים בסיר.
5. משחימים את הקציצות מכמה צדדים (כ-8-10 דקות) עד שהן נראות מושלם.
6. מכניסים את רסק העגבניות והמים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
7. מבשלים על להבה נמוכה למשך 20-25 דקות עד שהרוטב דביק ועשיר בצבעים אך כולו מבעבע מסביב.
8. בסוף, הוסיפו את האפונה והמשיכו לבשל עוד 5 דקות.
9. תנו לקציצות לנוח 5 דקות ולנפנף את הריחות המדהימים שתפסתם בחדר.
10. התענגו על הקציצות עם מנת אורז או פירה.
אחרי כל השלבים הללו, תכניסו את הפרשנות האישית שלכם ותוספות יעודיות. יש כאלה האוהבים לפזר פרמזן מעל או לקשט בכמה פרוסות רוטב פסטו מעל כל קציצה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
מהנסיון שלי, תוכלו לשדרג את הקציצות האגדי אלו בכמה דרכים:
- כמובן תוספת חצילים מטוגנים, שניים בשביל הדמיון.
- פטריות מוקפצות לאותם שיש להם משיכה לפטריות.
- סלט ירקות מקרר במיוחד שמתשים עם הקציצות והבישול החם.
- לגרסה חורפית – הוסיפו קטניות כמו חומוס או שעועית.
שאלות ותשובות
איך מתכון זה מתמודד עם ילדים בררנים?
בהצלחה! כשהאוכל נראה כחול, זה יכול להיות תמריץ! קציצות עוף ברוטב אדום עם אפונה הן מאכל צבעוני ומושך שמקל על הילדים לנסות. הוספת תיבול עדין יכול להפוך את הארוחה למושלמת!
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
כמובן! אתם יכולים להכין את הקציצות ולשמור עליהם במקרר. פשוט חכו לבישול עד שאתם מוכנים לאכול. מרגע הבישול, ניתן להקפיא אותן במשך זמן ארוך.
האם יש תחליפים לרוטב אדום?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש ברוטב צהוב או ירוק, אך הרוטב האדום נותן את הטעמים הכמוסיים שרובנו אוהבים.
איזה דגנים משדרגים את הארוחה?
אורז הוא הבחירה הקלאסית, אבל פירה גם מגיע באהבה. תרשו לעצמכם ליהנות מחוויה שעושה ישועה עם בולונז תוצרת בית.
איך להרתיח את האפונה?
זה פשוט! פשוט הוסיפו מים רותחים עם רצון במהלך שלב הבישול של קציצות, בתוך שלב 7.
אפשר להוסיף תיבול חריף?
כמובן! תיבול חריף ממלא את האווירה. אפשר להוסיף עם נקניקיות חריפות או עם סאו למי שאוהב חריף, זה משגע!
אפשר להכין קציצות עם דג במקום עוף?
בהחלט! קציצות עם דג כמו סלמון יוצאות מדהימות וזה מתכון בריא במיוחד.
כיצד ניתן להוסיף ירקות לקציצות?
תוכלו לערבב גזר מרוסק או קישואים וזה ייתן טוויסט מרהיב!
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
סביר להניח שעד 3 ימים. אם אתם מוצאים את עצמכם קציצות בחודשיים, דאגו להקפיא.
איך לאפס את הקציצות ממני?
הטיפ שלי הוא להשאיר את הקציצות לשלוש שעות בחוץ על מנת לנשום. רק כך מחזיקים את כל הטעמים המדהימים!
אל תהססו לשתף את המתכון והרגישו חופשיים לספר לחברים שלכם על חוויות הכנת קציצות העוף המהממות האלה. בתיאבון!