קינוחים מגרים – איך להכין את המתוקים שתמיד רציתם!
אם אתם בטוחים שראיתם הכל בתחום הקינוחים – חכו שנייה. יש מתכון שיכול לשדרג לכם את כל מה שחשבתם על מתוקים! מדובר בקינוחים שהם לא סתם מתוקים, אלא שף עליון של טעמים, טקסטורות והרגשות. מתוקים כל כך מגרים, מדהימים, שנמסים בפה ועוררו זיכרונות ילדות של סבתא. אז אם אתם מתכוונים לארוחת ערב באירוח חברים או סתם לפנק את עצמכם, המתכון הזה כאן כדי לספק לכם את הפינוק הכי טעים שיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- זמן קירור: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8 מנות אישיות
הרכיבים הדרושים
בהכנת קינוחים מגרים יש חשיבות עצומה לרכיבים. מתוקים איכותיים יכולים לשדרג את הקינוח שלכם מהממוצע למעלף. קבלו את מרכיבי הקסם!
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי – שוקולד מריר הוא האוצר האמיתי של קינוחים!
- 100 גרם חמאה – לא לפחד, היא תוסיף עשירות!
- 3 ביצים בגובה החדר – ביצים טריות הן הבסיס להצלחה.
- 150 גרם סוכר – חמאה וסוכר, צמד מנצח!
- 80 גרם קמח – נותן את הקסם תוך כדי הכנת עוגות מענגות.
- 1 קישור של וניל – תמסכו ניחוח נעים בכל מקום.
- קורט מלח – מלח ידוע ככוכב המופיע בכל קינוח.
- קצפת או גלידה בצד – כשמרגישים צורך להוסיף עוד פינוק!
גרסה חלופית
למעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בתחליף ביצה (כמו חצי בננה לעומת כל ביצה) ולהשתמש בשוקולד מריר ללא חלב. זה יהיה בדיוק באותו טעים ובריא יותר!
שלבי ההכנה
ועכשיו, להיכנס למטבח, לפלרטט עם המרכיבים. לאחוז במערבל, ולהתחיל את המסע. עם כל צעד תרגישו שהקינוח הזה הולך להיות אגדי!
- ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בסירון על חום נמוך. זה ישמור על טעמים פריכים!
- מניחים קערה גדולה עם ביצים וסוכר, וטורפים היטב עד שהתערובת ססגונית ועשויה להקציף.
- מוסיפים את תמצית הווליל לתוך קערת הביצים ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס אל הביצים ומערבבים בתנועות סיבוביות.
- לאחר מכן, מוסיפים קמח ומלח, ומערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
- מעבירים תערובת לתבנית חוזית, מסדרים לפני התנור מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- אופים במשך 20-25 דקות עד שהתערובת מונחת ומעט רכה במרכז.
- לסיום, נותנים לקינוח להתקרר בטמפרטורת החדר לפני שמניחים במקפיא לשעתיים.
אחרי שהקינוח התקרר, הסוד הוא הוצאתו בעדינות מהתבנית ועליו לשבת על צלחת הגשה משגעת. הוספת קצפת או גלידה יכולה להוסיף עניין ויתר פינוק!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אל תחששו להיות יצירתיים. מתוק זה לא צריך להיות רגיל. אפשר להוסיף חזרזיר של פירות יער או אגסים מבושלים עם דבש ליד הקינוח. מישהו אמר קיסם?! קקאו מרוסק יכול להוסיף את הנגיעה המעברית. ואם רוצים שגם הקטנטנים ייהנו, אפשר להוסיף פתיתי קוקוס לקישוט.
שאלות ותשובות
איך לוודא שהשוקולד לא שורף?
שימו לב להתחמם באש נמוכה ובשיטת בן מארי – זאת אומרת שוקולד על סיר עם מים רותחים, רק כך השוקולד מתמזג בצורה מושלמת.
האם אפשר להחליף חמאה בשמן?
בסוג זה של עוגות, השמן לא ייתן את אותו עושה שלא להיות לעקוף את הטעם המקורי, ואם רוצים לשמור על הבריאות, להשתמש בחמאה רכה ולא ממותקת יכולה להיות אופציה מצוינת.
כמה זמן לפני מומלץ להכין את הקינוח?
מומלץ לפחות 2-3 שעות לפני שמגישים כדי שהעוגה תקבל את הטעמים ותשב בשלום במקפיא.
מה זה אומר קינוח נמס בפה?
זה אומר שחלק מהעונג והפינוק באים מהמרקם הלא צפוי שהתמוסס לפה ונעלם, והשוקולד שדרים.
האם ניתן לאחסן את הקינוח במקפיא?
לגמרי. אחרי שהקינוח התקרר, אפשר לשים במקפיא לשמירה על הקסם לאורך זמן.
איך לאיים מגמה על השוקולד?
פשוט טורפים אותו לאט באהבה – הכדרה.
למה חשוב להשתמש בשריכה באוויר?
ממש חשוב כדי לשמור את הקינוח אוורירי ולהוסיף לו נובעי טעמים שונים – זה המפתח.
מה כדאי להגיש לצד הקינוח?
בתוספת קפה מוקה או תה עם הניחוש החמים, או אפילו שוקו חם בשביל מה שבא לכם.
האם יש אפשרות לשתף את המתכון?
חד משמעית! כל אחד אוהב קינוחים ושווה לחשוב על אחרים שישמחו ככה!
באיזה צבע להגנות כדי שהקינוח ייראה מושלם?
בעיקרון, כל צבע יחסית כהה ייראה טעים ומעניין להוסיף קנקן, עוגיות שוקולד בצד כמקושטות בפנים מפנק!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים משפחה וכל מי שאוהב מתוק! תנו להם לדעת מה שאמרתם שהקינוח הכי טעים שיש, משגע ובלתי נשכח!