קציצות בשר על האש כמעט ברמה של חיים כהן
איזה ריח משגע עולה מהגריל כשמתאספים סביבו החברים והמשפחה. הניחוחות של קציצות בשר על האש פשוט ממגנטים ומייצרים געגוע להיסטוריה של ארוחות משפחתיות בלתי נשכחות. הרגעים האלו, שבהם האוכל טוב, החיוכים רחבים והלב מתמלא בשמחה. היום נלמד להכין קציצות בשר ברמה גבוהה, כאלה שמגיעות לרמות של השפים המפורסמים – חיים כהן, תתכוננו לעונג מיוחד ואל תשכחו להחזיק את המזלגות חזק! השילוב של בשר עסיסי, תיבול מושלם עם תוספות מרעננות – זה מה שעושה את הקציצות הללו לאגדה.
זמן הכנת המתכון ורמות קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שאנחנו קופצים למקוטע ומתחילים לערבב, נביט על רכיבי המתכון שלנו – כל אחד מהם מדהים והם מתאגדים יחד ליצירה כזו שמגרה את החיך.
- 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת של בקר ועגל)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פטה (בולגרית או מוצרלה ברוטב) מפוררת
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות פולקע (או פירורי לחם)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית בשפע לטיגון
לגרסה טבעונית אפשר להמיר את הבשר בחלבון סויה טחון או כאן תוסיפו קישואים מרוסקים ואורז פרסי – זה יהיה אגדי. שימו לב שהפטה כאן מוסיפה עסיסיות ואפשר רק לוותר עליה אם ממש רוצים, אבל אני לא ממליץ על זה!
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו נכנסים לשלב הפעלת כישורי המטבח שלנו! כמו כן, חשוב לשמור על סדר וניקיון במטבח, כי זה רק יעזור לכם להתרכז בטעמים האדירים שאתם הולכים לייצר.
- מניחים את הבשר בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, שום, ביצה, פטה, פטרוזיליה, פולקע ותבלינים.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שהתערובת אחידה.
- כשהתערובת מוכנה, לוקחים בידיים לחות ומקבלים כדורים בגודל של כדור טניס, מכינים את הקציצות בזהירות.
- מחממים מחבת על חום בינוני עם שמן זית, ואז מניחים את הקציצות בזהירות.
- מטגנים כל צד כ-5-7 דקות עד שהקציצות משחימות ומבושלות היטב.
- אם אתם רוצים שדרוג, אפשר גם לצלות אותן על גריל לחווית טעם מלהיבה.
אני ממליץ להתאים את טמפרטורת השיפט של הגריל כך שהקציצות יהיו נימוחות בפנים ותפנקו את עצמכם ברמות העונג הכי גבוהות!
תוספות ושדרוגים
כמובן שאי אפשר לעצור כאן! אם אתם מחפשים ללטש את המתכון, יש מגוון תוספות שיכולות לקחת את הקציצות לרמות משגעות. אתם יכולים להוסיף זוגי קציצות זיתים שחוקים לתערובת, או אולי כף של טחינה גולמית שתשדרג את המרקם. גם פרוסות של פפריקה קלויה מעל הקציצות יוסיפו צבעוניות ויביאו יחד = למדו כאן איך לשדרג בצורה הטובה ביותר! מרגישים יצירתיים? גרסה קיצונית? נסו להניח בחלקה האמצעי של הקציצה חתיכה של גבינת מוצרלה – תוך כדי בישול היא תתמוסס ותיצור שכבת מלוחה ומענגת!
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת אם הקציצות מוכנות?
כדי לדעת שהקציצות מוכנות, אפשר לחתוך אחת באמצע ולראות שהבשר מבושל מתוכה – אין שום דבר יותר נאמן מזה.
האם אפשר להכין קציצות מראש, ולשמור אותן במקפיא?
בוודאי! אפשר להכין את הקציצות מראש ולהקפיא אותן. כשיוצאים רעבים, פשוט מכניסים לאנרגיה של השריה במים קרים והן מוכנות לפראי אש.
מה אפשר להגיש עם הקציצות?
הקציצות האלה הכי טעימות כשמניחים אותן על מצע של טחינה או רוטב טרטאר. גם סלט ירקות טרי יכול להפוך את המנה למרעננת ומרשימה!
מה לעשות אם הקציצות יוצאות יבשות?
אם הקציצות יצאו לא רכות, זה יכול להיות בגלל הקציצה לא היתה מספיק מדהימה. ניתן להוסיף להם רוטב עם יוגורט או טחינה – יישארו רטובות וטעימות.
איך אני יכול לדעת שהבשר שאני קונה טרי?
הנה טיפ: כשאתם קונים בשר, חפשו צבע אדום כהה ולח – זה סימן לכך שהבשרים טריים. אל תהססו להרגיש גם את המרקם.
האם ניתן להכין את הקציצות על גריל חשמלי?
בהחלט! גריל חשמלי עושה עבודה מצוינת ומביאה בדיוק את אותה כריזמה טעם עם טעמים מסחררים.
מה היתרונות הבריאותיים של קציצות בשר?
הקציצות מכילות חלבון איכותי, שמסייע לשמירה על מסת שריר, וכמובן רכיבים טבעיים שנותנים לגוף את מה שהוא זקוק לו.
איך ניתן להתאים את המתכון לאוכלוסייה צמחונית?
כמו שציינו, פשוט ניתן לחליף את הבשר בחלבון צמחי כמו טופו או חלבון סויה. תוודאו שהתיבול חזק מספיק!
מה הטיפ שלך להכין קציצות מפוארות?
שאלה מצוינת! העיקר הוא לשמור על התיבול ולהתנסות, אין כמו לשפר מתכון עם תוספות שיהפכו אותו למשגע ברמות אחרות.
האם יש שיטת טיגון שהכי מומלצת?
מטגנים בשמן זית, כי הוא עשיר בטעמים ומעניק לתבשיל את האיכות הגבוהה ביותר.
מקווה שאתם מתרגשים מהמדריך הזה כמו שאני התלהבתי לכתוב אותו עבורכם! קציצות בשר היכולות להיות לחמניות עסיסיות לארוחה או סתם ברקע של הגריל בברביקיו החברתי שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ואת הבשורות המדהימות שלו – בואו נביא אהבה לבשר ברחבי העולם!