קינוחים ב-10 דקות פרווה
אין כמעט אדם שלא אוהב קינוחים מתוקים! המראה, הארומה, והטעמים יחד עושים לנו הרבה טוב על הנשמה. במקרה שמבקרים או אירוע שפתאום מגיע, יש את הצורך המיידי להביא קינוח מפנק – אבל מי יש לו זמן להכין גאלט מושקע מאלף ועד תו? רוצים לשמח את עצמכם ואת האורחים, ועדיין בלי להיכנס למטבח למאות שעות? החלטנו לשתף אתכם במתכונים מדהימים, שמתחילים ונגמרים תוך 10 דקות בלבד! אז קחו נשימה עמוקה, כי אנחנו נכנסים לעולם המתוקים הקטנים, שהולכים לשדרג את כל אירוע ויהפכו אותו לחוויה מעלפת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת לייצר את החוויות המתוקות והאגדיות הללו, אפשר לעלות על רכיבים שהרבה פעמים יש לנו במטבח. בואו נתחיל!
- 2 בננות בשלות
- 4 כפות חמאת אגוזים (כמו חמאת בוטנים או שקדים)
- 4 כפות קקאו טבעי
- 1 כוס חלב שקדים או חלב קוקוס
- 4 כפות סוכר קוקוס (או כל סוכר אחר שאתם אוהבים)
- קורט קינמון (לא חובה, אך מוסיף טעם ועניין)
- ציפוי: פירות טריים, אגוזי לוז קצוצים או שוקולד מריר קצוץ
כמובן שאפשר לשדרג את הגרסאות האלו, כמו לדוגמה להשתמש בחלב עסקים למי שלא זקוק לדיאטות פרווה, או להחליף את הקקאו בשוקולד נמס שנשאר משעורי בישול שונים.
שלבי ההכנה
ועכשיו, למקום שבו מעלפים את כל התשוקות – שלבים מהירים ופשוטים להכנת קינוח מדהים וממכר!
- חוצים את הבננות לאורכן ומניחים בצלחת שטוחה.
- ממיסים את חמאת האגוזים במיקרוגל כשתי דקות, עד שהיא רכה אבל לא נוזלית.
- שופכים את חמאת האגוזים על הבננות החצויות.
- בתוך קערה, מערבבים את הקקאו, חלב השקדים, סוכר הקוקוס והקינמון.
- יוצרים רוטב חלק ומעט מתקתק במרקם לא נוזלי מדי.
- שופכים את רוטב הקקאו על הבננות עם חמאת האגוזים.
- מפזרים מעל את ציפויים הרצויים כמו אגוזים קצוצים או פירות טריים.
- מגישים מיד ועדים את כולם מתרקדים מהטעם המושלם!
הפתעה עם שדרוגים
למי מכן שרוצה להוסיף טאץ' אישי או לגוון את הקינוח, יש לכם המון אפשרויות! אפשר להוסיף מעט שטח של שוקולד צ׳יפסים וגם להשתמש בחמאת אגוזים בטעמים שונים – זה מוסיף הרבה צבע לרגעים המתוקים! כמו כן, אפשר לנסות ולשדרג עם חליטת תה מתקתקות (תה יסמין, למשל) לגוון את החוויה. אל תשכחו לשתף אותנו בשידרוגים שלכם וגם רעיונות שהצלחתם להמציא!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי חמאת אגוזים? אפשר בהחלט להחליף בשמנת קוקוס או אפילו ברסק תפוחים. זה בהחלט ישמור על המתכון טעים ומפתיע!
לכמה זמן אפשר לשמור את הקינוח במקרר? כל קינוח כזה מתחסל די מהר, אבל במידה ונשאר, כדאי לאחסן במקרר עד יומיים.
האם ניתן להכין את הקינוח עם תפוחים במקום בננות? כמובן, תפוחים מבושלים ומרוסקים יכולים להוות תחליף מעולה וטעים!
איך אני יכול להפוך את המנה ליותר בריאה? אפשר להשתמש בעשבים ירוקים במקום סוכר או לקצץ בגובה החלק המתוק.
האם אני יכול להחליף את הקקאו באבקת קקאו? אבקת קקאו מצוינת ואפילו מוסיפה מעט ארומה נהדרת!
איך ניתן להגיש את הקינוח לילדים? אפשר לשלב וודו פירות יחד עם שוקולד מריר למראה מהפנט!
האם כדאי לערבב את הרוטב? בהחלט, זה מוסיף טעמים משגעים בין הרוטב לבין הפירות!
מה אני עושה אם הקינוח מתייבש? אם שכחתם לשים את החלב, שימו לב להוסיף מעט נוזלים כלשהם – חלב או מים יכולים להיות פתרון מעולה.
האם הקינוח מתאים לפרווה? בהחלט, כל הרכיבים הם פרווה, הכינו להנאתכם!
כמה זמן אני אצטרך להכין את זה מראש? זה קינוח מעולה להכנה מידית, ואין צורך להכין מראש!
אז אחרי כל המתוק הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם ליהנות מכינוחים מעלפים בזמן קצר. מי לא רוצה ללקק את האצבעות על קינוח מדהים כזה? מחכים לשמוע על החוויות שלכם במטבח!