קציצות בשר טחון עם ירקות – מנה חלומית
תארו לכם רגע, אתם פותחים את דלת הבית אחרי יום עבודה ארוך, ואתם מריחים את הריחות המדהימים שנפלטים מהמטבח. האוויר מתמלא בניחוחות של בישול ביתי. זו התחושה שהקציצות בשר טחון עם ירקות יוצרות! מדובר במנה כל כך חמימה ומנחמת, שגורמת לכם לרצות ללקק את האצבעות ולאכול עוד ועוד. כולנו יודעים שקציצות הן אוכל נעים וכך גם מתכון זה – הוא פשוט, מהיר ואפשר לשדרגו בכל כך הרבה דרכים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נדבר על המרכיבים המדהימים שיגרמו לקציצות שלכם להיות עוד יותר אגדי! כשאתם עובדים עם כמה ירקות טריים, זה פשוט הופך את המנה למעלפת. אז הנה מה שאתם צריכים:
- חצי קילו בשר טחון (בקר או תערובת של עוף ובקר – תלוי בהעדפה שלכם)
- בצל אחד גדול, קצוץ דק
- שניים עד שלושה שיניים של שום, מגורר או קצוץ דק
- גזר אחד גדול, מגורר
- קישוא אחד בינוני, מגורר
- שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
- ביצה אחת
- רבע כוס פירורי לחם
- תיבול: מלח, שטף, כמון (לפי הטעם)
- שמן זית לטיגון
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון ולהפוך אותו לטבעוני, אתם יכולים להשתמש בחלבון מבוסס צמח כמו טופו קצוץ או גרגרי חומוס מרוסקים. פשוט סוחטים את העודף נוזלים לפני הוספת שאר המרכיבים.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל ליצר את האוכל המושלם הזה. בואו נתחיל!
- שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את הגזר המגורר והקישוא המגורר לתערובת.
- נוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם ותיבול עם מלח, שטף וכמון לפי הטעם.
- לשים את התערובת בצורה מעגלית עד שהכל מתערבב באופן אחיד.
- יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג.
- מחממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משגעות וזהובות.
- עולים על מגבת לניקוז השומן.
מה ששווה יותר מכל, זה איך שהקציצות יוצאות נימוחות ומלאות בטעמים. את הקציצות אפשר להגיש עם רוטב עגבניות או טחינה – אלה השדרוגים המגניבים! אל תשכחו להכין הרבה רוטב כי לא תוכלו להפסיק לאכול.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
כמו במקרים רבים, התוספות הן מה שהופכות את המנה להרבה יותר מעניינת! ישנם שדרוגים שונים ומגוונים שתוכלו לשלב במתכון:
- להוסיף לתערובת הקציצות פירות יבשים קצוצים כמו צימוקים או משמשים – זה מוסיף מתיקות משגעת!
- לשים על הקציצות רוטב צ'ילי מתוק שיתייבש במיקרו להוסיף חום של טעמים.
- לגוון את התיבול ולהשתמש בתבלינים כמו פפריקה, או אולי אפילו קמצוץ של קינמון – זה פשוט משגע!
- להכין סלט ירקות מרענן, שיגביר את החיוניות של המנה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי בשר טחון? אפשר להשתמש בטופו קצוץ או גרגרי חומוס מרוסקים. גם זה עובד מצוין!
כמה זמן הטיגון של הקציצות? כל צד דורש כ-5-7 דקות, עד שזהוב ויפה.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש? בהחלט! אפשר להקפיא אותם בשקיות, ובכל פעם שתצטרכו ארוחה מהירה, פשוט להפשיר ולטגן.
איך יודעים אם הקציצות מוכנות? ברגע שהן מזהיבות יפה ומשחררות ריח משגע, אפשר לדעת שהן מוכנות.
האם אפשר לאפות את הקציצות? כן, ניתן לאפות על תבנית בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
מה להגיש לצד הקציצות? ניתן להגיש עם אורז, פירה תפוחי אדמה או סלט מאודה – תלוי בהעדפותיכם!
איזה רוטב מתאים לקציצות? רוטב עגבניות קלאסי או טחינה עם שום – זו נשמעת כמו הצעה טובה!
האם אפשר להכין קציצות קטנות יותר? בהחלט! אפשר להכין קציצות קטנות יותר ולעשות אותם כנשנוש.
איך אפשר לשדרג את הטעמים בקציצות? הוספת תבלינים שונים כמו פפריקה חריפה יכולה לעשות את כל ההבדל!
אם הכנתם את הקציצות, השקיעו רגע לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! שיהיה לכם קיץ מושלם עם קציצות מדהימות ופשוטות!