קבב בולגרי: טעמים מהבטן ועד הלב
יש משהו פשוט ומופלא בקבב בולגרי, בשר עסיסי, מטובל בצורה מדהימה וסחוט מתוך המסורת של הסוונטי, אשר מצליח להקסים כל ביס. כשמדובר בקבב הבולגרי, אנחנו מקבלים מנה שמפורסמת לא רק בארצו של הסבתא אלא בקרב כל חובבי האוכל ברחבי העולם. מדובר במנה שמחוברת למורשת ולתרבות, עם בטחון עצמי של מנה אגדי, ואנחנו כאן כדי לגלות לכם כיצד להכין אותה במדויק, כך שבביס הראשון תרצו ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי של המתכון: בינוני
למנות: 4-5 אנשים
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- סה"כ: 30 דקות
- מניחים את הבשר לגריל או על מחבת חמה
הרכיבים הדרושים
כעת, נתמקד במרכיבים שדרושים עבור המתכון המדהים הזה. אך לפני שנגיע לרשימה, חשוב לציין שהקבב בולגרי הוא לא סתם עוד קבב; מדובר באומנות בישול שדורשת שילוב של מרכיבים איכותיים וטכניקות מסורתיות. כל ביס הוא כמו מסיבת טעמים בפה!
- 500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ בשר שעדיף על הכתף, עשיר בשומן)
- 250 גרם בשר כבש טחון (מוסיף עסיסיות מדהימה)
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
- 5 שיני שום, קצוצות
- כף פפריקה מתוקה
- כפית כמון טחון
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות שמן זית (לתיבול ולמניעת הדבקה)
- חצי כוס פרורי לחם (לא חובה, להסמכה)
- רבע כוס טחינה (אופציונלי, לקישוט בעת ההגשה)
אחרי שהכנו את הברקע, ניתן לחשוב על רכיבים חדשים שיכולים לשדרג את הקבב: ניתן להוסיף תבלינים כמו סומק או זעתר, שמוסיפים נופך נוסף ומשגע.
שלבי ההכנה
הנה לכם המתכון המושלם! בואו נתחיל.
- נחמם את התפנית עם שמן זית על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל והשום, ונבשל עד שהם רכים ומתפשטים נעים. נוף נמלא את המטבח בריחות מעלפים.
- נוסיף את הבשר הטחון ונערבב היטב כך שהבצל והשום יתמזגו עם הבשר.
- ננמיך את הלהבה, נוסיף את התבלינים ונטגן את הבשר כדי להוציא ממנו את כל הטעמים.
- יש להוציא את התערובת מהכיריים ולהניח לה להתקרר מעט.
- לאחר שהתערובת התקררה, נוסיף את פרורי הלחם ונערבב שוב.
- נעצב קציצות בינוניות על ידי כאן, נחלק את הבצק לקטסירות שוות.
- נחמם מחבת לתבנית גריל על חום גבוה.
- כשמחבת חמה, נניח את הקציצות על המחבת ונבשל במשך 3-4 דקות מכל צד. אנחנו רוצים לקבל צבע זהוב מושלם.
- נגיש עם טחינה בצד, לצד סלט ירוק מרענן, או אפילו עם פיתה חמה!
Après כל הצעדים המהנים הללו, יושב לכם על הצלחת קבב בולגרי עשוי בידיים שלכם, שמותיר את כולם פעורי פה.
לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בתחליפי בשר כמו סויה טחונה עם עשבי תיבול ואותו תהליך. וכך נוכל ליהנות מגרסה בריאה ומומלצת.
אפשרויות שדרוגים ותוספות
- הוספת פטריות טחונות לתערובת הבשר נותנת טעם מעודן וחשוב.
- למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף פלפלים חריפים קצוצים.
- להגיש עם חומוס טרי ורוטב טחינה.
אז אם אתם רוצים לשדרג, מהסיפור הזה יש הרבה רעיונות!
שאלות ותשובות
מהו מקור המתכון הזה?
המתכון הזה מגיע מתוך המסורת הבולגרית, שבה קבב הוא מנה קלאסית ואהובה.
האם אפשר להכין את הקבב מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הקציצות מראש, לשמור במקרר ולבשל סמוך לארוחה.
מה אם אני לא אוהב בשר כבש?
אפשר להכין את הקבב רק עם בקר, ואם תרצו במטעמים נוספים, לנסות לשלב עם הודו.
איך יודעים שהקבב מוכן?
הקבב אמור להיות מושחם מבחוץ ועשוי עד הסוף, בדיקה פשוטה היא לחתוך אחד ולראות שהוא לא אדום בפנים.
מה כדאי להוסיף לצד הקבב?
אפשר להגיש אותו עם טחינה, חומוס ועגבניות קצוצות, או סלט ירקות מרענן.
האם זה מתכון בריא?
הקבב עשוי מבשרים רזים ומבושל בצורה שלא דורשת שמן רב, ולכן ניתן לגשת לו בריאותית.
למה להשתמש בבשרים שונים?
שילוב של בקר וכבש מביא לטעמים וריחות שונים, עשירות וטעמים מדהימים!
איך ניתן לשמור על הקבב לאחר הבישול?
מומלץ לשמור את הקבב בכלי סגור במקרר עד לשלושה ימים.
האם אפשר להקפיא את הקבב?
בהחלט! ניתן להקפיא את הקבב כאשר הוא מבושל, ולחמם מתי שצריך.
מה תוספות יכולות להיות?
אפשר להכין סלט תפוחי אדמה או לאפות פיתות טריות, שמקפיצות את הטעמים לכזה משגע!
אני מקווה שהמתכון הזה שיגע אתכם כמו שהוא השפיע עלי! אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות ולכן, כולם צריכים לטעום את הקבב הבולגרי המדהים הזה!