קציצות בשר אווריריות ברוטב עגבניות
לאחרונה, ביקשתי מהחברים שלי את המתכון המדהים הזה לקציצות בשר ברוטב עגבניות. הם התלהבו כל כך, והבנתי שהמנה הזאת היא לא סתם עוד מתכון, אלא מתכון אגדי שכולם פשוט חייבים לנסות! מדובר בקציצות רכות ונימוחות, שהן משגעות באופן שלא תאמינו. הרוטב העבה מחבק את הקציצות, והטעמים מתמזגים בצורה מושלמת. לא רק שהקציצות האלה טעימות, הן גם ירתקו אתכם עד למזלג האחרון!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, חשוב להכין את כל המרכיבים. מתכון זה מצריך מרכיבים קלילים, חלקם אפילו אפשר למצוא בבית. אחרי שתשיגו את כל מה שצריך, אתם בדרך לארוחה הכי טעימה שיש!
- 500 גרם בשר טחון (לamb, בקר או עוף)
- 1 חלמון מביצה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כוס פנקו או פירורי לחם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לטעם
- 400 גרם רוטב עגבניות (מוכן או ביתי)
- 1 כף שמן זית
- לצורך ההגשה: אורז, פסטה או לחם טרי
כמובן שניתן לגוון את המרכיבים! אתם יכולים להשתמש בגרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בטופי, או בגרסה דלת כוח (כדי להוסיף עוד מזון בריא למנה). צרו רוטב עגבניות ביתי משגע עם עגבניות טריות, בזיליקום ושום, זה עוד יותר יוסיף למקום!
שלבי ההכנה
יש משהו מרגש בלהכין קציצות מההתחלה, וכשהרוטב מתמזג עם הבשר, כל הבית מתמלא בניחוח מעלף! לאחר שהכול מוכן, ניתן להתחיל בביצוע הצעדים הללו:
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את החלמון, הכמון, הפפריקה והשום.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מקפלים פנימה את פירורי הלחם והפטרוזיליה.
- לשים את התערובת בידיים רטובות לכדי קציצות בגודל הרצוי.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה.
- מטגנים את הקציצות בשני הצדדים עד שהן מזהיבות.
- מעבירים את הקציצות לסיר ומוסיפים את רוטב העגבניות.
- מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות עד שהקציצות מבושלות לחלוטין.
- מגישים את הקציצות עם אורז או לחם. ללקק את האצבעות!
במהלך ההכנה, אם אתם רוצים לגוון, הוסיפו לתערובת גם ירקות קצוצים כמו גזר או כרישה לספיגת טעמים נוספת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הקציצות הללו מצוינות כנשנוש או כתוספת לארוחה. ואם יש לכם אורחים, אתם יכולים לשדרג את המנה כך:
- להוסיף קוביות של בטטה לתוך הרוטב, להשגת טעם מתוק ויוקרתי.
- אם אתם רוצים לרענן את המנה, הוסיפו מיני פירות כמו זיתים קלמטה או זיתים ירוקים בשרניים.
- לגרסה חריפה, הוסיפו פלפל חריף קצוץ לרוטב.
- כמובן, אפשר גם לשדרגו עם גבינת מוצרלה מעל להמיס עליה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי בשר טחון?
בתגובה, אפשר להשתמש בטופו, גזר קצוץ או אפילו חומוס כדי ליצור טעם חדש!
איך אפשר לדעת אם הקציצות מוכנות?
ברגע שהן מתחילות להתפרק והרוטב הסמיך מתמזג בטעמים, יודעים שהאמת אוטוטו מגיעה!
אפשר להכין את הרוטב מראש?
בהחלט! מכינים רוטב עגבניות טעים ומאוחסנים במקרר ימים לפני ההכנה.
האם אני יכול להקפיא את הקציצות?
בוודאי! פשוט הקפיאו אחרי הבישול, ואז חימום חוזר במיקרוגל יוביל לתוצאה משגעת.
מה עוד ניתן להגיש לצד קציצות אלו?
המנות האידיאליות כוללות פירה, סלט מתובל עם פאנץ' של לימון, או חלה טרייה!
האם ניתן להשתמש בבשר בקר?
בהחלט! כל בשר שאוהבים הולך כאן, אז אל תחששו להתנסות!
מתי עשיתי הפעם את קציצות הבשר? איך לדעת אם אני עושה משהו לא נכון?
אם הבצק לא יתפוס בצורה הנדרשת, כדאי להוסיף עוד פנקו או ביצה!
כיצד ניתן להרגיש טעמים שונים ברוטב?
אפשר לשדרגו באמצעות עשבי תיבול טריים, מלח ים, או תמצית שום.
מתי הכי כיף לאכול קציצות?
בדרך כלל, חדרי חג, צהריים או סתם כשיש המון זמן לנשנוש בוקר טוב!
מהו המתכון האהוב שאני לא יכול להחמיץ?
הקציצות הללו משגעות! והאלטרנטיבות החיוביות השונות מפתיעות בכל נגיסה.
אם התחברתם למתכון המיוחד הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות חברתיות ולספר להם גם על הקציצות המושלמות! זהו מתכון שלא תפסיקו להכין ואתם תופתעו מהתגובות החיוביות של כולם!