קינוח ערבי לימוני עם תמרים ופיסטוקים – מתכון משגע במיוחד!
קינוח ערבי הוא לא סתם dessert; זהו טעם של מסורת, של חום משפחתי ובמיוחד – של חגים וכמה שיותר רגעים מתוקים. השילוב של מתוק עם חמוץ, של תמרים עסיסיים עם פיסטוקים פריכים – הופך את הקינוח הזה למדהים. כל ביס לוקח אתכם למקום קסום, שבו הרחובות מלאים בניחוחות של תבלינים ולעיתים קולות של צחוק ושירה. זהו קינוח שאנחנו צריכים, כזה שכשהוא על השולחן, כולם מתקרבים, ממלאים את הצלחות ואתו טעם של "אני רוצה עוד!"
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מתקבלות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים באירוע הזה. המצרכים הם פשוטים, אבל השילוב שלהם יוצר את הטעם המושלם. הקינוח הזה לא רק שבאמת יפה, הוא גם לגמרי כשר!
- 1 כוס קמח חצי טחון
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 ביצים שערות
- 1/2 כוס תמרים מגולענים קצוצים
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
- 3 כפות קוניאק (לא חובה, אבל מוסיף לתוצאה)
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- זסט מלימון פרוס עדין
עכשיו, אם אתם רוצים לעבור לגרסה טבעונית – אפשר להשתמש בקמח תפו”א במקום קמח חצי טחון, סוכר קוקוס במקום סוכר חום, ומכאן שיבולת שועל או רסק תפוחים גם יכולים להחליף את הביצים. אתם מבינים? הכל יכול לעבוד!
שלבי ההכנה
כדי להכין את הקינוח המדהים הזה, עלינו לעבור כמה צעדים פשוטים וברורים. הנה איך אנחנו עושים את זה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קופסה עם תבנית בגובה 20 ס"מ משומנת מראש.
- בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר עם שמן זית ו-3 ביצים.
- מוסיפים את מיץ הלימון והקוניאק ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, קינמון, מלח וסודה לשתייה.
- זורים את תערובת הקמח לתוך התערובת הנוזלית באיטיות, מערבבים עד שהתערובת נראית אחידה.
- מוסיפים את התמרים הקצוצים ופיסטוקים ומערבבים בעדינות.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות.
- כשהקינוח מוכן, מניחים לו להתקרר לפחות 20 דקות.
- למראה יפה ונעים, מפזרים לפזר זסט לימון ודובדבן על הקינוח לפני ההגשה.
כעת, הקינוח מתקרר, ריח לימון בשילוב עם תמרים ממלא את הבית, ואי אפשר להחמיץ את כל הטוב הזה. אני כבר לא יכול לחכות לטעום!
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש כמה רעיונות משגעים שתוכלו לנסות לשדרג את הקינוח שלכם:
- אפשר להוסיף קמצוץ של חתיכות גרגרי רימון מעל כדי להוסיף צבע וטעימה.
- לגרסה שוקולדית, אפשר לשלב שוקולד מריר קצוץ בתערובת.
- לגרסה חלבית וקרמית, לשים קרם פרש מלמעלה.
- על מנת להרגיש מוגזם, דמיינו לפתות את העוגה במעט גוון של אספרסו.
שאלות ותשובות
מהו מקור המתכון?מקור המתכון הזה מגיע מהמטבח הערבי, ופעמים רבות קוראים לו "קינוח משפחתי". זהו קינוח שמוכנים לרוב באירועים מיוחדים.
האם ניתן לשמור את הקינוח במקרר?כן, אפשר לשמור את הקינוח עד 3 ימים במקרר, אם אתם מצליחים להשאיר אותו שלם כל כך הרבה זמן.
מה אם אין לי פיסטוקים?אין דאגות! אפשר להחליף באגוזי לוז, שקדים או אפילו פשוט להשמיט את האגוזים.
מהי הדרך המומלצת לשלב קינוח זה בארוחה?הקינוח מאוד מתאים לאחר ארוחה כבדה. הוא קל יחסית אחרי מנות עיקריות משובחות ומפנקות.
האם זה קינוח שמתאים לילדים?בהחלט! עם רמות סוכר מתונות ואילו תמרים, זה קינוח מתוק וללא רעש בלתי רגיל.
אפשר לשדרג אותו לטבעוני?בהחלט! כמו שציינו, יש לצרף תחליפים שונים ואז תהנו מגרסה טבעונית מהנה!
האם אני יכול להכין אותו יום לפני?בוודאי! לשמור במקרר זה אפילו יסייע בטעמים להשתלב עוד יותר. אבל תוודאו להוציא שעה לפחות לפני ההגשה.
האם ניתן להחליף את הלימון בפירות אחרים?לגמרי! אפשר לשים מיץ תפוז או אפילו רסק תפוחים.
איך אפשר לשמור על מראה הקינוח לקראת ההגשה?ניתן לזרות מעל אבקת סוכר לפני ההגשה כדי ליצור אפקט מעניין ואסתטי.
תמונות – לגמרי חובה למי שלא מאמין במתכון!תצלומים יכולים להוות את ההוכחה לשף שאתם צריכים להיות.
אז שתפו את המתכון הזה עם חברים, משפחה וקולגות! אנו בטוחים שהם יברכו אתכם על צעד זה, כאילו אתם השפים של עולם האוכל המתוק.