הקציצות המדהימות של טונה – מהירות , טעמים ומעלף!
תארו לעצמכם את השילוב המושלם בין טעמים עשירים, כראוי למנת קציצות טונה שיגרום לכם ללקק את האצבעות. בעודכם מבשלים במטבח, אתם שומעים את קולות הים, את הרוחות הנושבות והמפגש הבא שלכם עם קציצות טונה מטריפות שמתמזגות בצורה מושלמת עם פצפוצי הלחם. מתכון זה הוא תשובה לכל שאלה כשתחפשו ארוחת ערב מהירה, קלה ובריאה – בזכות טונה שהיא למעשה דג אגדתי, עשיר בחלבון ובריאות.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת הקושי: קלה. למספר אנשים: 4 מנות.
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4
אז מה הופך את הקציצות הללו לכאלה שכדאי לכם לנסות? הם מוגשות עם מגוון של סלטים פריכים, טחינות עשירות, או אפילו בלחם פיתה חם, והן פשוט מדהימות. למה? כי טונה גבוהה באומגה 3 ובריאה לא פחות מדלה פחמימות. אז אתם מוכנים? בואו נצלול לתוך המתכון!
הרכיבים הדרושים
- 2 קופסאות טונה במים, מנותקת מנוזלים
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פירורי לחם (או קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 בצל קטן קצוץ דק
- 1/4 כוס גבינת פטה (לגרסה צמחונית, אפשר לשים גבינת מוצרלה)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- שמן זית לטיגון
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל החומרים הנדרשים, מוכנים להתחיל? בואו נלך על זה!
- יש לשים את הטונה, הבצל, ביצה, פטרוזיליה, גבינת פטה, מלח, כמון ופפריקה בקערה גדולה.
- יש לערבב היטב את כל החומרים עד שהתערובת מתאחדת – זה מרגיש מהנה, אל תקצרו בעבודת הזמן כאן!
- לאחר מכן, מוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה עד שהתערובת מתייצבת – אמנם קשוחה, אך לא יבשה.
- חימום שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מכינים קציצות קטנות בעזרת הידיים ומניחים בזהירות במחבת.
- מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד או עד שהן משחימות. זה הזמן שבו הבית שלכם יתמלא בריחות שישגעו אתכם!
- לאחר שהקציצות זהובות ונראות במצב מושלם, יש להעביר אותן לנייר סופג.
- מניחים כמה דקות להתקרר ומגישים עם סלט ירקות מרענן או רוטב טחינה.
אפשרויות נוספות ומרכיבים חלופיים
אם בא לכם לגוון, השתמשו באפונה במקום בגבינת פטה לגרסה טבעונית. או אפילו הוסיפו לקציצות קצת חומוס מבושל כדי להעשיר את הטעם והערך התזונתי. עוד טוויסט אפשרי הוא הוספת קוביות קטנות של קישואים או גזר – מה שיהפוך את הקציצות שלכם לאגדי מבחינת טעמים ועשיר מאוד בוויטמינים!
שדרוגים ותוספות
כפי שהזכרנו קודם, אפשר לשדרג את המנה הזו בכמה דרכים. אם בא לכם לשדרג את הפירות והירקות, נסו להגיש לצד סלט כרובית, או אפילו קישואים קלויים עם טחינה. גם טחינה עם לימון או סויה מושלמת כאן!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקציצות בלי טונה?
אפשר בהחלט! תוכלו להחליף את הטונה בחומרים נוספים כמו חומוס או ירקות קצוצים לצמחונים או טבעונים.
איך ניתן לשמור את הקציצות לאחר הבישול?
הקציצות מושלמות גם כשלא חם. אם נשארו קציצות, ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים.
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להרכיב את התערובת ולהשאיר במקרר מספר שעות, ולאחר מכן לטגן בהמשך.
מה לעשות אם התערובת רטובה מדי?
עליכם להוסיף עוד פירורי לחם עד שהתערובת תהיה יציבה.
אילו רטבים מומלץ לשרת עם הקציצות?
טחינה, יוגורט עם שום, או סלט ירקות טרי – כל אחת מהן מהווה תוספת מצוינת!
מהי הדרך הכי קלה לחמם את הקציצות לאחר שהן התקררו?
המיקרוגל או טיגון קל שוב במחבת עם מעט שמן יעשו את העבודה!
האם ניתן לקפוא את הקציצות?
בהחלט! אחרי שהן התקררו, אפשר להקפיא בכלי סגור למשך עד חודש.
אפשר להשתמש בפירורי לחם שלא מכילות גלוטן?
כן, שימוש בפירורי לחם מדגנים ללא גלוטן הוא פתרון מצוין.
מה האלטרנטיבה הבריאה ביותר לשמן זית?
שמן קוקוס יכול להיות פתרון טוב אם רוצים טעם שונה ובריא.
איך אפשר להוסיף קצת חריפות לקציצות?
פילפל חריף קצוץ או צ'ילי יוכלו להוסיף בדיוק את הניצוץ שחיפשתם!
נהנינו לחלוק את המתכון המדהים הזה! אל תשכחו לשתף עם חברים ומכרים שזקוקים למנה מהירה, קלה ובריאה. כל אחד הרי רוצה לטעום מהקציצות הממכרות הללו!