קציצות כרובית עם בשר טחון – מתכון מדהים שלא תוכלו להפסיק לאכול!
כשמדובר באוכל ביתי מפנק, קשה להתנגד למתכון שיעניק לנו טעם של בית וסגנון מיוחד. היום נלמד כיצד להכין קציצות כרובית עם בשר טחון, מתכון אגדי שמשלב טעמים שונים ויוצר מנה ממכרת שלא תשאיר אף אחד אדיש. תנו לי לספר לכםשהקציצות הללו לא רק שהן טובות, הן גם מהוות פתרון נהדר לארוחת ערב מהירה, בכל עת שתרצו. השילוב של הכרובית, הבשר הטחון והתבלינים יוצרים חגיגה אמיתית על הצלחת – ואפילו על השולחן! אז בואו נגלה את סודות ההכנה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קלה עד בינונית
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נצעד יחד לעבר רכיבים, שהופכים את המתכון הזה למושלם. אתם תהיו מופתעים לגלות כמה המצרכים פשוטים וזמינים, ועל כך תודו לי בהמשך.
- 1 כרובית בינונית (בערך 1 ק"ג)
- 500 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש בבשר בקר, ועוף או טורקיה)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר להמיר בגרסה ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- שמן זית לטיגון
- קצת קצח או סומסום לקישוט (אופציונלי)
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים לרענן את המתכון, תוכלו להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או נענע קצוצה, שיביאו זרם של טריות ויעשירו את הטעם. חובבי החריף יכולים להוסיף פיפריקה חריפה או פלפל חריף קצוץ. ואם אתם במקרה אוהבים גבינות, למה לא לנסות להוסיף גבינת פטה או מוצרלה מגורדת לתוך התערובת?
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להכנס אל תוך הליך ההכנה המעורר. הקציצות האלה עשויות להיות תוכן להנאה מתמשכת, ולכן כדאי להקדיש לכך את זמנכם. קחו צעד צעד בעבודה!
- מבשלים את הכרובית במים רותחים למשך כ-10 דקות עד שהיא רכה.
- מסננים את הכרובית וממיטים אותה במעבד מזון או שחותכים אותה עם מזלג עד שהופכת למחית חלקה.
- במחבת חמה עם שמן זית, מטגנים את הבצל והשום במשך כ-5 דקות עד שהבצל שקוף.
- בקערה גדולה, מערבבים את הכרובית המרוסקת, הבשר הטחון, הבצל והשום המטוגנים, הביצים, פירורי הלחם, תבלינים ומלח.
- מעבירים את התערובת למקרר למשך 15 דקות כדי שהקציצות יתייצבו.
- מצהירים את הידיים במעט שמן ומעצבים קציצות בגודל כף יד.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים, כ-5-7 דקות מכל צד.
- מעבירים את הקציצות לצלחת עם נייר סופג כדי להיפטר מהשמן העודף.
- מגישים חם, עם טחינה ו/או סלט כרוב מרענן בצד.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית?
בהחלט! במקום בשר טחון ניתן להשתמש בטופו או עדשים מבושלות. תשתדלו לשמור על מרקם עם הוספת קמח חומוס להגברת היכולת להחזיק את הקציצה.
מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
אני ממליץ על סלט פומלה מרענן או אורז עם ירקות. תוספת שמפיצה צבע וטעמים תהפוך את המנה להרבה יותר מושלמת!
אפשר לשמור את הקציצות למועד מאוחר יותר?
בוודאי! ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים או להקפיא ולהשתמש לאחר מכן. פשוט מחממים על מחבת והן יהיו כאילו זה עתה עשינו אותן!
האם הקציצות נשארות רכות גם לאחר טיגון?
בהחלט! אחת מהסיבות שאני אוהב את המתכון הזה עד כדי כך היא שהתוצאה היא קציצות נימוחות עם קרום פריך וחיצוני.
האם ניתן להכין את המתכון בא oven?
בהחלט! אם אתם מעדיפים לא לטגן, אפו את הקציצות בתנור על 200 מעלות ל-20-25 דקות. שימו לב להפוך אותן באמצע כדי שיתבשלו באופן אחיד.
מעבר לרוטב טחינה, יש רעיונות נוספים?
תוכלו לנסות עם רוטב עגבניות או רוטב יוגורט עם עשבי תיבול. זה יוסיף עוד שכבת טעם ויוצרים שילוב חדשני.
למה כדאי לי להכין את המתכון הזה?
הקציצות האלה שכבר הוכיחו את עצמן בבית שלי מזכירות לי את אוכל של סבתא שלי. כל ביס הוא טיול ברחוב שמשי, עם ריחות טעמים שמעוררים געגועים.
מה יכול לפגום במתכון הזה?
לא להתבל יתר על המידה! תבלו במתקות – תמיד אפשר להוסיף, אבל קשה להוציא. משם זה כבר כללי בטיחות באוכל.
האם אפשר להכין קציצות מקרובית קפוא או מייבשת?
לא מומלץ. כרובית טרייה תספק את הטעמים והמרקם הטובים ביותר שתוכלו לצפות להם.
מה אם אין לי מספיק זמן להכנות?
תכינו את כל שלב ההכנה כקציצות ולאחר מכן קפצו מירה עליהם. גם אחרי טיגון אפשר לקפוא ולהתמחות במועד מאוחר יותר!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! אז קדימה, שימו את הסינר, ותתחילו לבשל!